Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krasznahorka büszke vára

Cikkek

Bűnszervezet alapításával vádolják Fico volt kormányfőt, belügyminiszterét őrizetbe vették

2022.04.25

 Szervezett bűnözői csoport alapítása és támogatása, adótitkok veszélyeztetésének gyanúja miatt a szlovák Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) szerdán őrizetbe vette Robert Kalinák volt belügyminisztert és ugyanezzel vádolta meg Robert Fico volt miniszterelnököt is.

 

Elkészült a Pozsonyt Kassával összekötő gyorsforgalmi út (Magyarországon keresztül)

2021.10.26

   utakat kell építeni, amelyek összekötik a vidék különböző részeit, a vidékieket beviszik a nagyvárosba, összekötik az anyaországi magyarokat, a határon túli magyarokat és összekapcsolják a térség népeit. A most átadott út is ezt a célt szolgálja 

 

Kőtábla Petőfinek egy turóci szlovák faluban, szlovák és magyar felirattal

2021.09.05

 A Turócszentmárton melletti Necpál község evangélikus plébániájának anyakönyvébe 1791-ben jegyezték be Hrúz Mária megkeresztelését. Ő hozta a világra Petrovics, azaz Petőfi Sándort. Az anya nevét 2000 óta az egykori fatemplom helyén álló evangélikus templom falán őrzi egy kis emléktábla, lánglelkű fiának idén a falu főterén állítottak emlékművet.

 

Dán sertésfarmok négy helyen működnek már a Csallóközben! Gútán is harc folyik ellenük

2021.05.23

 -“A Szövetség – Alliancia hidas politikusa, Csicsai Gábor, nem lát problémát a csallóközi környezet és a felszín alatti vízkészletek dán sertésfarmok általi tönkretételében. „Ha úgy van, megyünk tovább és keresünk egy másik helyszínt. Valamiben meg kell keresni a pénzt.” 

 

Az Európai Parlament el akarja venni a Magyar Országgyűlés jogköreit!

2020.05.15

 De a korábbiakkal ellentétben most nincs katonai erő mögöttük, és eddig nem tudták a közép-európai államokat sem olyan hatékonyan kijátszani egymás ellen, mint Hitler és Sztálin idején. Ahogy a lengyelek nem kérnek a brüsszelinek álcázott, egyébként történelmileg szokásos német nyomulásból, úgy a csehek és a szlovákok sem, és mi sem.

 

Felvidéki magyar városok polgármesterei kérik Matovičot a mini-Schengen átértékelésére

2020.05.15

 ezúton szeretnénk megszólítani a Szlovák Köztársaság Kormányát, hogy mihamarabb vizsgálja felül Magyarország és Szlovákia közt érvényben lévő határátlépési korlátozásokat. Az egyik leghosszabb határszakaszról van szó, ahol a Schengeni-rendszeren belül nagyon élő és aktív volt a forgalom. A szabad mozgás korlátozása jelentősen befolyásolja nem csak a gazdasági életet, de családokat szakít szét, az emberek hétköznapi életét korlátozza.  

 

A MAGYAROK KÁRÁRA MÓDOSUL A SZLOVÁK ÁLLAMPOLGÁRSÁGI TÖRVÉNY

2020.04.22

 A törvény új változata ugyanis csak azon szlovák állampolgárok számára adja meg egy második állampolgárság felvételének lehetőségét, akik huzamosabb ideje élnek a másik ország területén. A felvidéki magyarok számára a lehetőség továbbra is zárva marad, illetve felvett magyar állampolgárságuk automatikusan magával vonhatja szlovák állampolgárságuk elvesztését.

 

Támad a hálózat, megint a magyarok ellen uszít a szlovák liberális sajtó

2020.03.31

 Ezt még megtoldja azzal a hamis ellentéttel is, mintha a magyarországi „polgárháborúban” – ahogy ő nevezi – az 1919-ben felbukkant kommunisták és utódaik, illetve Horthy revizionista követői között lehetne csak választani ma is. Ez pedig egy szlovák újságban jelent meg, ahol ugye nem kérdés, hogy ebből a kettőből melyikkel fognak rokonszenvezni a szlovák olvasók. Így kell trükkösen híveket szerezni a nemzetközi kommunizmusnak. Ügyes!

 

Magyar Hírlap: „Agyon kellene lőni, és a hulládat a Dunába lökni, te magyar ügynök!”

2019.11.30

 elfogyott körülöttem a levegő: mindenki nekem esett bent, összevesztek velem, elhordtak mindenfélének, aztán pedig kiközösítettek. A harmincöt kollégából, akikkel együtt dolgoztam, egy kezemen meg tudom számolni azokat, akinek volt hozzám egy jó szava. Így dolgoztam az elmúlt majdnem egy évben. Prominens emberek, ismert történészek is nekem estek, például a köztiszteletben álló kutató, Ferdinand Vrábel is kioktatott történelemből. Elviselhetetlen volt a nyomás.

 

A volt budapesti szlovák nagykövet: Orbán Magyarországa három lépésre van a területi követelésektől

2019.11.29

 Rastislav Káčer, Szlovákia korábbi budapesti nagykövete szerint „Orbán Magyarországa Trianon-traumában szenved” és az EU és a NATO gyengítését célzó törekvése alapján „nem kizárt, hogy lennének területi igényei Szlovákiával szemben”. 

 

1 | 2 | 3 | 4

Következő »