Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brüsszel erőszakkal nyomná le a gender-egyezményt a tagállamok torkán

2020.03.13

 Fű alatt kényszerítené a tagállamokra néhány brüsszeli politikus a szivárványcsaládokat és a genderelméletet

Míg az európai közvélemény azzal volt elfoglalva, hogy ne haljon bele a koronavírusba vagy a migránsinvázióba, addig Brüsszelben sem voltak restek az elvtársak:

  • először a Momentum európai pártcsaládja dolgozott ki egy 10 pontos programot, aminek az elsődleges célja, hogy azon országokban is a bizottság felügyelhesse az LMBTQ-ügyeket, amelyek lakossága ezt látványosan nem akarja. Többek között uniós forrásokból tartanának LMBTQ-felvilágosító-órákatszankciókat helyeznének kilátásba az „transzfób” államokra – többek között olyan komoly szintre emelnék a genderjogokat, hogy azzal a hetes cikkelyt is életre lehetne hívni.
  • A másik komoly támadás a már hírhedt cseh genderbiztostól, Vera Jourovától érkezett, aki egy jogi trükkel szeretné elvenni a lehetőséget a tagállamoktól, hogy a házasságot egy férfi és egy nő szövetségeként értelmezzék.

 

 

Brüsszel erőszakkal nyomná le a gender-egyezményt a tagállamok torkán

 
888.hu

2020.03.06. 19:32

A brüsszeli kreativitás nem ismer határokat: egy jogi trükkel, a nemzeti parlamenteket megkerülve fogadtatnák el a tagállamokkal a gender-egyezményt.
Amint arról a 888 is beszámolt, Brüsszel megint jó érzékkel találta 
meg, hogy mi a legfontosabb téma jelenleg Európában.
Kit érdekel, hogy Görögország határait több tízezer migráns ostromolja, és a koronavírus is tovább terjed, ha lehet gender-ügyekkel is foglalkozni.

Az Európai Bizottság továbbra sem tett le róla, hogy az uniós tagállamokra kényszerítse a gender-egyezményként elhíresült Isztambuli Egyezményt – írta elemzésében az Alapjogokért Központ, amely korábban Magyarországon elsőként hívta fel a figyelmet a báránybőrbe bújt farkasra.

Megjegyzik: a farkas most végleg levetette álcáját.

Az elemzés szerint a cseh biztos, Vera Jurová ugyanis az uniós Gender Stratégia részeként akarja elfogadtatni azt az irányelvet, mely egy jogi trükkel, a nemzeti parlamenteket kikerülve nyomná le a tagállamok torkán a társadalmi nemek létezését.

„Az Európa Tanács által életre hívott Isztambuli Egyezményt az EU több tagországa – köztük Magyarország – sem ratifikálta. Ezért, bár az Európai Unió konszenzus hiányban is csatlakozott az Egyezményhez, a kötelező hatály elismerését megtagadó tagállamok tekintetében nem keletkezett kötelezettség. A nyílt társadalom szövetségesei azonban ezt nem képesek elfogadni: az uniós jogalkotás eszközéhez nyúltak és a gender-egyezmény szövegét irányelv formájában akarják rákényszeríteni a tagállamokra” – írják.

Az Alapjogokért Központ szerint az uniós jogszabály elfogadása esetén Magyarországnak is kötelező lenne átültetnie azt a magyar jogba, így elfogadva azt is, hogy az emberek nem születésükkor lesznek férfivá és nővé, hanem a társadalom által rájuk „kényszerített” normák alapján.

„A nyílt társadalom szervezőinek célja tehát nem a nők elleni erőszak csökkentése, hanem a „társadalmi nemek” kategóriájának európai szintű bevezetése. Az Isztambuli Egyezményt pedig „trójai falóként” próbálják felhasználni mérgező ideológiájuk jogi elismerése érdekében” – fogalmaztak.

Az elemzés szerint mindez szöges ellentétben áll Magyarország Alaptörvényének szellemiségével és szövegével, melyből egyértelműen következik a férfi és a nő normális, a teremtés rendje szerinti definíciója.

Megjegyzik továbbá azt is, hogy a gender-ideológia magyar élharcosai – élükön Dobrev Klárával – a magyar Alaptörvényt Brüsszel segítségével kívánják meghekkelni, azt állítván, hogy az Isztambuli Egyezmény elutasítása antidemokratikus.

„Az igazság azonban éppen ennek ellenkezője: a magyar választók felhatalmazásán nyugvó jogszabályok és politikai akarat semmibevétele az, ami ellentétes a jogállamiság olyan sokszor hangoztatott magasztos jelszavával” – vélekedik az Alapjogokért Központ.

888.hu/amerika-london-parizs/brusszel-eroszakkal-nyomna-le-a-gender-egyezmenyt-a-tagallamok-torkan-4233015/