Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kommentjeim

Cikkek

Bujtás János:"Van-e létjogosultsága a Szomszédoknak 2020-ban?

2020.01.08

 "Van-e létjogosultsága a Szomszédoknak 2020-ban? Nagy szükség lenne rá! Nem retroként, nem nosztalgiaként, nem valaminek a feltámasztásaként. A három család élete folytatódna 20 év kihagyással !Leképezni azt, amiben ma élünk, ahova jutottunk, amerre megyünk, az összes kérdőjelével, nagy kihívás az alkotók számára! ..

 

Bujtás János: 32 éve indult, 20 éve szünetel a SZOMSZÉDOK/ Kommentjeimmel/

2019.11.21

 .. Zenthe Ferenc mindenki kedvence volt, ma is előttem van, ahogy forgatás közben öt perceket „szunyókált” és szinte gombnyomásra a kamera előtt állt... Csodálattal gondolok Komlós Jucira! Kockás papírra írta át a jeleneteit, a végszavakkal együtt...mindig igazán felkészült volt. Kulka János megküzdött mindig, hogy Mágen minden mondata a helyén legyen, Frajt Edit a legkülönlegesebb helyzetekben is nevetésbe tört ki egy-egy baki kapcsán... Bajor Imre "csóközönje" szinte szállóigévé vált.

 

TÖVISKORONA A NOTRE-DAME-BAN

2019.09.28

 Az ereklyék történetének prózaibb utóirata persze az, hogy eredetük a homályba vész és a középkor folyamán igencsak bővelkedtek a kereszténység nagy központjaiban. Kálvin korában például már jó 40 töviskoronát tartottak számon, köztük a legtöbbet Firenzében. A múlt század vége felé egy tudós francia világi kutató mintegy százat számlált össze. Napjainkra állítólag a párizsi az egyetlen.hetedhetorszag.hu/

 

A fiatal Szolga Bálit írása és kommentem

2019.09.26

 A Magyar Nemzet szerint 16 évesen nem lehet véleményem. Az újság hasábjain megjelent Franka Tibor „Ne rontsátok meg a gyerekeket” c. írása. Tibor szerint a diáksztrájk lényege „megmondóemberek képzése és frontvonalba küldése” volt. Mint a diáksztrájk egyik támogatója, megszólítva éreztem magam ezért egy reakciócikket küldtem a Magyar Nemzet szerkesztőségébe. Ebben leírtam a véleményemet a sztrájkról, és reagáltam a Tibor által felhozott vádakra.

 

További kommentek: Látszatdemokráciát vezérel Orbán

2019.09.10

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kommentjeim | Hozzászólások: 0

Budapesti képek/videó

2019.08.16

 Gábor Szabó Ezt a videó, az egyébként Budapest látképében csak felülről kiemelkedő Bazilikát úgy hangsúlyozza, mintha az lenne a város egyetlen valamirevaló látványossága. Holott a valóságban az a városnak egy körbeépített épülete. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kommentjeim | Hozzászólások: 0

Kommentem a klímaváltozáshoz és a műanyagszeméthez

2019.08.16

 Ahogy a hulladékból üzemanyag lesz, az – függetlenül az eredetétől – jövedékiadó-kötelessé válik, ami csökkenti a termelés jövedelmezőségét. Ezért nem tudjuk a műanyagot visszaalakítani olajjá.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kommentjeim | Hozzászólások: 0

KÉT KOMMENTEM

2019.06.04

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kommentjeim | Hozzászólások: 0

Rajk László: "Nem értem, Orbán hogy tud még egyáltalán létezni Európában"

2019.01.27

 Az érdekli – nyilatkozta régebben –, hogyan csúszik át az ember észrevétlenül jellemtelenségbe, hazugságba vagy diktatúrába, amikor a pártérdek bedarálja. Ma hogy látja ezt? Nehéz feladvány, amikor egy idő után be kell látnunk, rosszul döntöttünk, rosszul szavaztunk. A következő lépés az, amikor nyilvánosan elmondjuk, tévedtünk, és még nehezebb, amikor elkezdjük jóvátenni a hibánkat. Ez szerintem elkezdődött, és most nem Simicskáról beszélek, aki éppen akkora gazember most is, mint előtte volt.

 

Középkor helyett végre E-jegyet a BKK-nál!

2018.12.03

  

Gábor Szabó Köszönöm a pontos tájékoztatást. Azért élek a gyanúperrel, hogy a pontos utazási szám nyilvántarthatósága miatt, a bérleteseknek is idővel felső korláttal korlátozhatnák az igénybevételt. Az E rendszer állítólag azért nem lépett még életbe, mert nagyon bonyolult programot kértek a használatához. Szemben más városok egyszerűbb szoftvereivel. Ez a szándék vetíti előre a bérletesek szabályozását. Az egyszerű program annyit tudhat: Érvényes az E jegy, vagy bérlet, vagy nem. Átment a jeggyel, érvényteleníti, nem bonyolult ügy. Kizárólag a bérlettel való utazási szám nyilvántartásának kívánalma okozhatta a program bonyolultságát mert így meg kell oldani az összes érzékelő összekapcsolását. Ennek pedig csak a korlátozás lehetőségének fenntartása adhat értelmet.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kommentjeim | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »