Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trump harcba indul, nem adja olcsón a választást

  

Diétás Magyar Múzsa

 2020. 11.04.

 

Wisconsin: kb. 100.000 szavazattal Trump vezet, feldolgozatlan kb. 190.000 szavazat

Michigan: Trump vezet kb 450.000 szavazattal, még nincs hír 1,1 milliónyi szavazatról

Pennsylvania: Trump vezet közel 700.000 szavazattal 64% feldolgozottság mellett, nem tudunk közel 3M szavazatról.

North Carolina: Trump vezetése 100.000 szavazat alatti, 94% feldolgozottság, nem tudunk még kb. 340.000 szavazólapról

Nevada: Biden bő 20.000 szavazattal vezet, de nem tudunk még több mint 500.000 szavazatról (67% feldolgozottság)

Georgia: Trump vezet kb. 100.000 szavazattal, függőben még 300.000 szavazat (94% feldolgozottság)

A Fox News magyar idő szerint 10:15-ös számai alapján. Nagyon szoros. A Fox 238:213-ra írja Biden vezetését, a CNN 220:213-ra. A fent felsorolt államokban még 83 elektori helyet osztanak ki. Az is igaz, hogy a legtöbb helyen levélszavazatok megszámlálása van hátra, amelyek között várhatóan jóval több a demokrata jelöltre leadott (Biden a korai szavazásra buzdító kampányt csinált). De kérdés, hogy mennyivel, mert például a számára létfontosságú Pennsylvania államban azért sok százezrrel le van maradva.

Az biztos, hogy ha Trump nem nyer, akkor hosszas bírósági procedúrára és minden jogi eszköz megmozdítására számíthatunk. Persze akkor is ha Trump csak kevéssel nyer. A választás ugyanolyan szoros, mint a négy évvel ezelőtti, és ez még akkor is igaz lenne, ha a hátralevő szavazatok kivétel nélkül minden elektort a demokratákhoz juttatnának, és a számok alapján az "elverte mint jég a határt" eredménynek látszana a vége.

 

 Hozzászólásaim

Gábor Szabó

Trump győztesnek kiáltotta ki magát. A csak a későbbiekben megszülető hivatalos végeredmény, ami szerint esetleg Biden a győztes, ebben a meggyőződésében cseppet sem befolyásolta. Ezért, habitusának megfelelően, semmiképpen sem ismeri el Biden győzelmét.

Nem tudjuk, győz, vagy veszít Baden. De Trump a levélszavazatok nagy részét egy laza csuklómozdulattal csalásnak bélyegezheti és érvénytelennek nyilváníthatja. Az alatt az idő alatt, amíg a hivatalos végeredmény megszületik, megszerezheti a hozzá hű fegyveres alakulatok támogatását, ügyvezető elnökként.

Indoklásul felhozhatja, hogy hogyan is bízhatnák az atombőröndöt egy olyan elnökre, aki kampánya alatt kivetítőről olvasta fel a mondanivalóját, videofelvétel szerint. Meg nem tudta megmondani, végül is ki az ellenfele? Belátható, első Amerika biztonsága, amit a jelen elnök bizonyítottan képes garantálni, Baden viszont ki tudja mire képes?!

Ezzel indokolhatja Trump, ha esetleg Biden győzelmét hozta a szavazás, hogy az atombőrönd nála biztos helyen van, Bidennél meg nem. Azzal győzködheti majd Amerikát, - ahol könnyen lehet, a feszültség zavargásokba torkollik, - a szavazás kimenetelétől függetlenül jobb Amerikának és a világnak, ha elfogadják Trump győzelmét.

 

Lelkes rajongó

András Uhrin

Gábor Szabó Ha a megválasztott elnök beszámíthatatlannak bizonyul, akkor a vele együtt megválasztott alelnök lép a helyére. Sem a bírók, sem a katonatisztek nem fogják szembeköpni az alkotmányt olyan ötlettel, hogy a vesztes elnökjelölt legyen a beugró.

Gábor Szabó

András Uhrin Az alelnökjelölt nő, aki elindult elnökjelöltként, de nagyon gyorsan leköszönt. A megválasztott elnök (ha Biden, ha Trump), nem beszámíthatatlan. Ezért hivatalosan alkalmas elnöknek, ilyet találtak, ezt kapják. Az Alkotmány nem tartalmaz passzust arra az esetre, ha a regnáló elnök, veresége esetén, nem kívánja átadni a hatalmat. Ilyet az alapító atyák nem is feltételeztek. Az egész csak akkor lehet érdekes, ha Biden győzött. Isten óvja Amerikát!

Kővári Tibor

Gábor Szabó tök jó filmforgatókönyv. Arra nem gondoltál, hogy ha Trump nem akarja átadni a hatalmat, és ezt a fegyveres erőkkel akarja megcsinálni, akkor nem is kellett volna a választás?

Gábor Szabó

Kővári Tibor Hetek .hu: 15:29 – Nagyon sokan furcsállják, hogy mi történik Michiganban

Ez már a második állam, ahol teljesen váratlanul, egyszer csak egy jókora adag Bidenre adott szavazat esik a kosárba, megfordítva az állást. Csak, hogy egy ábrán szemléltessem, mennyire furcsa, ha egy több tízezres előny váratlanul eltűnik:https://twitter.com/LifeNewsHQ...

 

Hetek közéleti hetilap

Percről percre: Trump harcba indul, nem adja olcsón a választást/Részletek

 

16:20 – Gorka Sebestyén szerint konspiráció zajlik

 

 

Image

 

20:27 – Hazaküldték a republikánus megfigyelőket, majd titokban folytatták a számolást

 

Erről számolt be David Shafer, korábbi georgiai szenátor a Twitteren. Az eset a georgiai Fulton megyében történt.

21:13 – Filctollakat osztottak, érvénytelen lett a szavazatuk

Ismételten egy érdekes szabálytalanságra derült fény. Egy arizonai szavazókörnél filctollakat osztogattak a szervezők a papírok kitöltéséhez. Igenám, de az így bevitt voksokat érvénytelennek minősítette a rendszer. 

21:29 – Ez egyre súlyosabb

Most Detroitból látni felvételt, ahol nem engedték be a Trump-párti felügyelőket a szavazatok számlálásakor. Sőt konkrétan még az ablakokat is letakarták. 

Embedded video

 

21:34 – Újabb pereket indít a Trump-stáb

 

Ezúttal Pennsylvaniában állíttatnák meg a szavazatok összeszámlálását. Hasonló perek indultak Michiganban és Wisconsinban is. A kampánycsapat azzal vádolja a demokrata tisztviselőket, hogy csaknem  nyolcméteres távolságra kényszerítették a felügyelőiket, ami tulajdonképpen ellehetetlenítette őket feladatuk elvégzésben.

www.hetek.hu/cikkek/online/percrol-percre-elindult-a-kinkeserves-valasztasi-matek-egy-hajszal

Portfolio.hu

 

 

2020. november 04. 18:17

Pennsylvaniában tovább csökken Trump előnye - pedig nem nő a feldolgozottság

A jelenségre már korábban is felfigyeltünk: a szavazatok feldolgozottsága továbbra is 64%, miközben Trump előnye csökken, jelenleg már csak 8%-pontos. 2020. november 04. 17:59

Érdekes dolog történik Pennsylvaniában

 

Az államban stabilan 64% a feldolgozottsági ráta már hosszú órák óta, mégis folyamatosan fogy Biden hátránya: jelenleg épp 8,6%-pont, de ugyanilyen feldolgozottság mellett volt már 12%-pont is. portfolio.hu


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Image