Felvetette a kérdést, hogy vajon honnan szerezhetett tudomást a fenyegetésről a feleszmélését követően a berlini Charité kórházban kezelt Navalnij, amikor az orosz belügyi szervek erről szóló tájékoztatást sehol sem tettek közzé. A sajtóban az incidens után elterjedt az a narratíva, hogy a Tomszk-Moszkva járaton rosszul lett Navalnij gépének leszállását valakik bombafenyegetéssel kísérelték meg megakadályozni.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy Moszkva teljes terjedelmében el fogja kérni Berlintől azt a jelentést, amelyet a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) technikai titkársága készített Navalnij biológiai mintáinak elemzéséről.

Szerda éjjel kiadott állásfoglalásában Zaharova „elfogadhatatlannak” minősítette a Navalnij-ügyben kiadott, az Európai Uniótól újabb Moszkva elleni szankciókat sürgető német-francia külügyminiszteri közös nyilatkozat hangnemét. Azzal vádolta meg Berlint és Párizst, hogy az incidens felderítésében folytatott együttműködés helyett a fenyegetés és a politikai zsarolás eszközéhez nyúltak, és az EU-n belül formálódó „oroszellenes koalíció” élére állnak.

Kilátásba helyezte, hogy ha a két ország nem vizsgálja felül „konfrontatív” irányvonalát, és nem mond le a diktátumról, akkor Moszkva nem tud velük a megszokott ügyrendben együttműködni.

Komment

Zoltán Kedves

 

jóvanmá... ki az a hülye aki ha valakit ki akar nyírni olyan méreggel tegye hogy egyenesen ő legyen a gyanús..
  <div class=