Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos érdekességek

Cikkek

Rembrandt Éjjeli őrjáratából készült flashmob egy bevásárlóközpontban

2017.03.16

 Az amszterdami Rijksmuseum újranyitása alkalmából a szponzorként közreműködő ING keltette életre Rembrandt híres festményét, az Éjjeli őrjáratot. A 17. századi miliőt megteremtve, 30-as férfiak szaladgáltak fel-alá a bevásárlóközpontban, hogy aztán összeálljon a kép – számolt be a JWT.com.

 

A Rijksmuseum egy évtizedes renoválás után nyitja meg most újra kapuit április 13-án. A múzeum fő támogatója, az ING jóvoltából a megnyitó első 12 órájában a belépés is ingyenes lesz az érdeklődők számára.

 

A „Mindenki” kisfilm Oscar díját védi a 888.hu a kritikai hangokkal szemben/Saját véleményem a filmről/

2017.03.02

  Ha pedig énekeltek, de a tanárnő feltehetően helyes értékelése szerint annak hamisan kellett volna hallatszani, akkor csalt a film, hiszen gyönyörű összhangzatban énekelnek a végén. Az igazság nyilván ez, csalt a film. És mint tudjuk, pont azt követte el a rendező, ami ellen a filmet készítette, tátogott a főszereplő, mert hamis a hangja, szinkronizálták őt. Politikai mondanivalója is van a filmnek. Ez a magyar passzív rezisztencia/1850-es évek/ illetve Gandhi útja. Úgy lázadjunk, szegüljünk szembe a hatalommal, hogy némák maradunk, közben ellenállunk, a hatalom semmit sem tud kezdeni velünk, megrendül. Eszméjében az autokratikus, egyszemélyi vezetést kárhoztatja /Orbán, Putyin/ azt állítja szembe a demokratikus/az egész kórus/ döntésekkel, azt dicsőíti! 

 

TE TETTED E TETETETT TETTET, TE TETETETT TETTEK TETTESE

2017.02.28

 “A magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuper-intelligens földönkívüli-faj, amelynek sikerült egybeolvadnia az emberiséggel, s csak műveik zsenialitása és nyelvük teljes érthetetlensége árulja el őket.”

De talán még nála is nagyobb név a német meseíró és nyelvész Jakob Grimm – akinek a meséin milliónyi gyermek nőtt fel – tanulmányában egy erős mondattal le is zárta a magyar nyelv megértésével való foglalkozását: “A magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet.”

 

Ezeken a térképeken kiderítheted, mi állt a házad helyén 200 évvel ezelőtt!

2017.02.26

 Egy magyarországi weboldal adatbázisában rengeteg térképet találhatunk! Egyetlen kattintással és némi nagyítással megkapjuk például egy XIX. századi katonai felmérés 1:28.800 arányban készült térképeit. Ezek a színes, kéziratos térképek sokáig szigorúan titkosak voltak! Ráadásul a térképeket nemcsak a Google Maps-szal hangolták össze, de az oldal a Magyar Királyság nagyfelbontású, színes felmérési térképeit is tartalmazza.

Már most szólunk, hogy ne lepődj meg, ha esetleg (az akkori) városhatáron kívül laksz ma, hisz városaink az elmúlt 50-100 évben rengeteget fejlődtek, területük alaposan kibővült
 

Ha ezt a keveréket használod a legélettelenebb növény is új erőre kap!

2017.02.24

 A borostyánkősav az egyik leggyakrabban használt alapanyag a kinti, és benti növények gondozására egyaránt. Serkenti a fejlődést, védelmet nyújt a külső hatások ellen, és szabályozza a talaj mikroflóráját. Hatására a növény könnyebben fel tudja szívni a tápanyagokat, ellenállóbb lesz az időjárási viszontagságokkal, és a betegségekkel szemben.

 

Oroszországban szabad verni a gyereket nevelés céljából, az unióban nem

2017.02.19

 Az orosz parlament azonban ugyanakkor síkra száll a hagyományos nevelési módszerek megőrzéséért, amelyek közé tartozik (szükség szerint) a gyermek fizikai megfenyítése is.

Amíg a liberalizmus vírusával megfertőzött uniós államokban és az EU-ba ész nélkül nyomuló országokban a gyermek elvileg már egy atyai nyaklevesért is feljelentheti a szülőt, addig az oroszoknál ez elképzelhetetlen.

A családon belüli erőszak elleni törvényes előírások, amelyek Szerbiában is napvilágot láttak, a pozitívumok mellett (pl. nők megvédése az agresszív férjektől), sokszor ellenhatást váltanak ki. A sértődött feleségek gyakorlatilag bármikor hamisan megvádolhatják férjüket, akit az állami szervek meghurcolhatnak, a társadalom pedig megbélyegezhet. Arról nem is beszélve, hogy ezáltal a nők zsarolási kapacitása is jelentősen fokozódik.

 

FA NÁNDOR – még egy utólsó naplóbejegyzés – az érkezés után

2017.02.11

 Nincs az örömnek mértékegysége, pedig fontos lenne, hogy valami közérthető módon elmondjam, mit érzek. Óriási, torokszorító belső nyomás, ami valami fantasztikus egyveleget képez azzal a megkönnyebbüléssel, hogy itt vagyok, megcsináltam. Azt csináltam meg, amit elhatároztam, fölépítettem magamban, és amit hónapok alatt szisztematikus munkával, küzdelemmel sikerült a valóságban tartalommal megtölteni. Nem csak másoknak voltak kétségei, aggodalmai, hanem nekem is, de én tudtam azt is, hogy mire vagyok képes, ha kell, mit tud kihozni belőlem az a kényszer, amibe én hoztam magam.

 

Lehetőség a Facebook súgóközpont felkeresésére

2017.02.07

 A Facebook használata

A fiók kezeléseKéptalálat a következőre: „facebook”

A személyes adatok védelme és a biztonság

Szabályok és jelentések

Milyen nevek használhatók a Facebookon?

Hogyan tudom beállítani, hogy miről kapjak értesítést?

Hol találom a beállításaimat?

Hogyan tudom megváltoztatni a jelszavamat, illetve hogyan tudok új jelszót beállítani?

Miért nem tudok válaszolni a Facebookon 

·   

 

Videók: Óriási jeges árvíz jön a Tisza felé Ukrajna felől!!

2017.02.04

 KARPATHIR 

Egyre nagyobb a veszély folyóinkon

Az árvízveszélyről ma már hírt adtunk. A jégzajlással kapcsolatos problémák a Rahói járásban a legélesebbek, a Fehér Tisza medrében. Vidráspatak (Vidricska), Nyilas (Roztoki), Tiszabogdány (Bohdan) településeken jégtorlaszok alakultak ki. Terebesfejérpatak (Gyilove) közelében pedig két kilométeres torlasz alakult ki a Tiszán.

 

Tejjel, mézzel és méreggel folyó Kánaán

2017.02.02

 Izraelben a kártevők elleni küzdelemben megengedett a szerves foszfátvegyületek használata, melyekről tudott dolog, hogy nagyon sok egészségügyi problémát okoznak, s használják is ezeket az avokádóban, a datolyaszilvában, a salátában, a mangóban, a sárgabarackban, a gránátalmában, a datolyában – pedig az Egyesült Államokban és Európában tilos a használatuk.

A permetezőszerek helyi piacra előírt várakozási ideje jóval rövidebb, mint amit az európai piac megkövetel. Például: a szüret időpontja a “Runner”1 használata után 7 nap az izraeli piacra, s 30 nap az európai piacra. A “KarateMaxx”2 után 14 nap az izraeli, és 90 nap az európai piacra.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Következő »