Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Latorca partján a nóta más

Cikkek

TERRORELHÁRÍTÁSI GYAKORLAT INDUL KÁRPÁTALJÁN

2020.08.13

 Nagyszabású terrorelhárítási gyakorlatra készül az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) augusztus 19-én és 20-án a Munkácsi és a Beregszászi járásban – számolt be a Kárpátalja.ma.

 

Ukrajna erősíti a fegyveres jelenlétét Kárpátalján

2020.05.18

 Bizonyossá vált, hogy kaszárnyát építenek a legnagyobb kárpátaljai városban, Beregszászon. Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség a miniszterelnökhöz fordul válaszért: vajon miközben a keleti fronton háború dúl, miért a békés nyugati határhoz erősítik a fegyveres jelenlétet?

 

Magyarország a Kárpátalját a koronavírus segítségével választja ki

2020.05.11

Emlékeztetett arra, hogy ezen a területen több mint százötven ezer etnikai magyar él, és történelmi szülőföldjük évente háromszázmillió grivna összeggel finanszírozza oktatási és kulturális programjait a térségben, ezzel egyidejűleg megteremtve a Kárpátaljai lakosok számára a feltételeket a magyar útlevelek és a külföldi foglalkoztatás megkönnyítéséhez.

 

HADGYAKORLAT ZAJLIK KÁRPÁTALJÁN

2020.04.14

 Mint arról a mukachevo.net beszámol, április 13-án délután jelentős katonai gépezet áthaladását figyelték meg Kárpátalján a hágók térségében.

 

HIRDETNI CSAK UKRÁN NYELVEN SZABAD!

2020.01.14

 Január 16-án hatályba lép az új ukrán nyelvtörvénynek a reklámokra vonatkozó passzusa, amelynek értelmében a televízióban, a rádióban, a nyomtatott és az elektronikus sajtóban a megjelenő reklámok szövege csakis ukrán nyelvű lehet, közölte a bykvu.com.

 

MIÉRT MONDOTT LE AZ ANTALL-KORMÁNY ÉS AZ ORSZÁGGYŰLÉS A TÖRTÉNELMI KÁRPÁTALJÁRÓL?

2019.12.30

 A Trianoni szerződés Kárpátalját Csehszlovákiához csatolta.
Később (ez a terület is) rövid ideig visszatért Magyarország.
Majd a második világháborút lezáró békeszerződés előbb Csehszlovákiának ítélte a területet, de Chehszlovakia lemondott róla a Szovjetunió javára.

Tehát Ukrajna mindenféle jogalap nélkül bekebelezte Kárpátalját, hisz az sohasem tartozott hozzájuk és soha egyetlen nemzetközi szerződés sem csatolta hozzájuk.

 

Példátlan diplomáciai incidens: belefojtották a szót a magyar küldöttbe Kijevben

2019.12.08

 A magyar küldött, Szimcsera Szilvia kétperces felszólalásában a kárpátaljai magyar oktatás lehetőségeivel foglalkozott, rámutatva arra, hogy az oktatási törvény és a nyelvtörvény milyen hátrányos helyzetbe hozza az ukrajnai kisebbségeket, magyarokat és románokat egyaránt. Előadásában kifejtette, hogy bár Ukrajna jó úton jár az uniós csatlakozás felé, azonban ezek a diszkriminatív rendelkezések nincsenek összhangban sem a Velencei Bizottság állásfoglalásával, sem pedig az ukrán alkotmánnyal. Felszólalását azonban nem tudta befejezni, mert a YEPP elnöke, a portugál Lídia Pereira félbeszakította

 

ÚJRA MEGKEZDTÉK NAGYMUZSALYBAN AZ ARANY KITERMELÉSÉT

2019.11.05

 A több mint egy évtizede bezárt bányából az Avellana Gold amerikai székhelyű vállalat és a Kárpáti Ércfeldolgozó Kombinát (az Avellana Gold cégcsoport tagja) aranyat, ezüstöt, ólmot és cinket tervez kinyerni – számolt be a KISZó.

 

KATONAI MOZGÓSÍTÁS LESZ AZ UNG-VIDÉKEN KÁRPÁTALJÁN

2019.08.01

 A megyei hadkiegészítő tájékoztatója szerint mintegy 400 főt kell behívni a harcászati továbbképzésre Ungvárról, Csapról, az Ungbaranyai Kistérségi Közösségből és az Ungvári járás más településeiről. A tájékoztató szerint a mozgósítás célja olyan katonai egység kialakítása, amelyet hadiállapot kihirdetése esetén lehet bevetni különféle feladatokra.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Latorca partján a nóta más | Hozzászólások: 0

Kárpátalja ma: sós tó az Ilosvai járásban

2019.07.31

 Kevesen tudják, hogy Aknaszlatina nem az egyetlen olyan települése megyénknek, ahol sós vizű, természetes tóban fürdőzhetnek a pihenni vágyók. Az ilosvai járási Medence (Мідяниця) község határában a szlatinaihoz hasonló tulajdonságokkal bíró, ásványi anyagokban gazdag sós tó található.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Latorca partján a nóta más | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Következő »