Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kommentjeim

Cikkek

Facebook bejegyzéseimből

2020.10.15

 Néhány Facebook bejegyzésem. 

 

Szél B.: A magyar államalapítás ünnepén: gyenge az az állam és az a nemzet, amit propagandával vernek szét

2020.08.21

 Gábor Szabó Hogy gyenge, vagy erős az állam Magyarországon, nézőpont kérdése. XIV. Lajos mondhatta volna, de viselkedésével kifejezte: „Az állam én vagyok!” Azért Napóleon tényleg mondta 1814-ben. A felvilágosult abszolutizmust a hagyományokat figyelmen kívül hagyó reformok jellemezték, de szinte minden országban jelentős mértékben hozzájárult a gazdasági és társadalmi fellendüléshez. 

 

Szél Bernadett: Magyarország ezeréves álma, Szent István akarata az Európához tartozás és a barbárság elutasítása/Hozzászólásom/

2020.08.20

 Hozzászólásomból: Szent István király jelentős leckét kapott a Nyugat-Európának Magyarországhoz való viszonyáról. Ennek közvetlen oka az volt, hogy II. Henrik császár halála után II. Konrád került a német-római császárság trónjára, akinek célja a német birodalmi érdekszféra kiterjesztése Magyarország területére volt. 

 

Augusztus 15-én Nagyboldogasszony ünnepe

2020.08.14

 A krónikák Szent Gellért érdemének tulajdonítják, hogy Jézus anyja magyar földön a Boldogasszony nevet kapta.

 

Fake news van a nemzeti konzultációban az EU-biztos szerint

2020.06.11

 Az Európai Bizottság alelnöke, Vera Jourová szerint valótlanságot tartalmaz az Orbán-kormány legújabb nemzeti konzultációja, számolt be a 24.hu.

A Euronews brüsszeli tudósítója a kormányzati kérdőív utolsó pontjáról kérdezte a cseh politikust.

 

Egy jogvédő írása a tranzitzónák bezárásáról, és a válaszom

2020.05.23

 A miniszterelnök ma reggel azt állította, hogy ha majd ezután migránsok tömegei kényszerülnek sorban állásra például a belgrádi nagykövetségnél, mert már csak ott adhatják be „az igényüket” (magyarul: menedékkérelmüket), azt a helyzetet egyáltalán nem ő hozta létre. Ez azért lesz így, mert „így döntöttek Brüsszelben”.

 

Göncz Árpád városközpontnak hívják az Árpád híd metróállomást.

2020.01.30

 ATV hozzászólásom

Gábor Szabó Budapest főváros új vezetése jelentős kihívást vállalt fel azzal, hogy Göncz Árpád városközpontnak nevezik át az Árpád híd metrómegállót. Tudható, a magyar állambiztonsági iratok másolatai Moszkvában megtalálhatóak. A volt államfő múltjáról beszélt: -"Egy erdélyi pártküldetésem miatt 1946-ban őrizetbe vettek. 

 

Bujtás János:"Van-e létjogosultsága a Szomszédoknak 2020-ban?

2020.01.08

 "Van-e létjogosultsága a Szomszédoknak 2020-ban? Nagy szükség lenne rá! Nem retroként, nem nosztalgiaként, nem valaminek a feltámasztásaként. A három család élete folytatódna 20 év kihagyással !Leképezni azt, amiben ma élünk, ahova jutottunk, amerre megyünk, az összes kérdőjelével, nagy kihívás az alkotók számára! ..

 

Bujtás János: 32 éve indult, 20 éve szünetel a SZOMSZÉDOK/ Kommentjeimmel/

2019.11.21

 .. Zenthe Ferenc mindenki kedvence volt, ma is előttem van, ahogy forgatás közben öt perceket „szunyókált” és szinte gombnyomásra a kamera előtt állt... Csodálattal gondolok Komlós Jucira! Kockás papírra írta át a jeleneteit, a végszavakkal együtt...mindig igazán felkészült volt. Kulka János megküzdött mindig, hogy Mágen minden mondata a helyén legyen, Frajt Edit a legkülönlegesebb helyzetekben is nevetésbe tört ki egy-egy baki kapcsán... Bajor Imre "csóközönje" szinte szállóigévé vált.

 

TÖVISKORONA A NOTRE-DAME-BAN

2019.09.28

 Az ereklyék történetének prózaibb utóirata persze az, hogy eredetük a homályba vész és a középkor folyamán igencsak bővelkedtek a kereszténység nagy központjaiban. Kálvin korában például már jó 40 töviskoronát tartottak számon, köztük a legtöbbet Firenzében. A múlt század vége felé egy tudós francia világi kutató mintegy százat számlált össze. Napjainkra állítólag a párizsi az egyetlen.hetedhetorszag.hu/

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »