Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Titokban adományozta vagyona egy részét a rászorulóknak Andy Vajna

2019.01.24

 

Titokban adományozta vagyona egy részét a rászorulóknak Andy Vajna

 

A 74 éves korában elhunyt filmmogul ott segített, ahol csak tudott: Andy Vajnának hatalmas szíve volt, vagyonából pedig gyakran nagyobb összegekkel segített azokon, akiknek szüksége volt rá. Egy rákos nő kezelésére például havi másfél millió forintot szánt.

Mint megírtuk, bár a hivatalos közlemény szerint régóta betegséggel küzdött, mégis nagy meglepetést okozott, amikor elragadta a halál Andy Vajnát (†74) vasárnap. A filmmogul nagy titokban tartotta, hogy bőkezűen adakozott vagyonából, sokszor állt jó ügyek mellé támogatásával. Egy rákos asszonyt például haláláig segített. A Bors úgy tudja, a nő kezelésére Andy Vajna másfél éven át havi másfél millió forintot adott, mert a nő gyógyítását annak családja nem tudta finanszírozni.

Hirdetés

A Bors információi szerint Andy Vajna egy szívkórháznak is rendszeresen adományozott a vagyonából, de beteg gyermekek kezelését is segítette nagyobb összeggel. A lap úgy értesült, hogy Andy Vajna ilyen kiadásai meghaladták a havitízmillió forintot. Azt pedig, hogy a halálával hány ember került kilátástalan helyzetbe, nem tudni pontosan.

A 74 éves korában elhunyt filmmogul sosem hirdette, hogy ismeretlen embereken is szívesen segít, nem akarta, hogy emiatt jobb színben tűnjön fel. Csak közvetlen környezete tudott erről. Jaksity Kata műsorvezető például a szemtanúja volt mindennek.

– Timi már akkor segítette a munkánkat és azon keresztül az Értelmi Fogyatékosok Országos Szövetségének munkáját, amikor még senki sem tudta, hogy Andyvel van együtt. Tartós élelmiszercsomagokat vásárolt, sőt, személyesen is eljött velünk ki­osztani azokat. Andy – Timinek köszönhetően –szintén besegített nekünk, amikor 2011-ben a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállásáért gyűjtöttünk aláírásokat. Soha egyetlen percig sem hezitáltak, ha jó ügy mellé kellett állniuk. Jöttek, segítettek. Timi a mai napig támogatja a Sorslámpás Egyesületemet, amiért nagyon hálásak vagyunk – mondta a Borsnak Jaksity Kata.

via blikk.hu      mediacsoport.com/titokban-adomanyozta-vagyona-egy-reszet-a-raszoruloknak-andy-vajna/