Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Háttérhatalom

Cikkek

BEKIÁLTÁS: Moszkvából már alig látszik Budapest

2020.01.01

 – Washington, sok nyugati értékelés szerint, nem tudta kihasználni a ’90-es években egy új paradigma megteremtése, a világ jobbá tétele érdekében számára kínálkozó lehetőségeket, mert a rövid távú amerikai tőkés érdekek miatt túlhajtotta a neoliberális értékrendet. Ma viszont ott tart, hogy Afganisztánból, Irakból, Szíriából kényszerül részleges visszavonulásra. Eközben magukra hagyta a kurdokat. A tévévita egyes megszólalói szerint sem Dél-Amerikában, sem Észak-Koreában, sem Európában nem igazán képes érvényesíteni akaratát. Az utóbbit jelezi, hogy Venezuelában nem tudta kierőszakolni a hatalomváltást, amire eredetileg egy hetet szánt az amerikai kormány.

 

AZ EMBERI EVOLÚCIÓNAK: NEM SZABADNA LÉTEZNIE, MÉGIS MEGTALÁLTÁK

2019.12.28

 Valahol Oroszországban, egész pontosan Doneck városában fedeztek fel még évekkel ezelőtt valamit, ami hatalmas port kavart. Aztán váratlanul elhallgatták, szinte semmit nem lehetett róla tudni.

 

Elon Musk műholdjai okozták a karácsonyi csillaghullást Magyarország egén

2019.12.28

 Elon Musk műholdjai már be vannak élesítve és szépen lefedik az égboltunkat, mint egy háló, miközben a Föld körül keringenek.... Egy amatőr magyar csillagász egész szép kis szemléletes fotót közölt róla.... (VilagHelyzete)

 

Dopping: Oroszországot kizárták a tokiói olimpiáról és a 2022-es foci-vb-ről is

2019.12.10

 Putyint feldühítik, hogy a pszichikai nyomás elindítsa a nyílt konfliktus felé. /Véleményem/ A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) laboratóriumi eredmények manipulálása miatt négy évre eltiltotta Oroszországot az olimpiai és világbajnoki részvételtől. Mindez azt jelenti, hogy Oroszország nem vehet részt a 2020-as tokiói olimpián, 2022-es pekingi téli olimpián és a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon sem.

 

AMERIKA ADÓSSÁGA /Dr. Bogár László írása a Magyar Hírlapban

2019.09.27

 . Ennél is súlyosabb az az adat, mely szerint a teljes adósság, amiben a lakosság és a vállalatok adóssága is benne van, az éves nemzeti termék 350 százalékát teszi ki. És ha lehet ezt még fokozni, márpedig lehet, a „fedezetlen hosszú távú kötelezettségvállalás” aránya az éves GDP több mint hétszáz százalékára rúg, és ez már veszélyesen megközelíti Amerika teljes nemzeti vagyonát, ami a GDP nyolcszáz százalékára tehető. Ha ezt elérné, esetleg túl is lépné, akkor az azt jelentené, hogy ha „elárvereznék” Amerikát, vagyonának az összes értéke sem fedezné már a követeléseket

 

9/11 - egy szomorú utóhang az évforduló alkalmából...

2019.09.17

 Ráadásul a tornyokat repülőgép becsapódás biztosra tervezték, szúnyoghálószerű acélszerkezettel, aminek következményeként egy adott területre történő sokkoló erejű behatás nem terjed tovább a rácsszerkezet további részére. Vagyis egy ilyen külső erő csak a krízis területén tudja kifejteni ilyen módon korlátozott hatását. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Háttérhatalom | Hozzászólások: 0

Milyen a nép helyzete a Kelet- Német tartományokban

2019.07.21

 Felkavaró tudósítás Németországból!

A keletnémet tartományokban farkasszemet néz a két nagy tábor, a kozmopolita világrend szélsőbalos-zöld hívei és a fasisztának bélyegzett patrióták. A korábban ideológiai szintű harc egyre gyakrabban torkollik fizikai erőszakba. Helyszíni tudósítás Kelet-Németországból.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Háttérhatalom | Hozzászólások: 0

Egy német bankár rejtélyes halála a Kelet-európai rendszerváltáskor

2019.06.27

 Herrhausen abból indult ki, hogy mind a kelet-közép-európai, mind a harmadik világ országainak adósságát le kellene írni ahhoz, hogy egy normális világgazdaság jöjjön létre. Arra szólította fel a nyugati bankok, hitelezők figyelmét, hogy ebben össze kell fogniuk és együtt kell cselekedniük. Javaslatot tett egy kelet-európai fejlesztési bank létrehozására (varsói székhellyel), ahonnan a régió felzárkóztatásának pénzügyi kezelése és menedzselése elvégezhető. Azt hangsúlyozta, hogy a valutaalapnak és a Világbanknak kell élen járnia a kelet-európai országok megsegítésében

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Háttérhatalom | Hozzászólások: 0

Macron meghívta Orbánékat ebédre

2019.05.28

 A mai EU-csúcs előtt ebédre hívta Macron elnök a V4-es miniszterelnököket, köztük Orbán Viktort is, hogy megtorpedózzák Weber néppárti csúcsjelölt bizottsági elnökké választását - írta az FT. Brüsszeli fideszesek szerint Orbán Viktorék a “blokkoló kisebbség” lehetnek a mai Európai Tanács ülésén.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Háttérhatalom | Hozzászólások: 0

Macron pártja ragaszkodik ahhoz, hogy kirakják a Fideszt az EPP-ből

2019.05.28

 Macron egójára ugyan nem hat jól, hogy csak a kiábrándító 2. helyet szerezte meg a választáson, ám most megkezdi harcát, mert növelni kívánja befolyását Brüsszelben és számára igencsak kedvező, hogy ehhez immár egy egész pártcsaládra támaszkodhat. Az Európai Külkapcsolati Tanács egyik kutatója szerint akár még a mérleg nyelve is lehet belőle, hiszen a legerősebb pártot képviseli a liberális frakcióban.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Háttérhatalom | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »