Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Latorca partján a nóta más

Cikkek

Ukrajna: Hazaküldték a blokádolókat

2017.03.14

 Eredetileg mintegy 50 aktivistájuk Kupjanszk város közelében sátrat állított fel, hogy ott is ellehetetlenítse a vasúti forgalmat. Csakhogy helyi aktivisták – lakosok, önkormányzati képviselők, civilek –, úgy ötszázan odamentek a blokádolókhoz és kérték őket, hogy szdjék magukat és távozzanak. A rendőrség is nagy erőkkel volt jelen. Végül a blokádolókat mintegy 100 rendőr védte, amikor távoztak a helyszínről, sátraikkal együtt.

 

800 millió dollár eltulajdonításával vádolják Turcsinovot

2017.03.11

 A pénzt Ukrajna költségvetéséből és az IMF segélyéből lopták, amit végül Európába offshore számlákra küldve legalizáltak. Elmondása szerint a minisztériumok és az állami vállalatok vezetőinek „adót” kellett fizetniük és ezeket a mocskos pénzeket naponta Sepelev által irányított bankba szállították. Itt a hrivnyát dollárra váltották, becsomagolták és Lukjancsukon keresztül Turcsinovnak küldték.

A volt képviselő szerint nem volt választása és együtt kellett dolgozniuk velük, mivel Turcsinov környezetében bérgyilkosok is vannak, akik minden akadályt megszüntettek, ha arra szükség volt és ezen kívül Turcsinov együttműködött a Régiók Pártjával is.

 

Moszkva humanitárius katasztrófát idézhet elő Kelet-Ukrajnában

2017.03.10

 

Nem tenne jót a magyarok nyelvhasználatának korlátozása Ukrajnának

2017.03.09

 Nem szabadna hagyni a mostani rendkívül nehéz, polgárháborús ukrajnai helyzetben, hogy a kisebbségek nyelvi jogaival kapcsolatos problémák is eszkalálódjanak – erről beszélt Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, ukrán parlamenti képviselő. A kárpátaljai politikus Brüsszelben a tervezett ukrajnai nyelvtörvény lehetséges károkozásaira hívta fel az európai politikusok figyelmét, akik különbözőképp állnak a kérdéshez.

 

Donyecki oroszbarát szakadárok : „Mostantól minden kapcsolatot megszakítunk Ukrajnával"

2017.03.03

 Egy független ukrán képviselőkből és veteránokból álló csoport blokád alá vette a lázadók kezén lévő területekről induló teherszállítmányokat. Az akció mindkét félnek súlyos gazdasági nehézségeket okoz, miután a szén- és acéltermelőket, a kelet-ukrajnai szakadár területek fő munkaadóit is érinti.

 

Orosz jóváhagyás mellett kezdtek államosításba az ukrán szakadárok

2017.03.03

 Moszkvai sajtótájékoztatóján Lavrov arra a fejleményre reagált, hogy a kelet-ukrajnai szakadár területek vezetése kedd éjféltől “külső irányítás” alá helyezett – de facto államosított – mintegy 40 vállalatot és bányát. A lépést az ukrán nacionalisták által megvalósított közlekedési blokádra, valamint a vállalatok működésének biztosítására és a munkahelyek megtartására hivatkozva tették meg

 

Háború! Megdöbbentő fotót készített egy műhold az orosz határnál

2017.03.03

Orosz T-64-es tankokat és D-30-as vontatott tüzérségi ágyúkat fotózott egy műhold, melyek 50 kilométerre benyomultak Ukrán területre a kelet ukrajnai Sakhanka közelében. A fotón jól látszik, hogy a tanok megpróbálnak a fák takarásában maradni, hogy a műhold számára láthatatlanak maradjanak, ám mégis sikerült kiszúrni a harcjárműveket.

Három év szünet után először vette fel a kapcsolatot egymással az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke és a NATO Katonai Bizottságának elnöke – közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

“Katonai vonalon ez az első magas szintű kapcsolatfelvétel azt követően, hogy a NATO Tanácsa az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok befagyasztásáról határozott” – hangsúlyozta közleményében az orosz védelmi tárca.

 

Zaharcsenko: 60 napja van még Ukrajnának

2017.03.02

 Zaharcsenko arra számít, hogy végső kilátástalanságában a kijevi kormányerők nekirontanak a kelet-ukrajnai felkelők állásainak. Ők erre felkészültek, de elsőnek nem akarnak támadni, hogy majd ne őket hibáztassa a világ. A DNR vezetője hozzátette még, minél hamarabb sor kerül erre, annál gyorsabban túl lesznek az egészen.

 

Semmit sem tesz Kiev a blokád feloldásáért

2017.03.01

 A blokád miatt már megszűntek a szénszállítások Ukrajnába, ami rendkívüli helyzetet eredményezett az energiaszektorban, hamarosan országszerte áramkorlátozások jöhetnek. A felkelők területein működő vállalatok elvesztése pedig legalább kétmilliárd dollár adókiesést okozhat Kijevnek. Sok elemzőnek az a legfurcsább, hogy noha az államfő kritizálja a blokád szervezőit, dühösen ecseteli annak pénzügyi és egyéb következményeit, mégsem tesz semmit a felszámolása érdekében. Emlékeztetnek, a szóban forgó területeken mégiscsak ukrán állampolgárok élnek. Szerintük a tétlenségük utalhat arra is, hogy Kijev voltaképpen már lemondott róluk

Az ukrán kormány meg akarja szüntetni az élelmiszerek hatósági árszabályozását. Az ukrán kormány 20 évvel ezelőtt vezette be a szociális szempontból legfontosabb 15 élelmiszerkategória árának szabályozását, ami szerint a termelők maximum 15 százalékkal emelhették az áraikat.

 

Január óta most először konfrontálódott Trump és Putyin

2017.03.01

 Oroszország és Kína kedden megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozattervezetét, amellyel a testület szankciókat akart kiróni Szíriára, amiért Damaszkusz vegyi fegyvereket vetett be a hat éve tartó konfliktusban. A Nagy-Britannia, Franciaország és az Egyesült Államok által benyújtott határozattervezet ellen Kína, Oroszország és Bolívia szavazott, Kazahsztán, Etiópia és Egyiptom pedig tartózkodott. Egy határozat elfogadásához kilenc támogató szavazat, illetve az szükséges, hogy az öt állandó tag – Egyesült Államok, Franciaország, Kína, Nagy-Britannia és Oroszország – egyike se vétózza meg a tervezetet.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »