Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Budapest Airport csoportos létszámleépítést hajt végre

2020.04.23

 

Portfolio.hu

A Budapest Airport csoportos létszámleépítést hajt végre

 

Gazdaság 2020. április 23. 20:15

 A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy

ÁPRILISBAN AZ UTASFORGALOM 99,3 SZÁZALÉKA KIESETT, A TAVALYI NAPI 44 EZER UTAS HELYETT HÁROMSZÁZNÁL IS KEVESEBBEN FORDULNAK MEG A FERIHEGYI LÉGIKIKÖTŐBEN.

Az előrejelzések szerint a határok újbóli megnyitása után gazdasági és egészségügyi okok miatt lassú forgalomnövekedés várható, ezért a budapesti repülőtér utasforgalma valószínűleg sem idén, sem a következő két-három évben nem fogja elérni a korábban prognosztizált 17 milliót, sem pedig a tavaly regisztrált 16 milliót.

A VÁLLALAT BIZTONSÁGOS ÉS HATÉKONY MŰKÖDÉSÉT SZEM ELŐTT TARTVA A BUDAPEST AIRPORT NEM TUDJA FENNTARTANI A 16-17 MILLIÓ FŐS UTASSZÁMHOZ MÉRT DOLGOZÓI LÉTSZÁMOT, EZÉRT ELKERÜLHETETLENNÉ VÁLT A LÉTSZÁMCSÖKKENTÉS. EZ ELSŐSORBAN AZOKAT A MUNKAKÖRÖKET ÉRINTI MAJD, AHOL A FORGALOMCSÖKKENÉSE MIATT A MUNKAVÉGZÉS IS KEVESEBB.

A repülőtér létrehozott egy alapítványt, amely azokat a jelenlegi, vagy volt munkavállalókat támogatja, akiknek a koronavírus-járvány okozta válság miatt veszélybe került fizikai vagy mentális egészsége, szociális biztonsága. A BUD-csoport minden felsővezetője felajánlotta áprilisi jövedelmének nagy részét az alapítvány számára, és ezt az összeget a cég tulajdonosa is kiegészítette - írták.

Az üzemeltető közölte továbbá: rövid távon minden lehetséges munkáltatói eszközzel élt, hogy minél több munkahelyet meg tudjon menteni. Elhalasztotta minden munkavállalói és céges rendezvényét, és készenléti, illetve részmunkaidős munkavégzési lehetőséget ajánlott fel a dolgozóknak, ezekkel a lépésekkel csökkentette a leépítés mértékét.

www.portfolio.hu/gazdasag/20200423/a-budapest-airport-csoportos-letszamleepitest-hajt-vegre-428008