Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sípálya és focipálya épül a Csillaghegyi strand helyén

 

 

Sípálya és focipálya épül a Csillaghegyi strand helyén

A STRANDRÓL

A budai oldalon lévő három nagy északi strand közül a Csillaghegyi strand a legnagyobb. Tiszta, langyos vizén kívül változatos domborzati viszonyaival is kitűnik a fővárosi strandok közül. A fákkal sűrűn beültetett, erdőszerű részek váltakoznak teraszosan kialakított napozóterületekkel.

 

Ha a tervek megvalósulnak, ezentúl síléccel mehetsz a népszerű óbudai strandra. Az ott lévő fákat viszont kivágják.

 

Azt írja az Átlátszó, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt. közbeszerzést írt ki a Csillaghegyistrandfürdő területén kialakítandó sípályára és futballpályára.

A felhívás szerint a síelők egy 2188 négyzetméteres pályán csúszhatnának, a focipálya pedig 6867 négyzetméteres lenne.

Azt már az Index teszi hozzá, hogy a strand területének jelentős részét öreg fák borítják, ezek jó részét természetesen ki kell majd vágni.

A BGYH Zrt. ezt közölte a hír kapcsán: 

Társaságunk a meglévő, használaton kívüli és nagymértékben elhanyagolt sport funkciójú területeket (nagypályás futballpálya, salakborítású futópálya körökkel és aszfaltos teniszpályák) kívánja új hasznosítás alá vonni. Elsődleges tervezési szempont, a területek rendezése és a nagyközönség számára hasznossá tétele. Társaságunknak nem célja a fakivágás, hanem az elhanyagolt, több évtizede gondozatlan cserjés, bokros terület rendbetétele. Előzetes felméréseink szerint, védett fa a területen nem található, a rendezés menetét, a koncessziós eljárás nyertesével kívánjuk meghatározni."

 CÍMKÉK: STRAND SÍPÁLYA

 

Napi favágás rovat: Letarolják a Csillaghegyi strandot és környékét is

FÖLDES ANDRÁS

2016.10.14. 18:31

Az Átlátszó szúrta ki a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt. közbeszerzést írt ki a Csillaghegyi Strandfürdő területén létrehozandó sípálya, valamint futballpálya építésére és üzemeltetésére, hasznosítására. Havi 686 millió forintért adnák koncesszióba a két létesítményt 15 évre.

A Római után a Csillaghegyi a főváros második legrégebbi strandja. A strand területének jelentős részét öreg fák borítják, ezek jó részét természetesen ki kell majd vágni.

A BGYH felhívása szerint az ingatlan

  • 2188 négyzetméteres részén lenne a sípálya a hozzá tartozó kiszolgáló létesítményekkel és parkolóval, melyek további 960 négyzetmétert foglalnának el, a belső út pedig még 492 négyzetmétert
  • 6867 négyzetméteres részén lenne a futballpálya

A kétféle létesítmény kialakításának és üzemeltetésének jogát havi nettó 685,9 millió forintért cserébe adná koncesszióba a BHGY tizenöt évre, vagyis mai értéken nagyjából 123,5 milliárd forint bevételre tehetne szert a fővárosi cég.

Az ajánlattételi felhívásban egyébként a TAO-konstrukcióval indokolják, hogy miért pont 15 évre gondoltak:

“Azért kívánjuk 15 éves időtartamra kötni a szerződést, mert így nem zárjuk ki a TAO forrásból üzemeltető társaságokat, szervezeteket.”

 

Ajánlatokat olyan cégektől vár a BHGY november 15-ig, melyeknek működési idejük alatt nettó árbevétele sípálya-üzemeltetésből minimum nettó 20 millió, focipálya-üzemeltetésből pedig minimum 150 millió forint volt; és üzemeltettek már legalább egy, legalább 1.000 négyzetméter területű sípályát és kiszolgáló létesítményt, valamint legalább egy, legalább 5.000 négyzetméter területű labdarúgópályát.