Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Kiskunlacházi Repülőtér bővítése Ferihegy tehermentesítésére

2019.02.26

 Kiskunlacházi Repülőtér

Tökéletes körülmények

A reptér teljes területe 485 hektár, amelyből a hazai magánrepülőterek között egyedülálló módon 35 hektár szilárd burkolat, amely több tízezer fő befogadására is képes. A 2500 méter hosszú és 45 méter széles kifutópályát összesen további 29.000 m2 kiváló minőségű burkolt felület egészítik ki, amely ideális helyszínt jelentenek a különböző típusú rendezvényeknek. Biztonságos környezet, tökéletes minőségű beton és modern kiszolgáló helyiségek várják az érdeklődőket!

Fedezze fel a Budapesttől mindössze 30 km-re található Kiskunlacháza Airport rendezvénylehetőségeit. Köszönhetően a repülőtér méreteinek, egyszerre több esemény is tartható párhuzamosan. A helyszín ideális lehet autós találkozók, versenyek, koncertek, bulik, csapatépítő tréningek, vezetéstechnikai tréningek, márkatalálkozók, kiállítások, bemutatók, esküvők rendezésére. Keressen fel minket ötletével, és ideális helyszínt kínálunk Önnek akár több tízezer főig!

www.kiskunlachaza-airport.hu/az-orszag-legjobb-tapadasu-autoversenypalyaja-a-kiskunlachaza-airport-on/

 Budapesthez közel eső kalocsai repteret, a kiskunlacházi repteret és a tököli repteret Ferihegy tartalék reptereként lehetne kialakítani, hogy rossz időjárás vagy havária esetén is fogadhassunk és indíthassunk gépeket. Ezen repterek fogalmi kapcsolatai az M0-s körgyűrűre felfűzve megoldhatók. A történelem soha nem ér véget, a romokon mindig új kultúra épül fel. Kivétel nélkül, minden esetben, kérlelhetetlenül. Jánossy Péter Sámuel, építészmérnök (vége)

A tanulmányterv készítői mozaikokból összerakott településszerkezeti tervek alapján mutatták ki a szomszédos települések gazdasági terület kijelöléseinek összehangolatlanságát, jelentős átfedéseit. A tervezők a tanulmánytervben feltettek olyan alapvető kérdéseket, amit az önkormányzatok nem vettek jó néven. Kimondták például, hogy jelenleg a ferihegyi reptérnek nincs alternatívája: ez egy borzasztó nagy vitát kiváltó mondat volt a tanulmányban. Több agglomerációs önkormányzat ugyanis keresné a lehetőséget, hogy egy új nemzetközi reptér kijelölhető legyen. A korábbi Ferihegyet tehermentesítő területek (Tököl, Kiskunlacháza) viszont kikerültek az OTrT-ből, és azok más célú gazdasági fejlesztése történik.  http://www.mut.hu/?module=news&action=getfile&fid=112181    2009-es cikk