Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos érdekességek

Cikkek

A kisfiának 5% esélye volt a túlélésre, de az anyja kitalál valamit és egy vizes üveggel megmenti fia életét!

2017.04.14

 Louise csak 22 hetes terhes volt, mikor elfolyt a magzatvize. Az orvosok kénytelenek voltak elmondani a lesújtott szülőknek, hogy kisfiuknak csupán 5 % esélye van a túlélésre.

Mivel a magzatvíz a 24.hét előtt elfolyt, az orvosok nem segíthettek a babán. De Louise és Jakk nem adták fel.

-Csak annyit tudtak tenni a kórházban, hogy megfigyelés alatt tartottak mert el fogok vetélni néhány napon belül, mondták ők. De éreztem, hogy Joseph rugdos, nem ülhettem ölbe tett kézzel.

A pár kétségbeesetten keresni kezdte a megoldást és olvastak olyan édesanyákról is, akik hasonló helyzetben voltak. Megtudták, hogy ők ebben az esetben úgy mentették meg gyermeküket, hogy naponta megittak 4 liter vizet.

 

Élesztős oldattal öntözd a paradicsomot, és az uborkát!

2017.04.13

Az ötlet logikája egyszerű. Ha a növényeken az erjeszőgombákat elszaporítjuk, akkor kiszorítjuk, nem hagyunk szaporodási lehetőséget a vad, mindenféle peronoszpórának. Az élesztős lé elősegíti a termés, és a levél fejlődését, és megakadályozza a gombásodás kialakulását. Miért működik? Mert az élesztőgombák megakadályozzák a más kártékony gombák megtelepedését. A hatás 3-4 nap múlva érzékelhető lesz, a növény levelei szép, élénkzöld színűek lesznek, és sokkal jobban fog fejlődni, a termése is szebb lesz. Ezt a módszert mindenképp naplemente után alkalmazzuk, semmiképp se tűző napon.

 

10 "ártatlan" mondat, amivel simán kinyírhatod a karriered

2017.04.12

 "Amit mondasz, az már meghatározhatja, mit gondolnak rólad, és akár elintézheti, hogy még a próbaidő alatt megváljanak tőled" - idézi a Business Insider J.T. O'Donnellt, a Carreerealism karrier portál alapító vezérigazgatóját. A legfőbb tanács persze az, hogy legyünk természetesek, ne fecsegjünk túl sokat, értőn figyeljünk. E mellett van néhány tipikus mondat, amit úgy általában célszerű mellőzni a munkahelyi beszélgetések közben, de különösen az első napon.

 

Teszt: gyümölcsjoghurtok 2017.03.30. / Tudatos Vásárló

2017.04.11

 A tesztben 41 féle gyümölcsös és gyümölcs ízű joghurt, amelyek nagyobb szupermarketekben és bioboltokban kaphatók. Az összehasonlíthatóság kedvéért elsősorban epres ízesítésű termékek kerültek a tesztbe, kivéve egy-egy márkát, amelynél nem találtunk epres verziót. Olyan termékeket is górcső alá vettünk, amelyek a csomagolás alapján nagy valószínűséggel a gyerekeket célozzák meg.

A termékcímke alapján vizsgáltuk a joghurtok cukortartalmát, gyümölcstartalmát, származási helyét valamint azt, hogy tartalmaznak-e színezéket, aromát vagy vitatott biztonságú összetevőket (potenciálisan allergizáló hatású karragént, guargumit vagy kármint)

 

Feleslegesen írták fel az orvosok a kalciumot, és szedték be a betegek. Ráadásul fizettek is érte!

2017.04.10

 A nagy kalciumkamu

Torokgyulladás, meghűlés, vírusfertőzés, nátha, allergiás reakció - ezekre szokás itthon kalciumot felírni. Az orvostudomány jelen állása szerint  ez teljesen felesleges!

Nagyjából nyolcvan éve tévhitben él a magyar orvostársadalom jó része: az évtizedekkel ezelőtt végzett, tapasztalt orvosok a mai napig ajánlják, és ezt adják tovább fiatalabb kollégáiknak is, annak ellenére, hogy az orvosi egyetemen már réges-rég nem tanítják.

Az a gond, hogy ilyenkor feleslegesen terhelik a betegek szervezetét hatástalan szerekkel. Egy súlyosabb allergiás reakcióba akár bele is halhat az ember, ha a kalcium hatására vár, ahelyett, hogy antihisztamint kapna.

 

Durva! Elérhetők a neten a Telekomos ügyfelek adatai! Tiltassa le!

2017.04.08

 Neved, címed, telefonszámod is bárki elérheti egy belga tudakozócég jóvoltából, amelynek a Telekom adta ki az ügyféladatokat. Talán sokakkal együtt fogalmad sincs, hogy adataid elérhetők az interneten. Sőt a belga cég még térképpel is segít, hogy minél egyszerűbben rád találjanak a világhálón.

 

Csoda: fény villan, amikor a hímivarsejt bejut a petesejtbe!

2017.03.29

 Fény kíséri az emberi élet első pillanatát. Kutatók már régóta megfigyelték az állatoknál, hogy a fogantatás pillanatában, azaz a petesejt és a hímivarsejt találkozásakor apró fényvillanás észlelhető a méhben, de embereknél most sikerült először filmre venni a csodálatos jelenséget.

 

VALÓS VIDEÓ ARRÓL HOGYAN FOGJUNK KI PUSZTA KÉZZEL NAGY HALAT A VÍZBŐL

2017.03.26

 Ez a felvétel a horgászoknak szinte egy kötelező darab! Még most is pislogunk a döbbenettől, hihetetlen, hogy mit művelt ez a férfi! Senki sem számított arra, ami történt! Készülj fel a látványra, mert ilyet még nem láttál!

 

Egyértelmű kapcsolatot állapítottak meg a betegség és a mellbetét (implantátum) között

2017.03.24

 Korábban, még a tavalyi év végén Ausztráliából jelentettek 46, mellbetéttel kapcsolatos limfómát, közöttük három halálesetet. A francia Nemzeti Rákellenes Intézet pedig két éve figyelmeztetett arra, hogy egyértelmű kapcsolatot állapítottak meg a betegség és a mellbetét között, de hangsúlyozta, hogy alacsony az előfordulási arány, ezért nem ajánlotta a betétek visszahívását.

A francia Gyógyszerügyi Hivatal (ANSM) szerint 2011 és 2016 júniusa között 29 anaplasztikus nagysejtes limfómás esetet regisztráltak mellbetétes nők körében Franciaországban.

Korábban, még a tavalyi év végén Ausztráliából jelentettek 46, mellbetéttel kapcsolatos limfómát, közöttük három halálesetet. A francia Nemzeti Rákellenes Intézet pedig két éve figyelmeztetett arra, hogy egyértelmű kapcsolatot állapítottak meg a betegség és a mellbetét között, de hangsúlyozta, hogy alacsony az előfordulási arány, ezért nem ajánlotta a betétek visszahívását.

 

Ennek az emberkísérletnek az eredménye MEGHÖKKENTŐ!

2017.03.22

 Egyik kísérlete során 6 órán át mozdulatlanul ült egy széken egy terem közepén, mellette egy táblán 72 tárgy, amelyeket a közönség bármilyen módon használhatott rajta. A tárgyak egy részével kellemes érzéseket lehetett kiváltani, más részükkel – olló, kés, korbács, egy pisztoly és egy golyó, stb. – fájdalmat, sebesülést, halált lehetett okozni.

Ezután a nézőközönségből embereket hívott, akik azt tehetnek vele, amit akarnak.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Következő »