Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ny.Times: A co betegség kockázatosabb, mint az immunrendszer fellépése a vérlemezkékkel szemben

 Képtalálatok a következőre: new York times

Legalább 36 embernél alakult ki ritka, de halálos vérbetegség, miután megkapták a vakcinákat. Egy beteg már bele is halt.
 
Erről ír a New York Times, de az RT News is.
 
Dr. Gregory Michael - egy 56 éves szülész-nőgyógyász, aki több mint egy évtizede vezette saját praxisát a Miami Beach-i Mount Sinai Orvosi Központban - januárban agyvérzés következtében halt meg. Két héttel korábban kapott egy adag Pfizer-BioNTech koronavírus vakcinát, és azonnal immun trombocitopénia alakult ki, ami egy ritka és néha halálos kimenetelű vérbetegség.
Michael egyike annak a legalább 36 embernek, akiknél a Pfizer vagy a Moderna koronavírus oltása után alakult ki ez a rendellenesség - derül ki a New York Times hétfőn közzétett jelentéséből .
 
Az eseteket január vége előtt önállóan jelentették be a kormány oltásokkal kapcsolatos nemkívánatos események bejelentési rendszerének (VAERS).
 
Az immun thrombocytopenia ritka állapot, amely az Egyesült Államokban körülbelül 50 000 embert érint.
Az állapotot az okozza, hogy a szervezet saját immunrendszere megtámadja a vérlemezkéket, amelyek a vér alvadásáért felelősek. Ha a vér nem képes alvadni, a betegeknél gyakran kialakulnak belső vagy külső zúzódások, amelyek kiütésnek tűnhetnek. Több esetben, mint Michael esetében is, ez az állapot hatalmas vérzéseket vagy stroke-ot okoz.
Az egyik beteg, akivel a Times felvette a kapcsolatot, két héttel a hüvelyi vérzésben szenvedett, miután megkapta a Moderna oltóanyagot, és túléléshez vérlemezke transzfúziót és szteroid kezelést igényelt. Egy másik nő kórházba került, véraláfutásokkal és vérző hólyagokkal a szájában alig egy nappal azután, hogy megkapta ugyanezt az oltást.
Állapota olyan mértékben romlott, hogy az orvosok attól tartottak, hogy egy enyhe ütődés is halálos vérzést vált ki, féltek elmozdítani a kórházi ágyból.
Az esetek nem köthetők egyértelműen az oltásokhoz - próbálják nyugtatni a közvéleményt - de Dr. James Bussel, hematológus és a betegség szakértője azt mondta a Timesnak, hogy „lehetséges”.
"A vakcina után történő előfordulása jól ismert és sok más oltás esetében is találkozhattak vele. De, hogy miért történik, nem tudjuk." - mondta.
A hagyományos vakcinákkal ellentétben, amelyek az általuk védett kórokozó inaktív formáját használják, mind a Pfizer, mind a Moderna eddigi tapasztalattal nem rendelkező új génterápiát, mRNS vakcinákat használ. Technológiailag új, ezért tömegesen nem tesztelt vakcinák úgy működnek , hogy a szervezet sejtjeibe bejuttatnak egy RNS-szálat, utasításokkal, amelyek megmondják az illető DNS-nek, hogyan kezdjék el az antitestek előállítását.
A Cambridge-i Egyetem kutatói kijelentik, hogy a mellékhatások között szerepelhetnek „autoimmun reakciók”, de a Harvard tudósai szerint az mRNS-vakcinák „erősebb immunitástípust hoznak létre”, mint hagyományos társaik.
Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA), valamint a Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ (CDC) tisztviselői azt mondták, hogy vizsgálják a VAERS jelentéseket, miközben a Pfizer és a Moderna is azt mondta a Timesnak, hogy figyelik az oltóanyagok biztonságosságát.
A Times által megkeresett orvosok továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy az oltás biztonságos, és hogy a koronavírus okozta súlyos betegségek kialakulásának kockázata még mindig magasabb, mint az oltás mellékhatásainak kockázata. (Ford.: SBG Buddha - VilagHelyzete)