Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kezdődik Maradék-Ukrajna széthullása?

 Kezdődik Maradék-Ukrajna széthullása?

Közzétéve 2016-10-19 | Szerző: Admin

Váratlanul merész húzást vitt végbe a Kárpátaljai Megyei Tanács. Utalva az 1991-es kárpátaljai referendumra, a képviselők nagy többsége úgy döntött, hogy Kárpátalja KIJEVTŐL FÜGGETLEN, ÖNÁLLÓ KÜLGAZDASÁGPOLITIKÁBA kezd.

A hír ma jelent meg a szerv honlapján.

A döntést jó okkal hozták meg. Kijev teljességgel figyelmen kívül hagyva a régiő igényeit, csak bevételforrásként tekint Kárpátaljára, viszont nemhogy fejlesztésre, még szintentartásra elegendő anyagiakat sem forgat vissza a régióba.

karp

A döntés gyakorlatba átültetésének első lépéseként az adminisztráció már fel is vette a kapcsolatot a németországi Felső-Frankföld illetékes szerveivel az együttműködés kimódolására az oktatás, vízügyi projektek, környetvédelem, a beruházások, a szállítás, az infrastruktúra-fejlesztés és a turisztika területein.

A Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke Mihail Rivisz mondása pedig Kijevre a hideglelést hozhatja rá. Eszerint ugyanis a Tanács döntése magában hordozza Kárpátalja Régió kiválásának lehetőségét Ukrajnából. Szavainak élét tompítandő kijelentette: “Ha a kormány Ukrajna részének tekinti Kárpátalját, akkor nem szabad elfelejtenie, hogy ez a régió is létezik”-hangzott el Rivisz intelme.

A Kárpátaljai Megyei Tanács döntését a politilógusok többsége Ukrajna végleges fölbomlásának kezdeteként értékelik.

A Bal-Rad pedig itt és most utal vissza Petr Szimonyjenko 2014 januári figyelmeztetésére. Az Ukrán Kommunista Párt elnöke MÁR AKKOR-egyedüli politikusként-figyelmeztetett az akkor még csak hevülő Majdan Ukrajna széthullását eredménező veszélyeire.  Pontosan arra, ami MÁR BEKÖVETKEZETT és VÁRHATÓbalrad.com/2016/10/19/kezdodik-maradek-ukrajna-szethullasa/