Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos érdekességek

Cikkek

A bab főzésénél minden háziasszony elköveti ezt a hibát! Így csináld helyesen!

2017.05.20

 

A hüvelyesek- a szója, a csicseriborsó, a lencse, a borsó, és a bab-igen gazdagok tápanyagokban. Szakemberek szerint a szervezetünk több, mint felét hatékonyan hasznosítani tudja a bennük lévő tápanyagoknak.

 

ÚJ MÓDSZERREL LOPJÁK EL A PÉNZÜNKET, ÉSZREVEHETETLENÜL

2017.05.15

 z úgynevezett PayPass-os fizetésnél ugyanis nem szükséges a PIN kód, ha 5000 Forintig vásárolunk. A PIN kódot tehát csak akkor kéri, ha 5000 Forint feletti összegű a vásárlás. Ez elméletileg egy jó megoldás, hiszen csak odaérintjük a kártyánkat a leolvasóhoz, és már meg is vásároltuk azt, amit szerettünk volna.A probléma ezzel az, hogy ehhez hasonló leolvasókat már a bűnözők is szereztek, ezzel pedig nagyon egyszerűen vissza is tudnak élni, hiszen ha elég közel kerülnek hozzánk, akkor máris szegényebbek leszünk 5000 Forinttal, ők pedig ugyanennyivel gazdagabbak.

 

A környezetszennyezés ádáz apró katonái: kozmetikumok mikrogyöngyei

2017.05.12

 A világ vezető országai közül azonban néhányan már kezdenek észbe kapni, ugyanis gyakran olyan kicsi a méretük, hogy a szennyvíztisztító telepek berendezései sem tudják kiszűrni, így azok továbbjutnak a természetes vizekbe, ahol aztán összegyűlnek, lerakódnak és ott is maradnak. Hosszútávon káros hatással van a biodiverzitásra és az ökoszisztémára. Érdemes belegondolnunk, hogy az apró műanyagok a táplálékláncba is bejutnak, tengeri emlősök, halak és madarak gyomrában is megtalálták már - innen pedig csak egy lépés és máris a vasárnapi ebéd főfogásává válnak. 

 

Velence ezúttal kulturális örökségét védi: betiltotta a gyorséttermeket

2017.05.09

 Velencében, ahol évi több millió turista fordul meg, a legnagyobb veszélyt a történelmi város elkopása jelenti. A helyiek híresen boldogtalanok az életkörülményeikkel, tavaly nyáron plakátokon tiltakoztak, melyeken az állt: Turisták, haza! Tönkreteszitek a várost!

A szabályozás Olaszországban nem példa nélküli: tavaly Veronában is betiltották a kebabstandokat, Firenzében pedig a városközpontból kitiltották a külföldi ételeket, mondván, minden étterem kínálatának legalább 70%-ban helyi ételekből kell állnia.

Velencében pár éve hatalmas felháborodást keltett a McDonalds megnyitás

 

Megépítette a világ leggyorsabb töltőjét, a földönkívülieknek köszöni

2017.05.08

 Az általa feltalált spiráláram által működtetett fogyasztásnál nincs elektroszmog, élet és környezetbarát.

Belegondoltunk-e már abba, hogy mennyi elektromos berendezés vesz minket körbe normál körülmények között is? A wifi-ről tudjuk-e, hogy minél nagyobb, annál ártalmasabb is? Minden rezgés, minden energia. Szervezetünk is energiahálózat. A szervezetbe bekerülő elektronfelhők, a rezgési információk rákos megbetegedést okozhatnak.

A világban minden spirál, spirál az egész univerzum. Spirálárammal működtetni a házakat 40-50% megtakarítás. Miért nincsenek az emberek használatában ezek a nagyszerű találmányok?Az űrlap alja

 

A MEGETETETT TÁRSADALOM

2017.05.05

 Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

 

Így burkolnak az USA-ban – egy egyszerű eszközt használnak, de az eredmény?

2017.04.27

 Ügyelni kell minden apró részletre, elég egy kis hiba és rögtön borul a rendszer. Az egészet pedig bonyolítja, hogy bár a lapok ránézésre teljesen egyforma méretűek, sokszor azonban ott van az a pár tized milliméteres eltérés a lapoknál, ami a végén szépen összeadódik és máris oda a szimmetria egy nagyobb felületű tér esetén.

Ez a módszer, amit az USA-ban használnak igazán megkönnyíti, hogy a lapok egyforma távolságban legyenek egymástól, egy szintben legyenek, ráadásul rögzíti őket, míg meg nem köt a burkolat ragasztó alatta.

 

A pitypang csodát művel a májaddal és az epéddel, ráadásul első osztályú zsírégető!

2017.04.23

 A virág szára igen keserű! Ha naponta elrágsz belőle 3-4 szálat, csodát művel a májaddal, epéddel! Segíti az emésztést azáltal, hogy az epe termelését és kiválasztását serkenti, az epekő kialakulását megakadályozza. A friss szárak fájdalommentesen oldják az epekövet, szabályozzák a máj és epe működését. Az ásványi sók mellett a pongyola pitypang fontos gyógy- és építőanyagokat tartalmaz, amelyek az anyagcsere-betegségek gyógyításában igen fontosak. Csökkenti az endometriosis tüneteit és a havi vérzést megelőző emlőfájdalmat.

 

Nagyanyáink 100 éves trükkje: ezért főzd a krumplit cukorral

2017.04.16

 3. Ha megfőtt, öntsd le a vizet.

4. Pár percre tedd vissza a lángra a krumplival teli lábast.

5. Időnként rázogatva, szárítsd egyenletesen ki a krumplit.

Mesteri fogás, kis, egyszerű trükk, és a krumpli nagyságrendekkel lesz finomabb. Ne felejtsd el majd átadni a tudást a lányodnak vagy a menyednek!

 

DÉDAPÁM ÖRÖKSÉGE: ÍGY GYÓGYÍTOTTAK A RÉGIEK ORVOSSÁGOK NÉLKÜL

2017.04.15

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Következő »