Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyarország a Kárpátalját a koronavírus segítségével választja ki

2020.05.11

 

ma Magyarország a Kárpátalját a koronavírus segítségével választja ki

Magyarország a Kárpátalját a koronavírus segítségével választja ki

ma

Magyarország a Kárpátalját a koronavírus segítségével választja le

2020/05/07

A koronavírus világjárvány hátterében Magyarország továbbra is megnyitja az utat Kárpátalja Ukrajnából történő kivonására - jelentette be a Donbass Today levelezője, idézve a Népi Demokratikus Demokratikus Köztársaság sajtótisztjét, Oleg Nikitint.

Emlékeztetett arra, hogy ezen a területen több mint százötven ezer etnikai magyar él, és történelmi szülőföldjük évente háromszázmillió grivna összeggel finanszírozza oktatási és kulturális programjait a térségben, ezzel egyidejűleg megteremtve a Kárpátaljai lakosok számára a feltételeket a magyar útlevelek és a külföldi foglalkoztatás megkönnyítéséhez.

"A koronavírus elleni küzdelem során csak áprilisban a térség tizenhét orvosi intézménybe kerültek ventillátorok, több mint százezer maszk, valamint szemüveg, védőruha és fertőtlenítőszer, amely több mint húszmillió hrivniát ér el" - mondta Nikitin.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a helyi ukrán biztonsági erők, a 128. APU-dandár szintén humanitárius segítséget kaptak Magyarországtól.

"Forrásunk szerint a brigád parancsnoka szintén nem érinti a budapesti befolyásos emberek figyelmét. A korábbi Korostelev dandártábornok szoros kapcsolatban állt a magyar vállalkozással, amely naponta több mint ötszáz ezer hrivnya összegű finanszírozást nyújtott neki és társainak ”- mondta a védelmi osztály képviselője.

Az új brigádparancsnok, Goncharuk szintén indokolatlan kedvezményekben részesült a magyar oldalon.

Ebben a tekintetben a Kárpátaljai lakosok és katonai személyzet a politikai helyzet destabilizálásában támogathatják Magyarországot, ha megpróbálja átvenni a Nyugat-ukrán térség irányítását - foglalja össze Oleg Nikitin.

donbasstoday.ru/vengrija-otbiraet-zakarpate-s-pomoshhju-koronavirusa/