Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kenderből készült autók jelentik a jövő közlekedését

  

Kezdőlapújvideó

A kenderből készült autók jelentik a jövő közlekedését

 

1941-ben, az autómobil születésének hajnalán George Washington Carver és Henry Ford összefogtak, hogy létrehozzanak egy autót, mely gyakorlatilag a "földből növő" kender karosszériával, és egy olyan motorral rendelkezik, melyet szintén kender hajt meg. Az eredmény egy olyan autó lett, mely erősebb, könnyebb, olcsóbb és "zöldebb", mint bármely modern elektromos autó. Hogy miért?

Azért, mert kender.

A Renew Sports Cars elnöke Bruce Dietzen most ugyanott folytatja, ahol Ford és Carver abbahagyta. Ezúttal a termék egy kicsit szexisebb és jóval modernebb.

A 2015-ös Renew Sports Cars dizájnját az 50-es és 60-as évek európai versenyautói ihlették, amely egy klasszikus roadster megjelenést kölcsönöz számára, de felszereltsége megfelel a mai modern autókénak.


Az autó karosszériája kenderrostokból készült a hagyományos acél, alumínium, üvegszál vagy mesterséges műanyagok helyett. Ennek eredményeképpen a környezetre gyakorolt hatása mindössze negyede egy tipikus autóénak.

Ahogy nő a kender, jobban elnyeli a szén-dioxidot, mint bármely más növény a Földön. Amikor a kendert tartós fogyasztási cikkek készítésére használják, mint például egy autó, egy póló vagy bármi más, egy bizonyos mennyiségű szén-dioxidot eltávolít a légkörből a folyamat során. Ez teszi környezetbaráttá ezt az autót.

"Környezetünk megmentésének kulcsa abban rejlik, hogy mindent, amire szükségünk van abból készítsük, ami a talaj fölött van ahelyett, ami a föld alá van eltemetve. A kender sportautó talán a legikonikusabb példája ennek az alapelvnek, ami ma létezik," - mondja Dietzen. "Azáltal, hogy a Renew Sports Cars szerte az országban turnézik, segít felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy amit csak lehetséges, kenderből kell elkészítenünk, hogy csökkentsük a légkör szén-dioxid tartalmát."

Dietzen egy olyan jövőt lát, ahol az autóalkatrészek 75 százalékát, még az akkumulátorokat is kender felhasználásával fogják előállítani.

A Renew Sports Cars jelenleg finanszírozókat keres az országos turnéhoz, illetve tevékenységüket nyomon lehet követni facebook oldalukon és weboldalukon, ahol sokkal többet meg lehet tudni erről az újra forradalminak nevezhető járműről.


Így nézett ki Ford kenderből készült és kender üzemanyaggal működő autója 1941-ben.


A csodálatos kender - A kender széleskörű felhasználását mutatja be.


Magyar felirat alul bekapcsolható.


Higher Perspective

 

ujvilagtudat.blogspot.com/2015/03/a-kenderbol-keszult-autok-jelentik-jovo.html