Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


mint egy labda

Cikkek

Megdöbbentek a kórházi beszállítók a Kormány döntésén

2019.12.23

  Az Orvostechnikai Szövetség szerint a kormány az adósságok alig több mint felét kívánja csak konszolidálni és egyúttal megint figyelmeztetnek: a jogos tartozások el nem ismerése felveti az adós fizetésképtelenségét. Mintegy 10 milliárd forintos tételt a kormány nem tervez kifizetni, közvetlenül tárgyal a cégekkel.

 

Nyolc hónapos negatív spirálban Orbán

2019.10.16

 A Fideszben sokan úgy látják, hogy rosszul kezelte a Borkai-ügyet a Fidesz vezetése – ráadásul az év eleje óta nem ez az első nagy tévedés, több stratégiai hibát is elkövetett a miniszterelnök és a kormánypárt „agytrösztje”. Mindezek ellenére sem látszik, hogy lenne a Fideszen belül valós visszajelzés Orbán Viktor felé.

 

Hazánkban is létező politikai jelenségek miatt robbantak ki az egyiptomi tüntetések

2019.09.27

 Az egyiptomi tüntetések olyan politikai jelenségek miatt robbantak ki, amelyek hazánkat is átszövik. Amikor Németországot követve hazánkban is beüt a recesszió, a társadalmi békét itthon is pillanatok alatt kikezdhetik a pénzszóró projektek és a közembereket sértő korrupciós folyamatok.

 

HVG: „Kiemelkedően fontos közérdek”, hogy minden ovis gyerek azonnal labdát kapjon a lábára

2019.09.14

 

  • A kormány határozatot hozott az ovis labdaprogram megvalósításáról – még 2018 végén, a projektre kerek egymilliárd forintot irányoztak elő.
  • „A program célja, hogy az ország teljes területén, valamennyi óvodában […] hozzáférhetővé váljanak a gyermekek számára a sportszerek, illetve azok használatával elérendő örömteli testmozgásos foglalkozások.”
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: mint egy labda | Hozzászólások: 0

Dávid Ferenc: Levélváltás a Miniszterelnökkel

2019.09.07

 

Dr. Dávid Ferenc       Megkaptam levelét és a 9.000 forint értékű rezsiutalványt, amit persze hálásan köszönök, de a célnak megfelelően nem tudom felhasználni.

Nem, mert

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: mint egy labda | Hozzászólások: 0

A hajléktalanok kerültek célkeresztbe a józsefvárosi kampányban

2019.09.03

 Józsefvárosban a hajléktalanokkal való bánásmód az egyik kampánytéma az önkormányzati választások előtt. Hogy ez így legyen, arról Sára Botond jelenlegi, és újrázni akaró fideszes polgármester gondoskodott, aki hétfőn azt írta ki a Facebook-falára, hogy a jövőben meg fogja tiltani azoknak a szervezeteknek a működését, amelyek oktatási intézménytől, játszóterektől 300 méterre terveznek segíteni a hajléktalanoknak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: mint egy labda | Hozzászólások: 0

„20 ezer forintos fogyatékos támogatásból éltem, amit tavaly megvontak tőlem”

2019.08.07

 Semmit sem lépett az elmúlt hónapokban a kormány az egykori rokkantnyugdíjasok ügyében, pedig az Alkotmánybíróság már tavaly novemberben megállapította: jogtalanul vették el azoknak a járandóságát, akiknek az állapotában nem történt érdemi javulás. A testület 2019. március 31-ig adott időt a kabinetnek a helyzet rendezésére, ám új törvény azóta sem született.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: mint egy labda | Hozzászólások: 0

Megszólalt a 79 éves, beteg férfi, akit kilakoltattak az önkormányzati lakásából

2019.08.02

 Misetics Bálint azt mondja: az önkormányzat és a családsegítő elhallgatta az idős ember elől, hogy a törvény szerint nem köteles azonnal elhagyni a lakást. „Az önkormányzatnak törvényi kötelezettsége a hajléktalanná válás megelőzésének a biztosítása, ennek az ellenkezőjét csinálták: nagy erőkkel azon dolgoztak, hogy hajléktalanná tegyenek egy idős, beteg lakost” – tudatta Misetics.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: mint egy labda | Hozzászólások: 0

Onnan kapott tockost Orbán Viktor, ahonnan biztosan nem számított rá

2019.07.24

 Az oroszok miért rántották le a leplet a magyar kormány propagandagépezetének akciójáról? Talán csak jelzés volt, hogy Putyin figyel, és tud Orbán minden lépéséről, de elképzelhető, hogy ennél is keményebb üzenete volt ennek az első ránézésre ártatlannak tűnő tudósításnak. Az oroszok talán érzékeltetni akarták, hogy a magyar kormányfő a markukban van, és ennél komolyabb galibát is tudnának okozni, ha Orbán okot adna rá. Talán néhány aláírást szeretnének az oroszok néhány dokumentumon, esetleg felpörgetni a Paks II beruházást, ki tudja?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: mint egy labda | Hozzászólások: 0

Jobbik költségvetési kritika: A szegénység és az ágazati problémák éve lesz a 2020-as év

2019.07.21

 Említette, hogy a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását a kormány "kinyírta", ezzel a magyar fiatalok egyre inkább rákényszerültek a külföldre vándorlásra, mert itthon megalázóan alacsonyak a bérek, és még egy bérlakásprogram is hiányzik az életkezdéshez. Szerinte a kormány azt gondolja, hogy csak a felső középosztálytól felfelé létezik a magyar társadalom és azoknak kedvez.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: mint egy labda | Hozzászólások: 0