Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ha hőség következik

Cikkek

Egymillió négyzetkilométeren örvénylik a meleg víz Új-Zéland mellett

2019.12.28

 „Ez most a Földön felfedezhető legnagyobb, egybefüggő olyan terület, amelynek átlaghőmérséklete élesen elválik a környező területektől. Errefelé 15 fok szokott lenni, most húsz van” - közölte James Renwick, a wellingtoni Victoria egyetem vezető kutatója, 

 

Élhetetlenné válik a Föld – elszabadultak a folyamatok

2019.11.29

 Világszerte politikailag eladhatatlan a választópolgároknak az a paradigmaváltás, amire szükség lenne az eszkalálódó klímaválság megállításához. A norvég Svalbard (Spitzbergák) szigetcsoport átlaghőmérséklete 1970 óta 4 Celsius fokkal ugrott meg.

 

INDEX: Kártyavárként omolhat össze a civilizáció

2019.11.01

 A nem túl szívderítő előrejelzés szerint 2050 körül várható, hogy az emberi populáció elég rövid idő alatt megfeleződik, magyarul több milliárd ember fog meghalni. „A városok, ahol addigra a világnépesség 70 százaléka lakik majd, különösen veszélyeztetettek. Ha nagy baj van, egy nagyvárosban egy hét alatt kezdik gyilkolni egymást az emberek” – dobta fel a hangulatot Szathmáry Eörs, 

 

A FELMELEGEDÉS MIATT CSÖKKENŐ VÍZKÉSZLET KOMOLY VESZÉLYBE SODORJA AZ ENERGIAELLÁTÁST EURÓPÁBAN

2019.10.03

 Nem is kell a jövőbe látni ahhoz, hogy kiderüljön, milyen károkat tudnak okozni a hőhullámok és a hosszú, száraz időszakok az energiatermelésben: a legnagyobb atomenergia-felhasználó Franciaországban és Németországban is reaktorokat kellett leállítani azért, mert a kánikulában felmelegedett folyók nem tudtak hűtővízként szolgálni a rájuk támaszkodó erőműveknek, miközben a légkondicionálók miatt éppen ilyenkor a legnagyobb a lakosság energiaigénye.

 

Ez az egyetlen ábra megmutatja, mekkora bajban van a Föld

2019.09.27

 Az adatok hajók, bóják, illetve műholdak segítségével végzett megfigyelésből származnak, azaz: elég pontosak ahhoz, hogy a kutatók képet kapjanak arról, mekkora veszély leselkedik az óceáni ökoszisztémára. A hőmérséklet emelkedése ráadásul csak egy gond. A vizek savasodása, valamint az oxigénszint csökkenése szintén érzékelhető.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ha hőség következik | Hozzászólások: 0

Nem összeesküvés-elmélet többé, miután a főáramú média is népszerűsíteni kezdte a bolygómérnökséget

2019.09.18

 A videó nem kevesebbről szól, mint a chemtrailekről. Nagyon bizarr, hogyan kerülhetett ez a téma az összeesküvések területéről a főáramú médiába szemrebbenés nélkül. Most, hogy Bill Gates jóváhagyta és finanszírozta azt, a világ hirtelen nyitottá vált annak a gondolatára, hogy megpróbáljuk módosítani a bolygó időjárását oly módon, hogy vegyszereket permetezünk a légkörbe, hogy eltakarjuk a Napot.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ha hőség következik | Hozzászólások: 0

Műholdképek mutatják a grönlandi olvadást

2019.09.09

 NASA a Landsat műholdjak által készített 1972-es és 2019-es képes segítségével világít rá, hogy mennyire megváltozott a dél-grönlandi Sermilik-fjord az utóbbi mintegy fél évszázadban. A felvételeken jól látható, hogy 2019-re a jég visszavonult, és több csúcs is előbukkant.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ha hőség következik | Hozzászólások: 0

NASA: A globális felmelegedést nem az ember okozza, hanem a Föld Nap körüli pályájának és a tengelyirányú dőlésének változása

2019.09.03

 A NASA a Földmegfigyelő Intézet webhelyén 2000-ben közzétette a birtokában lévő információkat a Milanković Klímaelmélettel kapcsolatban, amelyet a Föld tengereiből származó magminták is igazoltak. Az éghajlatváltozás - a felmelegedés és a pusztító időjárás - természetes módon függ a Föld Nap körüli pályájának változásaitól és a Föld tengelyének dőlésszögétől. Nem pedig ember okozta tényezőktől!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ha hőség következik | Hozzászólások: 0

Villámlott az Északi-sarkkör közelében, és ez sokkal nagyobb baj, mint gondolnánk/Frissítve

2019.08.13

 A jelenségre először az alaszkai éghajlatszakértő Brian Brettschneider figyelt fel, méghozzá a Global Lightning Dataset adatai alapján. Ez egy olyan, magánkézben lévő adatbázis, ami a világon telepített érzékelők által közölt adatokra támaszkodik. A rendszert úgy fejlesztették ki, hogy közel 6000 km-ről is képes észlelni egy villámlást. Ezek az adatok erősítették meg, hogy a Jeges-tenger felett villámlott, az északi szélesség 85. fokánál.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ha hőség következik | Hozzászólások: 0

ELFOGYOTT A JÉG ALASZKÁBAN

2019.08.11

 A sarkkörön csaknem kétszer annyira emelkedik a hőmérséklet, mint a globális átlag, a melegedő vizek hatására pedig tovább rontanak a helyzeten. Thoman szerint a változás nem is lineáris: ha a hőmérséklet átlép egy küszöböt, több tényező is összejátszik, a fehér jég eltűnésével kevesebb hőt tud visszaverni a felszín, ráadásul a magasabb légrétegekben a sarkok irányába örvénylik a melegebb levegő. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ha hőség következik | Hozzászólások: 0