Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Veszélybe került a NATO 'Defender Europe 2020' hadgyakorlata a karanténba zárt Európában

2020.03.15

  SBG Buddha  15 hrs ago  EU, USA, Válság,

Share This 

283


Éppen most tették ki ezt a cikket. (2020.03.14.)
Kapcsolódik az Alternatív Hírek oldalra kitett e heti írásomhoz:
Miért érkezik több, mint 30 ezer amerikai katona éppen most Európába, amikor vírus-vészhelyzet van mindenhol?

5e6cf8302030275b6266bf01

A NATO már évtizedek óta készül a legnagyobb katonai gyakorlat megkezdésére, miközben olyan ellenséggel találkozott, amellyel láthatóan nem volt hajlandó szembenézni - a koronavírussal. Most már magát a gyakorlatot veszélyezteti, miközben a gyakorlat valódi célja is napvilágra kerül. - ezt tárgyalja ma megjelent cikkében az RT News.

5e3975c385f54035475f7b42

A nagyszabású, hangzatos "Defender Europe 2020" nevű gyakorlattól azt remélték hogy várhatóan a NATO Szövetség legnagyobb hadgyakorlata lesz ebben a negyedszázadban.

Legalább 20 000 amerikai katona, 17 további NATO-tagország mintegy 17 000 katonájával együtt vettek volna részt a gyakorlatban, amit Németországban, Lengyelországban és a balti államokban tartanak.

Elsősorban április és május között tartott képzés célja, hogy állítólag elősegítse a békét az elrettentés útján és az elméleti katonai agresszió leküzdése érdekében.
Másik célja, hogy megmutassa az európaiaknak, hogy a Szövetség ott van, hogy megvédje őket bármilyen fenyegetéssel szemben - különösen, ha valaki már megint azt gondolná, hogy Oroszország lesz az az egyetlen fenyegetés.

Ehelyett a Régi Kontinens bátor védelmezői - maguk az európaiak együtt - sokkal inkább más természetű fenyegetéssel találták szembe magukat és láthatóan nem igazán tudták vagy akarták kezelni azt.

A halálos új koronavírus, a hivatalosan Covid-19 néven ismert kór számos nemzetet lebénított és arra késztette az Egészségügyi Világszervezetet, hogy Európát a járvány új központjává nyilvánítsa.

Most a hadgyakorlat tervei repedeznek az illesztéseknél és egyre kevésbé egyértelmű, hogy a nagyszabású háborús játékok egyáltalán lezajlanak-e.

Az Egyesült Államok Európai Parancsnoka már a hét elején elmondta, hogy csökkenti Amerika részvételét a gyakorlatban, és ennek megfelelöen módosítja azt.

Norvégia már visszavonult és a koronavírus miatt nem vesz részt a hadgyakorlatban.

5e68da132030274080218ad4

 

Egyértelművé kell tenni: a NATO még nem törölte a Defender Europe 2020-at.
Az Egyesült Államok sem, legalábbis egyelőre nem vonult vissza az eseményből.


De ez valószínűleg megtörténik - mondták elemzők és volt katonai tisztviselők az RT-nek.

"Nem lennék lepve, ha ezeket a gyakorlatokat néhány hónapra elhalasztják" - mondta Michael Maloof volt Pentagon hivatalos tisztviselője, miközben Karen Kwiatkowski nyugdíjazott amerikai légierő alezredes úgy gondolta, hogy a gyakorlatokat késleltetni lehet, vagy akár teljesen törölni is.

És a nyugati nemzeteknek jó okai lehetnek egy ilyen lépésre, mivel Kwiatkowski szerint szükség lehet katonákra otthon, ahol segítséget nyújthatnak a nagy karanténterületek összegyűjtésében vagy a rendkívüli törvények végrehajtásában, valamint a hazai lakosság mozgásának az államok között történő ellenőrzésében. 


Forrás: RT News
Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete

BLOG: VilagHelyzete.com