Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos érdekességek

Cikkek

Teszt: gyümölcsjoghurtok 2017.03.30. / Tudatos Vásárló

2017.04.11

 A tesztben 41 féle gyümölcsös és gyümölcs ízű joghurt, amelyek nagyobb szupermarketekben és bioboltokban kaphatók. Az összehasonlíthatóság kedvéért elsősorban epres ízesítésű termékek kerültek a tesztbe, kivéve egy-egy márkát, amelynél nem találtunk epres verziót. Olyan termékeket is górcső alá vettünk, amelyek a csomagolás alapján nagy valószínűséggel a gyerekeket célozzák meg.

A termékcímke alapján vizsgáltuk a joghurtok cukortartalmát, gyümölcstartalmát, származási helyét valamint azt, hogy tartalmaznak-e színezéket, aromát vagy vitatott biztonságú összetevőket (potenciálisan allergizáló hatású karragént, guargumit vagy kármint)

 

Feleslegesen írták fel az orvosok a kalciumot, és szedték be a betegek. Ráadásul fizettek is érte!

2017.04.10

 A nagy kalciumkamu

Torokgyulladás, meghűlés, vírusfertőzés, nátha, allergiás reakció - ezekre szokás itthon kalciumot felírni. Az orvostudomány jelen állása szerint  ez teljesen felesleges!

Nagyjából nyolcvan éve tévhitben él a magyar orvostársadalom jó része: az évtizedekkel ezelőtt végzett, tapasztalt orvosok a mai napig ajánlják, és ezt adják tovább fiatalabb kollégáiknak is, annak ellenére, hogy az orvosi egyetemen már réges-rég nem tanítják.

Az a gond, hogy ilyenkor feleslegesen terhelik a betegek szervezetét hatástalan szerekkel. Egy súlyosabb allergiás reakcióba akár bele is halhat az ember, ha a kalcium hatására vár, ahelyett, hogy antihisztamint kapna.

 

Durva! Elérhetők a neten a Telekomos ügyfelek adatai! Tiltassa le!

2017.04.08

 Neved, címed, telefonszámod is bárki elérheti egy belga tudakozócég jóvoltából, amelynek a Telekom adta ki az ügyféladatokat. Talán sokakkal együtt fogalmad sincs, hogy adataid elérhetők az interneten. Sőt a belga cég még térképpel is segít, hogy minél egyszerűbben rád találjanak a világhálón.

 

Csoda: fény villan, amikor a hímivarsejt bejut a petesejtbe!

2017.03.29

 Fény kíséri az emberi élet első pillanatát. Kutatók már régóta megfigyelték az állatoknál, hogy a fogantatás pillanatában, azaz a petesejt és a hímivarsejt találkozásakor apró fényvillanás észlelhető a méhben, de embereknél most sikerült először filmre venni a csodálatos jelenséget.

 

VALÓS VIDEÓ ARRÓL HOGYAN FOGJUNK KI PUSZTA KÉZZEL NAGY HALAT A VÍZBŐL

2017.03.26

 Ez a felvétel a horgászoknak szinte egy kötelező darab! Még most is pislogunk a döbbenettől, hihetetlen, hogy mit művelt ez a férfi! Senki sem számított arra, ami történt! Készülj fel a látványra, mert ilyet még nem láttál!

 

Egyértelmű kapcsolatot állapítottak meg a betegség és a mellbetét (implantátum) között

2017.03.24

 Korábban, még a tavalyi év végén Ausztráliából jelentettek 46, mellbetéttel kapcsolatos limfómát, közöttük három halálesetet. A francia Nemzeti Rákellenes Intézet pedig két éve figyelmeztetett arra, hogy egyértelmű kapcsolatot állapítottak meg a betegség és a mellbetét között, de hangsúlyozta, hogy alacsony az előfordulási arány, ezért nem ajánlotta a betétek visszahívását.

A francia Gyógyszerügyi Hivatal (ANSM) szerint 2011 és 2016 júniusa között 29 anaplasztikus nagysejtes limfómás esetet regisztráltak mellbetétes nők körében Franciaországban.

Korábban, még a tavalyi év végén Ausztráliából jelentettek 46, mellbetéttel kapcsolatos limfómát, közöttük három halálesetet. A francia Nemzeti Rákellenes Intézet pedig két éve figyelmeztetett arra, hogy egyértelmű kapcsolatot állapítottak meg a betegség és a mellbetét között, de hangsúlyozta, hogy alacsony az előfordulási arány, ezért nem ajánlotta a betétek visszahívását.

 

Ennek az emberkísérletnek az eredménye MEGHÖKKENTŐ!

2017.03.22

 Egyik kísérlete során 6 órán át mozdulatlanul ült egy széken egy terem közepén, mellette egy táblán 72 tárgy, amelyeket a közönség bármilyen módon használhatott rajta. A tárgyak egy részével kellemes érzéseket lehetett kiváltani, más részükkel – olló, kés, korbács, egy pisztoly és egy golyó, stb. – fájdalmat, sebesülést, halált lehetett okozni.

Ezután a nézőközönségből embereket hívott, akik azt tehetnek vele, amit akarnak.

 

Rembrandt Éjjeli őrjáratából készült flashmob egy bevásárlóközpontban

2017.03.16

 Az amszterdami Rijksmuseum újranyitása alkalmából a szponzorként közreműködő ING keltette életre Rembrandt híres festményét, az Éjjeli őrjáratot. A 17. századi miliőt megteremtve, 30-as férfiak szaladgáltak fel-alá a bevásárlóközpontban, hogy aztán összeálljon a kép – számolt be a JWT.com.

 

A Rijksmuseum egy évtizedes renoválás után nyitja meg most újra kapuit április 13-án. A múzeum fő támogatója, az ING jóvoltából a megnyitó első 12 órájában a belépés is ingyenes lesz az érdeklődők számára.

 

A „Mindenki” kisfilm Oscar díját védi a 888.hu a kritikai hangokkal szemben/Saját véleményem a filmről/

2017.03.02

  Ha pedig énekeltek, de a tanárnő feltehetően helyes értékelése szerint annak hamisan kellett volna hallatszani, akkor csalt a film, hiszen gyönyörű összhangzatban énekelnek a végén. Az igazság nyilván ez, csalt a film. És mint tudjuk, pont azt követte el a rendező, ami ellen a filmet készítette, tátogott a főszereplő, mert hamis a hangja, szinkronizálták őt. Politikai mondanivalója is van a filmnek. Ez a magyar passzív rezisztencia/1850-es évek/ illetve Gandhi útja. Úgy lázadjunk, szegüljünk szembe a hatalommal, hogy némák maradunk, közben ellenállunk, a hatalom semmit sem tud kezdeni velünk, megrendül. Eszméjében az autokratikus, egyszemélyi vezetést kárhoztatja /Orbán, Putyin/ azt állítja szembe a demokratikus/az egész kórus/ döntésekkel, azt dicsőíti! 

 

TE TETTED E TETETETT TETTET, TE TETETETT TETTEK TETTESE

2017.02.28

 “A magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuper-intelligens földönkívüli-faj, amelynek sikerült egybeolvadnia az emberiséggel, s csak műveik zsenialitása és nyelvük teljes érthetetlensége árulja el őket.”

De talán még nála is nagyobb név a német meseíró és nyelvész Jakob Grimm – akinek a meséin milliónyi gyermek nőtt fel – tanulmányában egy erős mondattal le is zárta a magyar nyelv megértésével való foglalkozását: “A magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet.”

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

Következő »