Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos érdekességek

Cikkek

Így lehet kikapcsolni a kisbabák sírását! Mindenkinél MŰKÖDIK!

2016.11.13

 Bármelyik baba abbahagyja a sírást, ha ezt csinálod! Mintha gombnyomásra csendbe lenne!

 

Ujvári Anna – Izrael és én: Izraelben nincs…

2016.11.12

 

  1. Izraelben nincs polgári házasság.
  2. Izraelben nincs déli harangszó.
  3. Izraelben nincs lehetőséged arra, hogy beülj a kocsiba, és közúton átmenj egy másik országba. Pontosabban át tudsz menni Petrába és Tabába turistáskodni, de nagyjából ennyi.
  4. Izraelben nincsenek előszobák. Gondolom azért, mert nincs szükség arra, hogy valahol tárold a nagykabátodat és a sáros cipődet, mert
  5. Izraelben nincs igazi tél.
  6. Izraelben nincs fűtés, ami azért évente néhány hétig zavaró tud lenni a köpadlós lakásokban, ahol a fürdöszobán nincs igazán jól zárható ablak, de vannak kis elektromos melegítők, olajradiátorok, vagy a légkondi is tud meleget fújni. Egyik sem ér valami sokat.
  7. Izraelben nincs Balaton.
 

Így ültessük át az orchidea palántát

2016.10.31

 Létezik egy ennél intelligensebb módszer is: ez esetben az új palántát már az első gyökerek megjelenésekor átültetjük. Amikor megjelentek az első gyökerek, azok minden bizonnyal felfelé fognak nőni, a levelek pedig lefelé fognak hajlani a saját súlyuktól. Ekkor igyekezzünk úgy görbíteni az anyanövény szárát, hogy az a gyökérrel lefelé nőjön, majd vegyük az új cserepet és tegyük a szár alá.

 

Leonard Cohen “Halleluja” a Pentatronix előadásában csak az emberi hangjukat használják

2016.10.26

 Ez a capella csoport egy barátokból álló együttes, tagjai az Egyesült Államok Texas államában nőttek fel együtt. Mindannyiuknak a zene volt a szenvedélye.

5 évvel ezelőtt kezdődött az az út, mely egészen a zenei világ csúcsáig vitte őket. Világszerte 2.8 millió eladott album, több Grammy díj, telt házas koncertek, ennél többet nem kell mondanunk.
A csapat legújabb videója szélsebességgel járta be az internetet. A “Halleluja”a capella változatát néhány nap alatt majdem 6 millióan nézték meg.

Azért különleges a Pentatronix előadása, mert csak a hangjukat használják az előadás alatt. Nem használnak hangszert, nincs zenei kíséret, csak az énekesek hangja mely tökéletes harmóniában illeszkedik egymáshoz.

 

Szabadenergiagép Indiában

2016.10.23

 Ez egy 2015.ös cikk. És amint közismert Indiában nem adják ingyen az áramot. Ezek a gépek működőképesek, de a nagyüzemi bevezetésük tiltott.

A neves indiai tudományos folyóirat (The Economic Times) számolt be az áttörésről.
Az indiai Nukleáris Energia Vállalat (Nuclear Power Corporation of India) korábbi vezetője, aki atomerőművek építését is vezette, most bemutatta a működő generátort. A szerkezet a betáplált energia közel 238%-át adja a kimenetén. Az energiamegmaradás törvényének ellentmondóan működő gép a vákuumból nyeri ki az energiát. 

 

Gyógyszer amivel halálos beteggé tehetjük saját gyerekünket

2016.10.15

  A szülő segíteni szeretne, ám egy agyonreklámozott gyógyszercsaláddal véletlenül tönkreteszi a gyerek máját. A transzplantációt indokló akut májelégtelenség eseteinek egyötödében a paracetamol túladagolása áll.

Hét európai országban nézték meg, hány alkalommal áll paracetamol-mérgezés az akut májelégtelenség mögött. Az adatok megdöbbentőek. A paracetalmolt hol kanalas, hol szopogatós, hol tablettás, hol forró italporos formában árusítják, vagyis csupa könnyen fogyasztható, „betegbarát” kiszerelésben.

Sok szülőnek pedig fogalma sincs arról, hogy milyen veszélyei vannak a cukorkaszerű ízesítésű, vagy éppen édes, forró italba rejtett hatóanyagnak – mivel ezek azok a gyógyszerek, amelyeket nem utálnak, hanem szinte követelnek a gyerekek (és a felnőtt betegek).

 

A világ legszebb utcája

2016.10.11

 

fasor természeti örökség kulturális örökség Barzília

A mitikus erdőre emlékeztető, 500 méteres szakasz fáit még 1930-ban ültették, és azok az elmúlt több mint 80 év alatt hatalmas lombkoronát növesztettek.

 

Egész télen páramentes lesz a kocsid ablaka! FILLÉRES HÁZIPRAKTIKA

2016.10.11

 Hallottunk már arról, hogy a babasampon, a zselés kézmosó, sőt a félbevágott krumpli is hatásos bedörzsölő. Ez a videó szemléletesen bemutatja, hogy mi az ami működik! Egyértelmű, hogy a bolti páramentesítő spray mellett csak a borotvahabos bedörzsölés hatásos! Szánj rá pár percet, és higgy a saját szemednek!

 

A szél hajtotta kondenzáló 40 liter tiszta ivóvizet képes előállítani a levegőből

2016.10.10

 Ez a szél meghajtású víz kondenzáló mindenféle külső áramforrás nélkül 40 liter tiszta ivóvizet állít elő minden nap.

A szerkezet a szél energiáját kihasználva működik. A rúd alakú eszköz részben a föld alá van temetve, és a tetején található lapátok a földben lévő kamrába hajtják a külső, melegebb levegőt. Mivel a föld alatt hűvösebb van, a levegőből a nedvesség természetes módon csapódik le az alján található tartályban.

 

A „házi feladat” kiöli a gyerekekből a kíváncsiságot, időrabló, hatástalan a tanulás szempontjából

2016.10.05

 Bármelyik iskolás korú gyermek tanúsíthatja, hogy a házi feladat elvárások egészen abszurdak lettek. Az Egyesült Államokban, Vermontban a szülők lépéseket tettek az iskolarendszer ellen, amely egy halom házi feladatot jelölt ki gyermekeiknek mondván, hogy a sok, iskola által irreális “elfoglaltságot” adó munka zavarja a családdal eltöltött időt, a szabad játékot, a sportot, a zenei tanulmányokat, sőt még az alvást is.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

Következő »