Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krasznahorka büszke vára

Cikkek

Dán sertésfarmok négy helyen működnek már a Csallóközben! Gútán is harc folyik ellenük

2021.05.23

 -“A Szövetség – Alliancia hidas politikusa, Csicsai Gábor, nem lát problémát a csallóközi környezet és a felszín alatti vízkészletek dán sertésfarmok általi tönkretételében. „Ha úgy van, megyünk tovább és keresünk egy másik helyszínt. Valamiben meg kell keresni a pénzt.” 

 

Az Európai Parlament el akarja venni a Magyar Országgyűlés jogköreit!

2020.05.15

 De a korábbiakkal ellentétben most nincs katonai erő mögöttük, és eddig nem tudták a közép-európai államokat sem olyan hatékonyan kijátszani egymás ellen, mint Hitler és Sztálin idején. Ahogy a lengyelek nem kérnek a brüsszelinek álcázott, egyébként történelmileg szokásos német nyomulásból, úgy a csehek és a szlovákok sem, és mi sem.

 

Felvidéki magyar városok polgármesterei kérik Matovičot a mini-Schengen átértékelésére

2020.05.15

 ezúton szeretnénk megszólítani a Szlovák Köztársaság Kormányát, hogy mihamarabb vizsgálja felül Magyarország és Szlovákia közt érvényben lévő határátlépési korlátozásokat. Az egyik leghosszabb határszakaszról van szó, ahol a Schengeni-rendszeren belül nagyon élő és aktív volt a forgalom. A szabad mozgás korlátozása jelentősen befolyásolja nem csak a gazdasági életet, de családokat szakít szét, az emberek hétköznapi életét korlátozza.  

 

A MAGYAROK KÁRÁRA MÓDOSUL A SZLOVÁK ÁLLAMPOLGÁRSÁGI TÖRVÉNY

2020.04.22

 A törvény új változata ugyanis csak azon szlovák állampolgárok számára adja meg egy második állampolgárság felvételének lehetőségét, akik huzamosabb ideje élnek a másik ország területén. A felvidéki magyarok számára a lehetőség továbbra is zárva marad, illetve felvett magyar állampolgárságuk automatikusan magával vonhatja szlovák állampolgárságuk elvesztését.

 

Támad a hálózat, megint a magyarok ellen uszít a szlovák liberális sajtó

2020.03.31

 Ezt még megtoldja azzal a hamis ellentéttel is, mintha a magyarországi „polgárháborúban” – ahogy ő nevezi – az 1919-ben felbukkant kommunisták és utódaik, illetve Horthy revizionista követői között lehetne csak választani ma is. Ez pedig egy szlovák újságban jelent meg, ahol ugye nem kérdés, hogy ebből a kettőből melyikkel fognak rokonszenvezni a szlovák olvasók. Így kell trükkösen híveket szerezni a nemzetközi kommunizmusnak. Ügyes!

 

Magyar Hírlap: „Agyon kellene lőni, és a hulládat a Dunába lökni, te magyar ügynök!”

2019.11.30

 elfogyott körülöttem a levegő: mindenki nekem esett bent, összevesztek velem, elhordtak mindenfélének, aztán pedig kiközösítettek. A harmincöt kollégából, akikkel együtt dolgoztam, egy kezemen meg tudom számolni azokat, akinek volt hozzám egy jó szava. Így dolgoztam az elmúlt majdnem egy évben. Prominens emberek, ismert történészek is nekem estek, például a köztiszteletben álló kutató, Ferdinand Vrábel is kioktatott történelemből. Elviselhetetlen volt a nyomás.

 

A volt budapesti szlovák nagykövet: Orbán Magyarországa három lépésre van a területi követelésektől

2019.11.29

 Rastislav Káčer, Szlovákia korábbi budapesti nagykövete szerint „Orbán Magyarországa Trianon-traumában szenved” és az EU és a NATO gyengítését célzó törekvése alapján „nem kizárt, hogy lennének területi igényei Szlovákiával szemben”. 

 

Vatikán: magyar védőszent, Árpád-házi Szent Erzsébet lesz Kassának a védőszentje

2019.11.07

 Ő a kassai dóm( itt nyugszik II. Rákóczi Ferenc fejedelem) és az érseksék védőszentje, de soha nem avatták a város védőszentjévé. Ezért szerettük volna, hogy idén ez megtörténjen, amikor Kassa az Európai Önkéntesség Fővárosa, hiszen Szent Erzsébet a szegények és az elesettek védelmezője” – tájékoztatott Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere.

 

MAGYAR NÉPDAL –SZLOVÁK HIMNUSZ

2019.10.18

 Amely dallam a "Még azt mondják..." kezdetű magyar népdal volt. Ma ez Szlovákia hivatalos himnusza. :-)

 

A dán sertésfarmok és Csallóköz vízkészlete

2019.09.18

Ki ne hallott volna már a dán nagyvállalkozók cégeiről, akik egyre nagyobb teret hódítanak Dél-Szlovákia régióiban, elsősorban a Csallóközben. Azonban kevesen mérik fel a legnagyobb kincsünk, a csallóközi ivóvíz ezzel együtt járó szennyezésének veszélyét. Talán azért van mindez, mert emberemlékezet óta természetesnek tudjuk, hogy idehaza iható a talajfelszín alatti víz. kezdett Nagymegyeren. Azóta egyre több régi szövetkezeti telepet vásároltak fel dán vállalkozók hazánkban, akik sok ezer hektáron gazdálkodnak 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Krasznahorka büszke vára | Hozzászólások: 0