Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos érdekességek

Cikkek

Ezeken a térképeken kiderítheted, mi állt a házad helyén 200 évvel ezelőtt!

2017.02.26

 Egy magyarországi weboldal adatbázisában rengeteg térképet találhatunk! Egyetlen kattintással és némi nagyítással megkapjuk például egy XIX. századi katonai felmérés 1:28.800 arányban készült térképeit. Ezek a színes, kéziratos térképek sokáig szigorúan titkosak voltak! Ráadásul a térképeket nemcsak a Google Maps-szal hangolták össze, de az oldal a Magyar Királyság nagyfelbontású, színes felmérési térképeit is tartalmazza.

Már most szólunk, hogy ne lepődj meg, ha esetleg (az akkori) városhatáron kívül laksz ma, hisz városaink az elmúlt 50-100 évben rengeteget fejlődtek, területük alaposan kibővült
 

Ha ezt a keveréket használod a legélettelenebb növény is új erőre kap!

2017.02.24

 A borostyánkősav az egyik leggyakrabban használt alapanyag a kinti, és benti növények gondozására egyaránt. Serkenti a fejlődést, védelmet nyújt a külső hatások ellen, és szabályozza a talaj mikroflóráját. Hatására a növény könnyebben fel tudja szívni a tápanyagokat, ellenállóbb lesz az időjárási viszontagságokkal, és a betegségekkel szemben.

 

Oroszországban szabad verni a gyereket nevelés céljából, az unióban nem

2017.02.19

 Az orosz parlament azonban ugyanakkor síkra száll a hagyományos nevelési módszerek megőrzéséért, amelyek közé tartozik (szükség szerint) a gyermek fizikai megfenyítése is.

Amíg a liberalizmus vírusával megfertőzött uniós államokban és az EU-ba ész nélkül nyomuló országokban a gyermek elvileg már egy atyai nyaklevesért is feljelentheti a szülőt, addig az oroszoknál ez elképzelhetetlen.

A családon belüli erőszak elleni törvényes előírások, amelyek Szerbiában is napvilágot láttak, a pozitívumok mellett (pl. nők megvédése az agresszív férjektől), sokszor ellenhatást váltanak ki. A sértődött feleségek gyakorlatilag bármikor hamisan megvádolhatják férjüket, akit az állami szervek meghurcolhatnak, a társadalom pedig megbélyegezhet. Arról nem is beszélve, hogy ezáltal a nők zsarolási kapacitása is jelentősen fokozódik.

 

FA NÁNDOR – még egy utólsó naplóbejegyzés – az érkezés után

2017.02.11

 Nincs az örömnek mértékegysége, pedig fontos lenne, hogy valami közérthető módon elmondjam, mit érzek. Óriási, torokszorító belső nyomás, ami valami fantasztikus egyveleget képez azzal a megkönnyebbüléssel, hogy itt vagyok, megcsináltam. Azt csináltam meg, amit elhatároztam, fölépítettem magamban, és amit hónapok alatt szisztematikus munkával, küzdelemmel sikerült a valóságban tartalommal megtölteni. Nem csak másoknak voltak kétségei, aggodalmai, hanem nekem is, de én tudtam azt is, hogy mire vagyok képes, ha kell, mit tud kihozni belőlem az a kényszer, amibe én hoztam magam.

 

Lehetőség a Facebook súgóközpont felkeresésére

2017.02.07

 A Facebook használata

A fiók kezeléseKéptalálat a következőre: „facebook”

A személyes adatok védelme és a biztonság

Szabályok és jelentések

Milyen nevek használhatók a Facebookon?

Hogyan tudom beállítani, hogy miről kapjak értesítést?

Hol találom a beállításaimat?

Hogyan tudom megváltoztatni a jelszavamat, illetve hogyan tudok új jelszót beállítani?

Miért nem tudok válaszolni a Facebookon 

·   

 

Videók: Óriási jeges árvíz jön a Tisza felé Ukrajna felől!!

2017.02.04

 KARPATHIR 

Egyre nagyobb a veszély folyóinkon

Az árvízveszélyről ma már hírt adtunk. A jégzajlással kapcsolatos problémák a Rahói járásban a legélesebbek, a Fehér Tisza medrében. Vidráspatak (Vidricska), Nyilas (Roztoki), Tiszabogdány (Bohdan) településeken jégtorlaszok alakultak ki. Terebesfejérpatak (Gyilove) közelében pedig két kilométeres torlasz alakult ki a Tiszán.

 

Tejjel, mézzel és méreggel folyó Kánaán

2017.02.02

 Izraelben a kártevők elleni küzdelemben megengedett a szerves foszfátvegyületek használata, melyekről tudott dolog, hogy nagyon sok egészségügyi problémát okoznak, s használják is ezeket az avokádóban, a datolyaszilvában, a salátában, a mangóban, a sárgabarackban, a gránátalmában, a datolyában – pedig az Egyesült Államokban és Európában tilos a használatuk.

A permetezőszerek helyi piacra előírt várakozási ideje jóval rövidebb, mint amit az európai piac megkövetel. Például: a szüret időpontja a “Runner”1 használata után 7 nap az izraeli piacra, s 30 nap az európai piacra. A “KarateMaxx”2 után 14 nap az izraeli, és 90 nap az európai piacra.

 

Magyar kutató, Nagyváry József fejtette meg Stradivari titkát

2017.01.15

 Már évekkel korábban publikáltam az elméletemet arról, hogy a Stradivari-hegedűk kiválósága nemcsak a mester ügyes faragásából ered, hanem az alapanyagként használt fa kémiai kezeléséből is. Cremonában olyan vegyi anyagokban, például borkősavban, rézgálicban áztatták a fenyőfát, amelyeket akkor sehol másutt nem használtak ilyen célra. Sok ellenségem lett azonnal, főként az antik hegedűkkel üzletelő régiségkereskedők között. Addig az egész antikvitásüzlet azon alapult, hogy Stradivari isteni géniusz volt, és hegedűinek titka az ő kozmikus, soha meg nem ismételhető faragótehetségében rejlik. A hangszerkereskedők szerint én lealacsonyítottam a hegedűkészítés művészetét azáltal, hogy lehoztam a „konyhai szakácsreceptek” szintjére

 

Trump az autizmus esetleges kialakulásának veszélyét hordozó okozó oltásokat felügyelő bizottságot Kennedyre bízta

2017.01.15

 

Szüleik ismerősi jelölése miatt tűnnek el a tinik a Facebookról

2017.01.02

 Egy átfogó, európai tanulmány megállapította, hogy a 16-18 éves korosztály tömegével hagyja el a Facebookot és inkább más közösségi oldalakat, például az Instagramot, a Twittert vagy épp a SnapChatet használja. A Facebooktól elsősorban az vette el a tinik kedvét, hogy már a szüleik is rajta vannak.

  

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

Következő »