Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krasznahorka büszke vára

Cikkek

Támad a hálózat, megint a magyarok ellen uszít a szlovák liberális sajtó

2020.03.31

 Ezt még megtoldja azzal a hamis ellentéttel is, mintha a magyarországi „polgárháborúban” – ahogy ő nevezi – az 1919-ben felbukkant kommunisták és utódaik, illetve Horthy revizionista követői között lehetne csak választani ma is. Ez pedig egy szlovák újságban jelent meg, ahol ugye nem kérdés, hogy ebből a kettőből melyikkel fognak rokonszenvezni a szlovák olvasók. Így kell trükkösen híveket szerezni a nemzetközi kommunizmusnak. Ügyes!

 

Magyar Hírlap: „Agyon kellene lőni, és a hulládat a Dunába lökni, te magyar ügynök!”

2019.11.30

 elfogyott körülöttem a levegő: mindenki nekem esett bent, összevesztek velem, elhordtak mindenfélének, aztán pedig kiközösítettek. A harmincöt kollégából, akikkel együtt dolgoztam, egy kezemen meg tudom számolni azokat, akinek volt hozzám egy jó szava. Így dolgoztam az elmúlt majdnem egy évben. Prominens emberek, ismert történészek is nekem estek, például a köztiszteletben álló kutató, Ferdinand Vrábel is kioktatott történelemből. Elviselhetetlen volt a nyomás.

 

A volt budapesti szlovák nagykövet: Orbán Magyarországa három lépésre van a területi követelésektől

2019.11.29

 Rastislav Káčer, Szlovákia korábbi budapesti nagykövete szerint „Orbán Magyarországa Trianon-traumában szenved” és az EU és a NATO gyengítését célzó törekvése alapján „nem kizárt, hogy lennének területi igényei Szlovákiával szemben”. 

 

Vatikán: magyar védőszent, Árpád-házi Szent Erzsébet lesz Kassának a védőszentje

2019.11.07

 Ő a kassai dóm( itt nyugszik II. Rákóczi Ferenc fejedelem) és az érseksék védőszentje, de soha nem avatták a város védőszentjévé. Ezért szerettük volna, hogy idén ez megtörténjen, amikor Kassa az Európai Önkéntesség Fővárosa, hiszen Szent Erzsébet a szegények és az elesettek védelmezője” – tájékoztatott Jaroslav Polaček, Kassa főpolgármestere.

 

MAGYAR NÉPDAL –SZLOVÁK HIMNUSZ

2019.10.18

 Amely dallam a "Még azt mondják..." kezdetű magyar népdal volt. Ma ez Szlovákia hivatalos himnusza. :-)

 

A dán sertésfarmok és Csallóköz vízkészlete

2019.09.18

Ki ne hallott volna már a dán nagyvállalkozók cégeiről, akik egyre nagyobb teret hódítanak Dél-Szlovákia régióiban, elsősorban a Csallóközben. Azonban kevesen mérik fel a legnagyobb kincsünk, a csallóközi ivóvíz ezzel együtt járó szennyezésének veszélyét. Talán azért van mindez, mert emberemlékezet óta természetesnek tudjuk, hogy idehaza iható a talajfelszín alatti víz. kezdett Nagymegyeren. Azóta egyre több régi szövetkezeti telepet vásároltak fel dán vállalkozók hazánkban, akik sok ezer hektáron gazdálkodnak 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Krasznahorka büszke vára | Hozzászólások: 0

A szlovák sajtó kiakadt a felvidéki magyar szurkolókon

2019.09.12

 

Ugyanitt Michal Čarnoky elgondolkodtató kommentárjában arról ír, hogy ugyan a magyar szurkolók kifütyülték Budapesten a meccs előtti szlovák himnuszt, de mindez nem meglepő annak fényében, ami tavasszal történt Nagyszombatban, ahol a szlovák rajongók ugyanezt tették a magyar nemzeti ima másodpercei alatt. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Krasznahorka büszke vára | Hozzászólások: 0

Egyre mocskosabb a szlovákiai botránysorozat

2019.08.18

 Egy dolog, hogy egy közismerten öntelt személy miket mond el legközelebbi munkatársának; a másik, hogy a valóságban ez hogyan történt, ám a múltja alapján s abból kiindulva, hogy egy belső titkos információcseréről volt szó, nem lehet jelentős különbség a kettő között.

A legsúlyosabb helyzetben a Smer van, a hivatalos rendőrségi jelentés szerint Kočner mindent megtett annak érdekében, hogy a kormány ne bukjon meg. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Krasznahorka büszke vára | Hozzászólások: 0

Martin Klus: A Krím ukrán, ahogy a Csallóköz is szlovák

2019.07.19

   Krím ukrán, ahogy a Csallóköz is szlovák. És minden szlovák, aki idegen hatalmak, vagy saját együgyűsége okán mást mond vagy tesz, veszélyes a hazájára. Ez az én válaszom a szlovák trollkodók legújabb kedvtelésére, akik együtt örömködnek az orosz nagykövetséggel, az aljas konspirációs weboldalakkal (…).

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Krasznahorka büszke vára | Hozzászólások: 0

Így énekelték Pozsonyban a tiltakozók a betiltott magyar himnuszt (VIDEÓ)

2019.05.06

Zengett a magyar himnusz Pozsonyban, a kedvezőtlen időjárás ellenére ugyanis vasárnap több százan jelentek meg a szlovák parlament előtt, hogy tiltakozásuknak adjanak hangot a botrányos himnusz-törvény elfogadásával kapcsolatban – írja a ma7.sk. A tüntetésen elhangzott: “a mai napon Pozsonyban, ahol a magyar történelem talán legnagyobb csatája zajlott, és megannyi magyar királyt koronáztak meg, a magyar himnuszt kell most megvédenünk”. Hozzátették: “kérjük és követeljük továbbá, hogy a szlovák kormány és parlament kérjen bocsánatot Zsák Malina Hedvigtől és családjától; a kettős állampolgárságról szóló törvény eltörlését, a szabad nyelvhasználatot, és jelképeink, többek között a magyar zászló használatát”.
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Krasznahorka büszke vára | Hozzászólások: 0