Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Háttérhatalom

Cikkek

Veszélybe került a NATO 'Defender Europe 2020' hadgyakorlata a karanténba zárt Európában

2020.03.15

 Most a hadgyakorlat tervei repedeznek az illesztéseknél és egyre kevésbé egyértelmű, hogy a nagyszabású háborús játékok egyáltalán lezajlanak-e.

Az Egyesült Államok Európai Parancsnoka már a hét elején elmondta, hogy csökkenti Amerika részvételét a gyakorlatban, és ennek megfelelöen módosítja azt.

 

Brüsszel erőszakkal nyomná le a gender-egyezményt a tagállamok torkán

2020.03.13

 Az Európai Bizottság továbbra sem tett le róla, hogy az uniós tagállamokra kényszerítse a gender-egyezményként elhíresült Isztambuli Egyezményt – írta elemzésében az Alapjogokért Központ, amely korábban Magyarországon elsőként hívta fel a figyelmet a báránybőrbe bújt farkasra.

 

Zeusz házasságtörése Európé királylánnyal, hogyan került a „Sátán oltára” Berlinbe?

2020.02.23

 Ebben az értelmezésben a pergamoni Zeusz oltár tehát nemcsak a főisten szolgálatát célozta az égőáldozatok bemutatásával, hanem az ábrázolások mágikus segítségével a különböző bukott szellemi lények természetfölötti erejének, hatásának mozgósítását is.

 

Lemondott szabadkőműves tagsága miatt a horvát legfőbb ügyész

2020.02.21

 Szavai szerint az első naptól kezdve büszkeséggel, elhivatottsággal, szakszerűen és tisztességgel végezte munkáját, megőrizve az ügyészség függetlenségét. Úgy vélte: tagsága a szabadkőműves egyesületben semmilyen formában nem befolyásolta őt kötelessége elvégzésében. 

 

Magyarország és Ausztria megakadályozta az EU-ban, hogy hadihajók ügyeljenek a Líbia elleni fegyverembargó betartására

2020.02.17

 Magyarország és Ausztria megakadályozta az EU-ban, hogy hadihajók ügyeljenek a Líbia elleni fegyverembargó betartására, ily módon gátolva a polgárháború elharapózását. Budapest és Bécs arra hivatkozik, hogy semmiképpen sem szeretné, ha ezeknek a hajóknak bajbajutott menekülteket is ki kellene halászniuk a tengerből, mert ezzel csak az embercsempészeket bátorítanák. 

 

Az USA szakíthat egy sor hírszerzővel a Huawei miatt

2020.02.17

 Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szombaton, az 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián a Huaweit és más, államilag támogatott kínai technológiai cégeket "a kínai hírszerzés trójai falovainak" nevezett, hozzátéve, hogy a Huawei által megszerzett információk a Kínai Kommunista Párthoz kerülnek.

 

Dr. Bogár László: SZÉTHULLÓ BIRODALOM

2020.01.23

 Talán legelőször azzal kellene szembesülni, hogy ez a szétesés egyszerre három különböző dimenzióban zajlik. Az első és leglátványosabb dimenzió, amelyben a világbirodalmi Amerika küzd, most már lényegében az egész világ ellen. A második, ahol a világbirodalmi Amerika harcol a saját talapzatát képező nemzetállam Amerikával szemben. És végül az az elhúzódó polgárháború, amelyet maga a nemzetállam Amerika vív önmagával szemben.

 

Párkányi Eszter/ MN/ Liberális perlési politizálás, állj!

2020.01.23

 Akiktől a magyar bírói függetlenséget valóban félteni kell, azok éppen azok a nemzetközi hálózatok részeként működő, senkinek sem felelős álcivil szervezetek és áljogvédők, akik képzéseiken tanítják, hogy egyes ügyekben milyen döntéseket kell hozniuk a magyar bíróságoknak.

Akik valódi társadalmi felhatalmazás nélkül politikai szereplőt játszva, nyomást gyakorolva igyekeznek saját ideológiájuk irányába befolyásolni a bírói gyakorlatot. Akik szembemennek a közérdekkel, a társadalmi igazságossággal.

 

BEKIÁLTÁS: Moszkvából már alig látszik Budapest

2020.01.01

 – Washington, sok nyugati értékelés szerint, nem tudta kihasználni a ’90-es években egy új paradigma megteremtése, a világ jobbá tétele érdekében számára kínálkozó lehetőségeket, mert a rövid távú amerikai tőkés érdekek miatt túlhajtotta a neoliberális értékrendet. Ma viszont ott tart, hogy Afganisztánból, Irakból, Szíriából kényszerül részleges visszavonulásra. Eközben magukra hagyta a kurdokat. A tévévita egyes megszólalói szerint sem Dél-Amerikában, sem Észak-Koreában, sem Európában nem igazán képes érvényesíteni akaratát. Az utóbbit jelezi, hogy Venezuelában nem tudta kierőszakolni a hatalomváltást, amire eredetileg egy hetet szánt az amerikai kormány.

 

AZ EMBERI EVOLÚCIÓNAK: NEM SZABADNA LÉTEZNIE, MÉGIS MEGTALÁLTÁK

2019.12.28

 Valahol Oroszországban, egész pontosan Doneck városában fedeztek fel még évekkel ezelőtt valamit, ami hatalmas port kavart. Aztán váratlanul elhallgatták, szinte semmit nem lehetett róla tudni.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Következő »