Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Háttérhatalom

Cikkek

Elárverezett Amerika?

2020.04.28

Dr. Bogár László

11 órája "Az Amerikai Egyesült Államokban az összes fedezetlen követelés – benne a látható, közvetlen (explicit) és a rejtett (implicit) adósságok összesen – most már nagyobb, mint az Amerikai Egyesült Államok teljes nemzeti vagyona. ... Az adósság negatív vagyon. Tehát ha egy ország pozitív vagyonánál, az összes anyagiakban mérhető gazdagságánál is nagyobb a negatív vagyona, tehát az adott országgal szembeni anyagi követelés, akkor az azt jelenti, hogy az az ország – elvileg – anyagilag már nem létezik, tehát el lehetne árverezni, és ha elárvereznék, mindenét áruba bocsátanák, már akkor se tudná kifizetni a teljes adósságát. 

 

Veszélybe került a NATO 'Defender Europe 2020' hadgyakorlata a karanténba zárt Európában

2020.03.15

 Most a hadgyakorlat tervei repedeznek az illesztéseknél és egyre kevésbé egyértelmű, hogy a nagyszabású háborús játékok egyáltalán lezajlanak-e.

Az Egyesült Államok Európai Parancsnoka már a hét elején elmondta, hogy csökkenti Amerika részvételét a gyakorlatban, és ennek megfelelöen módosítja azt.

 

Brüsszel erőszakkal nyomná le a gender-egyezményt a tagállamok torkán

2020.03.13

 Az Európai Bizottság továbbra sem tett le róla, hogy az uniós tagállamokra kényszerítse a gender-egyezményként elhíresült Isztambuli Egyezményt – írta elemzésében az Alapjogokért Központ, amely korábban Magyarországon elsőként hívta fel a figyelmet a báránybőrbe bújt farkasra.

 

Zeusz házasságtörése Európé királylánnyal, hogyan került a „Sátán oltára” Berlinbe?

2020.02.23

 Ebben az értelmezésben a pergamoni Zeusz oltár tehát nemcsak a főisten szolgálatát célozta az égőáldozatok bemutatásával, hanem az ábrázolások mágikus segítségével a különböző bukott szellemi lények természetfölötti erejének, hatásának mozgósítását is.

 

Lemondott szabadkőműves tagsága miatt a horvát legfőbb ügyész

2020.02.21

 Szavai szerint az első naptól kezdve büszkeséggel, elhivatottsággal, szakszerűen és tisztességgel végezte munkáját, megőrizve az ügyészség függetlenségét. Úgy vélte: tagsága a szabadkőműves egyesületben semmilyen formában nem befolyásolta őt kötelessége elvégzésében. 

 

Magyarország és Ausztria megakadályozta az EU-ban, hogy hadihajók ügyeljenek a Líbia elleni fegyverembargó betartására

2020.02.17

 Magyarország és Ausztria megakadályozta az EU-ban, hogy hadihajók ügyeljenek a Líbia elleni fegyverembargó betartására, ily módon gátolva a polgárháború elharapózását. Budapest és Bécs arra hivatkozik, hogy semmiképpen sem szeretné, ha ezeknek a hajóknak bajbajutott menekülteket is ki kellene halászniuk a tengerből, mert ezzel csak az embercsempészeket bátorítanák. 

 

Az USA szakíthat egy sor hírszerzővel a Huawei miatt

2020.02.17

 Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szombaton, az 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián a Huaweit és más, államilag támogatott kínai technológiai cégeket "a kínai hírszerzés trójai falovainak" nevezett, hozzátéve, hogy a Huawei által megszerzett információk a Kínai Kommunista Párthoz kerülnek.

 

Dr. Bogár László: SZÉTHULLÓ BIRODALOM

2020.01.23

 Talán legelőször azzal kellene szembesülni, hogy ez a szétesés egyszerre három különböző dimenzióban zajlik. Az első és leglátványosabb dimenzió, amelyben a világbirodalmi Amerika küzd, most már lényegében az egész világ ellen. A második, ahol a világbirodalmi Amerika harcol a saját talapzatát képező nemzetállam Amerikával szemben. És végül az az elhúzódó polgárháború, amelyet maga a nemzetállam Amerika vív önmagával szemben.

 

Párkányi Eszter/ MN/ Liberális perlési politizálás, állj!

2020.01.23

 Akiktől a magyar bírói függetlenséget valóban félteni kell, azok éppen azok a nemzetközi hálózatok részeként működő, senkinek sem felelős álcivil szervezetek és áljogvédők, akik képzéseiken tanítják, hogy egyes ügyekben milyen döntéseket kell hozniuk a magyar bíróságoknak.

Akik valódi társadalmi felhatalmazás nélkül politikai szereplőt játszva, nyomást gyakorolva igyekeznek saját ideológiájuk irányába befolyásolni a bírói gyakorlatot. Akik szembemennek a közérdekkel, a társadalmi igazságossággal.

 

BEKIÁLTÁS: Moszkvából már alig látszik Budapest

2020.01.01

 – Washington, sok nyugati értékelés szerint, nem tudta kihasználni a ’90-es években egy új paradigma megteremtése, a világ jobbá tétele érdekében számára kínálkozó lehetőségeket, mert a rövid távú amerikai tőkés érdekek miatt túlhajtotta a neoliberális értékrendet. Ma viszont ott tart, hogy Afganisztánból, Irakból, Szíriából kényszerül részleges visszavonulásra. Eközben magukra hagyta a kurdokat. A tévévita egyes megszólalói szerint sem Dél-Amerikában, sem Észak-Koreában, sem Európában nem igazán képes érvényesíteni akaratát. Az utóbbit jelezi, hogy Venezuelában nem tudta kierőszakolni a hatalomváltást, amire eredetileg egy hetet szánt az amerikai kormány.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Következő »