Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Háttérhatalom

Cikkek

Magyarország a II. világháborúban élelmiszert szállított Németországnak, az nem fizette ki

2022.04.10

 Magyarország és Németország között nincs rendezve a II. világháborús adósság, tartozás. A Kádár korszak idején, felvetettük ezt a kérdést az akkori NSZK-nak. Ők akkor hajlandóak lettek volna kifizetni az adósságot, de csak abban az esetben, ha Magyarország elismeri az NSZK-t. Természetesen nem ismertük el a Szovjetunió nyomása miatt.

 

Orosz gáz nélkül nem tud napelemet gyártani Németország

2022.04.10

 Széles körben elterjesztené a német kormány a napelemeket, hogy az ország minél hamarabb elszakadjon az orosz gáztól. Csakhogy a napelemhez speciális üveget kell gyártani, amihez pedig tetemes mennyiségű orosz gázra van szükség.

 

A kollektív bűnösség újbóli megjelenése Európában

2022.04.05

 az Emberi Jogok Európai Egyezménye 7. cikke is rögzít, nevezetesen a büntetéskiszabás tilalma törvény nélkül ami azt jelenti, hogy valakit csak olyan bűncselekményért lehet megbüntetni, amit a törvény az elkövetés idején már büntetni rendelt, és csak a törvényben meghatározott büntetést lehet alkalmazni.

 

Azoknak, akik kérdezik: "Miért számít Ukrajna"?

2022.03.09

 A világ 3. legnagyobb vasexportőre 4. legnagyobb atomerőművek turbinaexportőre;4. legnagyobb rakétavető gyártója; 4. hely a világon agyag exportban 4. hely a világon titán exportban 8. hely a világon az ércek és koncentrátumok exportjában;

 

A német külügyminisztérium államtitkárként alkalmazná a Greenpeace amerikai vezetőjét

2022.03.09

 Ez mondhatnánk, hogy természetes folyamat az, amikor a Nyugat szemében fejletlen, demokratikus hagyományokkal alig rendelkező államokba külföldről importálnak megbízható politikusokat. Így tett már a Római és később a Brit Birodalom is. A meghódított, megszállt provinciákba, gyarmatokra helytartókat, kormányzókat ültettek a helyiek nyakába.

 

Úgy tűnik, minden nagy háború matematikai képlet

2022.03.08

 

Prince Ade Dosunmu Március 5.

Úgy tűnik, minden nagy háború matematikai képlet.    Ez furcsa! Nagyon Stange!
 

Egyesült Államok minden adót beszedne a világból, bárhol is keletkezzen a nyereség!

2022.01.25

 így pedig a szabályozás azt jelentené, hogy az USA legnagyobb vállalatai nem adóznának azokban az országokban, ahol ténylegesen tevékenykednek, otthon viszont 15%-ot kellene megfizetniük…Ez annyit jelentene, hogy az Egyesült Államok minden adót beszedne a világból, bárhol is keletkezzen a nyereség!

 

A politikai korrektség lázálma, hogy „Európában betiltják a karácsonyt, és azt is, hogy valakit Máriának hívjanak”

2021.11.30

 Az Il Giornale által elsőként közölt uniós belső dokumentáció szerint az Európai Bizottság új kommunikációs irányelveket fogalmaz meg, s ezek a többi között tiltják a karácsony kifejezés és a hagyományos európai keresztény nevek használatát.

 

Romániában tesztelnek az amerikaiak 12 új típusú kipróbálatlan nukleáris minireaktort

2021.11.04

nagyhatalmak az új technológiákat (értsd: gyógyszerek, oltások, fegyverek stb.) harmadrangú országokon tesztelik, épp a hatalmas kockázatok miatt. Egy esetleges baleset valóságos katasztrófával érne fel, a lakosságra és a környezetre nézve egyaránt. Senki nem tudhatja, mennyira fog jól működni az új nukleáris technológia, csak néhány évvel az elindítása után. Megjegyzendő, hogy az Európai Unió még nem fogadta el, de mit számít? 

 

Afganisztánt uralmuk alá hajtó talibánok a finanszírozási rendszer összeomlásától tartanak

2021.09.02

 A 40 éve tartó háborúsorozat következményeképp Afganisztán eddig kénytelen volt segélyekre és idegen országok  devizatartalékaira hagyatkozni.  A nemzetközi közösséggel való szembenállás miatt nem valószínű, hogy a vallási fundamentalisták egyhamar hozzáférnek majd ahhoz a DAB 10 milliárd dollárnyi pénzeszközéhez, amely jelenleg az országon kívül helyezkedik el. 

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »