Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Hit Gyülekezete vezetője szerint Argentínát a Biblia alapján bünteti Isten a foci vb-n

A Hit Gyülekezete vezetője szerint Argentínát a Biblia alapján bünteti Isten a foci vb-n

 

JÁMBOR ANDRÁS

 

A Jobbik -közeli Alfahír szúrta ki, hogy a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Németh Sándor azt mondta el egy rádióműsorban, hogy Messi és az argentin válogatott mélyrepülése annak köszönhető a világbajnokságon, hogy a felkészülés alatt nem álltak ki Izrael ellen egy edzőmeccsre politikai okokból.

Németh szerint Messi gyengélkedése isteni büntetés:

„Ezzel a döntéssel egyértelműen a Gázai övezet és a palesztinok mellé álltak. Ezért Isten megalázta őket, és a világ zsenije (Messi), mint egy tehetségtelen lúzer, úgy vonult le a pályáról. „

Németh a műsorban azt is elmondja, a Bibliában is megtalálható az ok, ami miatt bűnhődnie kell Messiéknek: „a Biblia szerint, aki áldja Izraelt, áldott, aki pedig átkozza, átkozott lesz.”

„Örülök, hogy Isten nem hagyja el Izrael ügyét.” – tette hozzá.

 

Argentína azután mondta le a mérkőzést Izrael ellen, hogy az izraeli labdarúgó szövetség Haifából Jeruzsálembe helyezte át a mérkőzés helyszínét nem sokkal azután, hogy Trump áthelyezte az amerikai nagykövetséget is oda, és elismerte azt Izrael fővárosának. Az argentinok a palesztin részről érkező erős nyomásnak engedelmeskedtek a lemondással.

merce.hu/2018/06/25/a-hit-gyulekezete-vezetoje-szerint-argentinat-a-biblia-alapjan-bunteti-isten-a-foci-vb-n/

 

 Igen tanulságos a hozzászólók stílusa. A dühödt ellenséges lehülyézés az általános megjegyzés. Pedig, ha csak Németh Sándor tevékenységére néznének, sok minden elmondható róla, de, hogy nem hülye az száz százalék. Harminc éve elég sok, háromszáz fő körüli keresztény közösség volt. Ezek közül egyedül Németh gyülekezete nőtt százezres nagyságrendűre. Ez másoknak nem sikerült, ezért valamit biztosan tud, amit más nem. Az Istentiszteleteket bárki megnézheti az ATV-ben, meghallgathatja az internetes Hitrádióban. Hogy a Biblia prédikálása, Isten dicsőítése agymosás lenne, az biztos. A Gyülekezetbe önként járó tagok és érdeklődők számára értéktelenné válnak evilág felmagasztalt értékei. Az életük hosszát nem a születés és a halál közötti időtartamban mérik. A feltámadás utáni örökkévaló élet biztos tudata, a Názáreti Jézus győzelme a halál, mint legnagyobb ellenségünk felett, örökös örömmel tölti el a hívőt. Mindezt nem látják, csak hiszik. Ha ez nem agymosás, akkor semmi sem az! Azt, hogy Isten nem büntet, nem hihető. Elég csak népére a zsidóságra és annak sorsára nézni, már láthatod a büntető Istent. Hogy miért ilyen kibírhatatlanul pocsék ez a földi élet? Hogy hol volt Isten a haláltáborokban, Triannonnál, az inkvizíciónál? Mivel minden ember feltámad majd az Utolsó Ítéletnél, ez a földi sors csak egy lehetőség a személyiséged kibontakoztatására. Termelési regény, amelyben mindenki megmutathatja mire képes normál és rendkívüli körülmények között. Kinek mi adatik. Isten szeret téged. Lehetőséget kínál mindenkinek tehetsége legjavát bemutatni. Ki ne szeretett volna közülünk hős lenni? De a hősiességhez díszletnek kellett Isonzó, Don-kanyar, ötvenhat. De lehettél hős úgy is, hogy nem lettél nagy ember, mert akkor be kellett volna lépni a pártba, meg mehettél volna munkásőrnek. Mi köze a focinak Istenhez? Miért pont Argentína sír? Más csapat is kikapott már. Igen, de egy rendkívüli tehetség, Messi, aki csak téblábolni tudott a pályán a csapattal együtt, irreális eredményt hozott. Nem normálisan kaptak ki, hanem megszégyenítő játék után. És ezt valóban Izrael szembeni viselkedésük miatt. Mivel az Úr Isten minden égi és földi esemény irányítója ezért a focival is foglalkozik. És kényes a népéhez való viszonyra. Nem tudom mi lesz. De a mai helyzet az, hogy Németországban most annyi migráns van, mint az EU összes többi tagállamában együttvéve. Érdemes odafigyelni Németh Sándor véleményeire.