Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gazdaság

Cikkek

A JÁRVÁNYHELYZET HATÁSAI A DIGITÁLIS GAZDASÁGBAN

2020.04.01

 A fentiek ellenére az állami gazdaságvédelmi intézkedések célterületeként egyelőre fel sem merül az informatikai szektor és a digitális gazdaság támogatása, pedig ha itt tartós leállás, jelentős visszaesés történik, akkor az eddig is a képzett munkaerő hiányával küszködő informatikai szakmában tovább nőhet az elvándorlás és agyelszívás, ami nemcsak az ágazat, de az egész nemzetgazdaság versenyképességét fenyegeti.

 

• Elmaradt a Mátrix 4 németországi forgatása, német filmipari munkások százai kerültek bajba

2020.03.31

 Viszont a Variety úgy tudja, hogy más pénzügyi támogatási csatornákon keresztül segítséget kaphatnak a német filmesek, például abból az 55 milliárd dolláros segélycsomagból, amely kimondottan a munka nélkül maradt egyéni vállalkozókat és kisvállalkozásokat célozza meg. A Mátrix 4 elvileg egy év múlva, 2021. május 21-én kerülne mozikba, az Uncharted premierjét 

 

Már érzi a budapesti hajléktalan-ellátás a munkásszállókról érkező tömeget

2020.03.31

 A fővárosi önkormányzat ígérete szerint Budapesten hamarosan megnyílik egy olyan, a járvány idejére kialakított hajléktalanszálló, amelynek kezdeti kapacitása később bővíthető lesz. Ez az intézmény próbálja meg egyrészt kezelni a növekvő igényeket, amelyek a leépítésekből fakadnak, valamint abból, hogy az eddig szállók nem tudnak az eredeti kapacitásukkal működni, miután szellősebben kell elhelyezniük az ágyakat

 

Most ne írjon alá közös megegyezéses felmondást, mert nagyon rosszul járhat

2020.03.29

  Az a gond, hogy ha a dolgozó mond fel, akkor nem jár neki a végkielégítés – ez a pénz egyébként a munkáltatónál töltött 3 év után járhat, ha a cég mond fel. Közös megegyezésnél pedig eltekinthetnek a felek például a végkielégítéstől és a felmondási időtől is – ez szintén a dolgozót rövidítheti meg.

 

Elkezdik kifizetni a bajba jutott dolgozók bérét az európai kormányok

2020.03.25

 A német kormány bejelentését aztán egymás után követték a Németországhoz hasonlóan erős jóléti állami hagyományokkal rendelkező országok: Dánia, Norvégia, Svédország, Franciaország, Spanyolország, Portugália és Olaszország gazdasági csomagjainak is részét képezte valamilyen módon az államilag támogatott munkaidő-csökkentési támogatás.

Azóta ugyanakkor olyan országokban is így döntöttek, ahol eddig nem volt ennek az intézménynek hagyománya: az Egyesült Királyságban és Csehországban 80, Bulgáriában 60 százalékos bérkiegészítést jelentettek be, Lengyelországban pedig a fizetés 40 százalékát finanszírozza meg az állam azoknál a cégeknél, amelyeknél a járvány miatt jelentősen visszaesik a bevétel

 

Villámgyorsan összeomlik a teljes magyar ipar, ha nem csinálnak valamit a határokon

2020.03.20

 Az olasz beszállítóink azt mondják, hogy össze van állítva a rendelésünk, de egyszerűen nincs, aki elhozza – mesélte egy fémfeldolgozással foglalkozó vállalat vezetője.

a csomagolóanyagok esetében különösen nagy a baj, és ez rendkívül gyorsan begyűrűzik az élelmiszergyártásba, hiszen az ételeket többségét csomagolás nélkül nem lehet tárolni, szállítani, eladni.

 

5 tipp, hogy ne legyen teljes katasztrófa a kényszer home office: a munkád múlhat rajta

2020.03.19

 hazánkban szinte egyáltalán nem része a vállalati kultúrának ez a foglalkoztatási forma. Pánikolni azonban nem kell, szakértők segítségével gyűjtöttük össze ugyanis a legfontosabb tudnivalókat annak érdekében, hogy mindenkinek a lehető legzökkenőmentesebben történjen meg az átállás. Zsákba macska nincs, sokaknak nehezen fog menni, de pikkpakk meg lehet csinálni, csak figyelni kell a kritikus buktatók elkerülésére.

 

A Richterhez és a MOL-hoz is kiszállhat az állam képviselője, hogy átvegye az irányítást?

2020.03.18

 meg is alakult az a járványhelyzetben létfontosságú vállalatok működéséért felelős akciócsoport, Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével. Erre lehetett számítani: amikor híre jött múlt szerdán annak, hogy a kormány bevezeti a veszélyhelyzetet, elsőként írtuk meg, milyen korlátozó intézkedéseket hozhat a törvény alapján a kormány. Ilyen intézkedés lehet a kijárási tilalom elrendelése, a veszélyhelyzet elhárítása érdekében gépjárművek lefoglalása, valamint a gazdálkodó szervezetek átvétele.

 

Parragh kimondta: a multik kedvéért alakítják át az iparűzési adót

2020.02.18

 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy friss interjúban úgy fogalmazott: az intézkedés új befektetőket csalogathat az országba. Hogy az önkormányzatokat az átalakítás mennyire rosszul érinti, arról nem esett szó.

 

Hozzányúlnak az önkormányzatok legbiztosabb bevételi forrásához

2020.02.05

 Változhat az iparűzési adó alapja, amennyiben a kormány támogatja a Nemzeti Versenyképességi Tanács mai ülésén körvonalazódó javaslatait. Varga Mihály pénzügyminiszter ismertette a részleteket a délelőtti tájékoztatóján.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Következő »