Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Japán!!

Cikkek

Fukosima erőműből származó hűtővizet a tengerbe lehet ereszteni

2022.07.22

 A japán nukleáris felügyelet jóváhagyta azt a tervet, hogy a tengerbe engedjék a megrongálódott Fukusima Daj-icsi atomerőműből származó vizet – adta hírül a Reuters.

 

Fukusima: sebészkést forgatnak a sebben

2021.03.13

 három blokkban magolvadás történt, az erőmű területén több kémiai robbanás is bekövetkezett, jelentős mennyiségű radioaktív szennyeződés került a levegőbe és ennél is több sugárfertőzött folyadék mosódhatott be a Csendes-óceánba.

 

Veszélyeztetik a földi életet – elképesztő japán tervek Fukusimában

2020.11.24

 A katasztrófa óta a japánok a reaktor körül tartályokba gyűjtik a szivárgó radioaktív vizet, lassan végeláthatatlan területen sorakoznak a hatalmas hordók. De nem lehet mindent beépíteni, örökké nem gyűjthetik így a veszélyes folyadékokat, próbálkoznak is mindennel. 

 

FUKUSIMA ÉVEKEN BELÜL KIIRTHATJA A TELJES VÍZI ÉLŐVILÁGOT A FÖLDÖN

2020.10.15

 A baj olyan nagy, hogy a világutazók is beszámoltak róla, hogy míg az egykor halaktól és teknősöktől nyüzsgő térség tele volt élettel, most több száz km-en át nem lehet élőlénnyel találkozni.

 

FUKUSIMA VESZÉLYEZTETI A TELJES VÍZI ÉLŐVILÁGOT

2020.07.04

 A baj olyan nagy, hogy a világutazók is beszámoltak róla, hogy míg az egykor halaktól és teknősöktől nyüzsgő térség tele volt élettel, most több száz km-en át nem lehet élőlénnyel találkozni.

 

Az óceánba eresztenék a radioaktív fukusimai vizet

2020.01.31

  az egyik az óceánba eresztés, a másik, hogy hagyják elpárologni. A gondos mérlegelés után a testület tagjai az előbbi mellett foglaltak állást. A kormány a bevett gyakorlatnak megfelelően valószínűleg elfogadja a szakértők döntését.

A vizet kezelték, és az erőművet működtető Tokyo Electric Power tájékoztatása szerint a vízben lévő 62 radioaktív elem szintje lecsökkenthető olyan szintre, amely már nem ártalmas az emberekre –kivéve a tríciumot.

 

Japán 1,1 millió tonna radioaktív fukusimai vizet bocsáthat a Csendes-óceánba

2019.09.13

 A TEPCO több mint egymillió tonna szennyezett vizet gyűjtött össze a nukleáris reaktor hűtése során. "Az egyetlen lehetőség az, ha a tengerbe engedik és felhigítják," - mondta Harada egy Tokióban tartott sajtótájékoztatón. "Az egész kormány megvitatja ezt, de szeretném felajánlani az egyszerű véleményem."

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

HARAKIRI: A CSENDES-ÓCEÁNBA KELL ÖNTENI A FUKISIMAI ATOMERŐMŰ SUGÁRSZENNYEZETT VIZÉT

2019.09.11

 TOKIÓ | A Csendes-óceánba kell öntenie a fukisimai atomerőművet üzemeltető cégnek a nyolc évvel ezelőtt természeti katasztrófa áldozatává vált erőműben felgyülemlett sugárszennyezett vizet – közölte kedden Harada Josiaki japán környezetvédelmi miniszter.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

Japán bevándorlási politikája/ Kísérleti egérparadicsom tündöklése és bukása

2019.09.03

 A korábbi miniszterelnök, Aszó Taró 2005-ben azt mondta, hogy Japán „egy nemzet, egy civilizáció, egy nyelv, egy kultúra és egy faj (race). Nincs még egy ilyen nemzet.”[2] Bár a japán – és azon belül a domináns jamato – népesség genetikailag homogén, antropológiai szempontból még sem tekintik önálló biológiai egységnek pl. alrassznak a szinid (mongoloid) rasszon belül. Ennek ellenére a japánok magukat genetikailag elkülönülő etnikumként értelmezik. A társadalom számára csak a japán szülőktől származó és a Japánban felnövő ember a japán, mindenki más idegen, akiket nem akarnak és nem is tudnak integrálni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

LASSAN NEM TUDJÁK HOVA TENNI A RADIOAKTÍV VIZET FUKUSIMÁBAN

2019.08.14

 A 2011-es földrengés, majd az azt követő cunami után súlyosan megrongálódott fukusimai atomerőműből még mindig szivárog a radioaktív talajvíz a tengerbe. Ezt a folyamatot tavaly egy jégpáncél létrehozásával próbálták megállítani, az erőműben azonban még rengeteg fertőzött víz van, azzal pedig, amit egy körben már megtisztítottak, a mérnökök nem tudnak mit kezdeni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Japán!! | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »