Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos érdekességek

Cikkek

Velence ezúttal kulturális örökségét védi: betiltotta a gyorséttermeket

2017.05.09

 Velencében, ahol évi több millió turista fordul meg, a legnagyobb veszélyt a történelmi város elkopása jelenti. A helyiek híresen boldogtalanok az életkörülményeikkel, tavaly nyáron plakátokon tiltakoztak, melyeken az állt: Turisták, haza! Tönkreteszitek a várost!

A szabályozás Olaszországban nem példa nélküli: tavaly Veronában is betiltották a kebabstandokat, Firenzében pedig a városközpontból kitiltották a külföldi ételeket, mondván, minden étterem kínálatának legalább 70%-ban helyi ételekből kell állnia.

Velencében pár éve hatalmas felháborodást keltett a McDonalds megnyitás

 

Megépítette a világ leggyorsabb töltőjét, a földönkívülieknek köszöni

2017.05.08

 Az általa feltalált spiráláram által működtetett fogyasztásnál nincs elektroszmog, élet és környezetbarát.

Belegondoltunk-e már abba, hogy mennyi elektromos berendezés vesz minket körbe normál körülmények között is? A wifi-ről tudjuk-e, hogy minél nagyobb, annál ártalmasabb is? Minden rezgés, minden energia. Szervezetünk is energiahálózat. A szervezetbe bekerülő elektronfelhők, a rezgési információk rákos megbetegedést okozhatnak.

A világban minden spirál, spirál az egész univerzum. Spirálárammal működtetni a házakat 40-50% megtakarítás. Miért nincsenek az emberek használatában ezek a nagyszerű találmányok?Az űrlap alja

 

A MEGETETETT TÁRSADALOM

2017.05.05

 Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

 

Így burkolnak az USA-ban – egy egyszerű eszközt használnak, de az eredmény?

2017.04.27

 Ügyelni kell minden apró részletre, elég egy kis hiba és rögtön borul a rendszer. Az egészet pedig bonyolítja, hogy bár a lapok ránézésre teljesen egyforma méretűek, sokszor azonban ott van az a pár tized milliméteres eltérés a lapoknál, ami a végén szépen összeadódik és máris oda a szimmetria egy nagyobb felületű tér esetén.

Ez a módszer, amit az USA-ban használnak igazán megkönnyíti, hogy a lapok egyforma távolságban legyenek egymástól, egy szintben legyenek, ráadásul rögzíti őket, míg meg nem köt a burkolat ragasztó alatta.

 

A pitypang csodát művel a májaddal és az epéddel, ráadásul első osztályú zsírégető!

2017.04.23

 A virág szára igen keserű! Ha naponta elrágsz belőle 3-4 szálat, csodát művel a májaddal, epéddel! Segíti az emésztést azáltal, hogy az epe termelését és kiválasztását serkenti, az epekő kialakulását megakadályozza. A friss szárak fájdalommentesen oldják az epekövet, szabályozzák a máj és epe működését. Az ásványi sók mellett a pongyola pitypang fontos gyógy- és építőanyagokat tartalmaz, amelyek az anyagcsere-betegségek gyógyításában igen fontosak. Csökkenti az endometriosis tüneteit és a havi vérzést megelőző emlőfájdalmat.

 

Nagyanyáink 100 éves trükkje: ezért főzd a krumplit cukorral

2017.04.16

 3. Ha megfőtt, öntsd le a vizet.

4. Pár percre tedd vissza a lángra a krumplival teli lábast.

5. Időnként rázogatva, szárítsd egyenletesen ki a krumplit.

Mesteri fogás, kis, egyszerű trükk, és a krumpli nagyságrendekkel lesz finomabb. Ne felejtsd el majd átadni a tudást a lányodnak vagy a menyednek!

 

DÉDAPÁM ÖRÖKSÉGE: ÍGY GYÓGYÍTOTTAK A RÉGIEK ORVOSSÁGOK NÉLKÜL

2017.04.15

 

A kisfiának 5% esélye volt a túlélésre, de az anyja kitalál valamit és egy vizes üveggel megmenti fia életét!

2017.04.14

 Louise csak 22 hetes terhes volt, mikor elfolyt a magzatvize. Az orvosok kénytelenek voltak elmondani a lesújtott szülőknek, hogy kisfiuknak csupán 5 % esélye van a túlélésre.

Mivel a magzatvíz a 24.hét előtt elfolyt, az orvosok nem segíthettek a babán. De Louise és Jakk nem adták fel.

-Csak annyit tudtak tenni a kórházban, hogy megfigyelés alatt tartottak mert el fogok vetélni néhány napon belül, mondták ők. De éreztem, hogy Joseph rugdos, nem ülhettem ölbe tett kézzel.

A pár kétségbeesetten keresni kezdte a megoldást és olvastak olyan édesanyákról is, akik hasonló helyzetben voltak. Megtudták, hogy ők ebben az esetben úgy mentették meg gyermeküket, hogy naponta megittak 4 liter vizet.

 

Élesztős oldattal öntözd a paradicsomot, és az uborkát!

2017.04.13

Az ötlet logikája egyszerű. Ha a növényeken az erjeszőgombákat elszaporítjuk, akkor kiszorítjuk, nem hagyunk szaporodási lehetőséget a vad, mindenféle peronoszpórának. Az élesztős lé elősegíti a termés, és a levél fejlődését, és megakadályozza a gombásodás kialakulását. Miért működik? Mert az élesztőgombák megakadályozzák a más kártékony gombák megtelepedését. A hatás 3-4 nap múlva érzékelhető lesz, a növény levelei szép, élénkzöld színűek lesznek, és sokkal jobban fog fejlődni, a termése is szebb lesz. Ezt a módszert mindenképp naplemente után alkalmazzuk, semmiképp se tűző napon.

 

10 "ártatlan" mondat, amivel simán kinyírhatod a karriered

2017.04.12

 "Amit mondasz, az már meghatározhatja, mit gondolnak rólad, és akár elintézheti, hogy még a próbaidő alatt megváljanak tőled" - idézi a Business Insider J.T. O'Donnellt, a Carreerealism karrier portál alapító vezérigazgatóját. A legfőbb tanács persze az, hogy legyünk természetesek, ne fecsegjünk túl sokat, értőn figyeljünk. E mellett van néhány tipikus mondat, amit úgy általában célszerű mellőzni a munkahelyi beszélgetések közben, de különösen az első napon.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

Következő »