Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hetvenhét rendőr sebesült meg az erőszakba torkolló járványügyi törvény elleni berlini tüntetésen

 

Hetvenhét rendőr sebesült meg az erőszakba torkolló szerdai berlini tüntetésen, és
365 tüntetőt vettek őrizetbe a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások
elleni demonstráción. A tömegből számosan a rendőrökre támadtak – közölték a hatóságok.

A német főváros és az egész ország egyik jelképeként számon tartott Brandenburgi kapunál rendezett demonstráción a nagyjából tízezer résztvevő többsége nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat – maszkviselés, távolságtartás –, ezért a rendőrség a kezdete után röviddel befejezettnek nyilvánította a megmozdulást, és felszólította a tüntetőket, hogy oszoljanak szét.

 

VÍZÁGYÚT IS BEVETETTEK

Miután erre legnagyobb részük nem volt hajlandó, a rendőrök vízágyúkat vetettek be ellenük. A tömegből azonban számosan a rendőrökre támadtak. A rendőrség vezetése szerint embereik évtizedek óta nem tapasztaltak olyan dühödt erőszakot tüntetők részéről Berlinben, mint most.

Forrás: MTI; Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Facebook hozzászólások

 

János Sárkány
Ne felejtsük, Ném.o. 1945 óta a mai napig egy ... "megszállt ország", NEM csak idegen katonák vannak náluk még, HANEM a német fősodratú ... közmédiák is idegen irányítás alatt vannak, amikkel alapos agymosást végeztek az őshonos lakosságnál, amit sok politikusaiknál is láthatunk. - Így kerülhetett sor az 1 millió idegen muszlim virágcsokros fogadására is, amit azonban utólag ma egyre többen másképpen látnak már !!! - Nem csodálkozhatunk a több százezres német VÍRUSTAGADÓN sem a Covid-19 járvánnyal szemben.


Kitekintő

2020-11-20 at 08:46

Németországban mostantól vége a demokráciának. Megszavazták a népességvédelmi törvényt, amely feljogosít minden kontrollra, a személyi szabadság maximális korlátozására.Akinek más a véleménye, már most sem kap munkát, a cégét is bezárhatja. Senki sem mer nyíltan véleményt mondani . Egymást jelentgetik majd fel, mint a régi szép időkben.. Szép jövő elé nézünk, csak azért mert néhány gazdag ember ezt akarja…Szomorú!

 

Lárifári

2020-11-20 at 11:25

Itt kérem jó nagy tévedés van.

Nem a koronavírus lassítását szolgáló intézkedések ellen tüntettek.

A járványügyi törvény alkotmánysértő megváltoztatása ellen volt a tüntetés.
Ugyanis míg nálunk a vészhelyzet kihirdetéséhez, korlátozások bevezetéséhez összeül a parlament és dönt a jogszabályoknak megfelelően, addig mostantól Németországban másképp mennek a dolgok.
Mostantól nincs szükség Bundestag-ra, Bundesrat-ra. A tartományi eü. hatóságok, ill. az eü. miniszter egyszemélyben a koronára hivatkozva elrendelheti a vészhelyzetet, bevezethet korlátozásokat, akár lezárhatja a határokat, reptereket.


Mindezt nem egész egy nap alatt átnyomták és hatályba lépett, arra sem hagyva időt, hogy alkotmányjogilag felül lehessen vizsgálni.


A tüntetésen nem a szélső bal, vagy a szélső jobb (szeretnek kizárólag rájuk hivatkozni) volt jelen, hanem a társadalom minden rétege. A tüntetők 90%-a nem berlini lakos volt.


Ezzel a törvénymódosítással feltették az i-re a pontot, mivel az embereknek tele van a zsákjuk a szólásszabadság korlátozásával, a hazug médiával, a bevándorlókkal, a lakhatási nehézségekkel (oligarchák kezében az albérletek nagy hányada), a nyugdíjak burkolt duplán megadóztatása, stb.
Ezek is szerepelnek ezeken az úgymond korlátozások elleni tüntetéseken, amik már jó ideje folynak országszerte. A covid csak a vezérfonal, ill. a média teljesen más témájú tüntetésekről (legyen az bármi), egyszerüen csak Querdenken-t ír és hol a szélső jobbról, hol a szélső balról hadovál. Sokszor már egy bármilyen demonstráció előtt egy nappal már “szakértők” megszólaltatásával kinyilatkozzák, hogy a szélső jobb, vagy bal fog tüntetni. Ezzel is sulykolva az emberekbe, hogy ne menjenek utcára.
Ez már jó ideje így megy a covidtól (még nem is volt)függetlenül.

 

“A rendőrség vezetése szerint embereik évtizedek óta nem tapasztaltak olyan dühödt erőszakot tüntetők részéről Berlinben, mint most.”

Ja. Amikor az antifák, meg a migránsok felgyújtottak mindent, tüzijátékkal lőtték a rendőröket, az egy vásott utcakölök gyerekcsínye volt.

 

Esvány

2020-11-20 at 22:09

 

Sajnos Németországban igen nagy gond van és ez be fog gyűrűzni hozzánk is, ha nem vigyázunk. Kitekintő pontosan fogalmazott feljebb. Mai hír, hogy már kidolgozták, hogy hogyan maradhat Merkel további négy évig hatalomban. A vírus miatti helyzetet úgy fogják fel, mintha háborús helyzet lenne. Demokrácia? Sajtószabadság? Független állam? Még békeszerződés sincs Ámerikával!

pestisracok.hu/hetvenhet-rendor-sebesult-meg-az-eroszakba-torkollo-berlini-tuntetesen/