Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


mint egy labda

Cikkek

Eddig 122-en fagytak halálra

2020.02.09

 Február 5-ig 122-re nőtt a fagyhalál áldozatainak száma szeptember hideg napjai óta. Húsz nap alatt 27-en fagytak meg. Többségük fűtetlen lakásban hűlt ki végzetesen – írja közleményében a Magyar Szociális Fórum (MSZF).

 

Az elmúlt három évben körülbelül 10 ezer családot lakoltattak ki

2020.02.06

 A családok többsége barátoknál, rokonoknál vagy bérelt lakásban húzta meg magát, de akadnak olyanok is, akik nem tudnak hova menni, ilyen esetben pedig az illetékes gyámhivatalnak kötelessége a kiskorú gyermekeket kiemelni a családból és elhelyezni.

 

2000 óta nem fizettek olyan kevés adót a multik, mint tavaly

2020.01.28

 a magyar adóstruktúrával a rendszer leginkább a szegényeket terheli, miközben a nagy cégeknek különösen jövedelmező környezetet teremt – miközben igényeiket kiszolgálja a különböző vissza nem térítendő támogatásokkal, a munkások kizsákmányolását segítő rabszolgatörvényekkel és az olyan nehezen beárazható kedvezményekkel, mint az egyes termelők igényeire szabott infrastrukturális fejlesztések.

 

Orbán mindent materiális oldalról közelít meg?

2020.01.27

 hivatalos fogadtatásán semmi nem érződött abból, hogy sértő megjegyzése miatt akár hűvös távolságtartásra is számíthatott volna.  Mindenki széles mosollyal fogadta és úgy tett, mintha nem is tudnák, mi Orbán véleménye az iszlámról, a menekültekről és a multikulturalizmusról. Ő pedig a világ legnagyobb muszlim közösségével és kormányával szemmel láthatóan minden eddiginél szorosabb diplomáciai kapcsolat kiépítésén dolgozott. Mert tényleg úgy tűnik, mindent a materiális oldaláról közelít meg

 

Plusz fokokban is támad a fagyhalál

2020.01.22

 21 ember fagyott halálra az elmúlt tíz napban Magyarországon – ez a Magyar Szociális Fórum összesítéséből derült ki. A szervezet közlése szerint ezzel 95-re nőtt az áldozatok száma szeptember közepe és január közepe között. Az áldozatok többsége, összesen 60-an ráadásul fűtetlen lakásukban haltak meg, a többiek pedig a kórházba szállítás közben, vagy nem sokkal utána, míg az áldozatok egy része az utcán vesztette életét. Az emberi jogi szervezet szerint hiányzik a politikai akarat a súlyos társadalmi probléma megoldására.

 

Megdöbbentek a kórházi beszállítók a Kormány döntésén

2019.12.23

  Az Orvostechnikai Szövetség szerint a kormány az adósságok alig több mint felét kívánja csak konszolidálni és egyúttal megint figyelmeztetnek: a jogos tartozások el nem ismerése felveti az adós fizetésképtelenségét. Mintegy 10 milliárd forintos tételt a kormány nem tervez kifizetni, közvetlenül tárgyal a cégekkel.

 

Nyolc hónapos negatív spirálban Orbán

2019.10.16

 A Fideszben sokan úgy látják, hogy rosszul kezelte a Borkai-ügyet a Fidesz vezetése – ráadásul az év eleje óta nem ez az első nagy tévedés, több stratégiai hibát is elkövetett a miniszterelnök és a kormánypárt „agytrösztje”. Mindezek ellenére sem látszik, hogy lenne a Fideszen belül valós visszajelzés Orbán Viktor felé.

 

Hazánkban is létező politikai jelenségek miatt robbantak ki az egyiptomi tüntetések

2019.09.27

 Az egyiptomi tüntetések olyan politikai jelenségek miatt robbantak ki, amelyek hazánkat is átszövik. Amikor Németországot követve hazánkban is beüt a recesszió, a társadalmi békét itthon is pillanatok alatt kikezdhetik a pénzszóró projektek és a közembereket sértő korrupciós folyamatok.

 

HVG: „Kiemelkedően fontos közérdek”, hogy minden ovis gyerek azonnal labdát kapjon a lábára

2019.09.14

 

  • A kormány határozatot hozott az ovis labdaprogram megvalósításáról – még 2018 végén, a projektre kerek egymilliárd forintot irányoztak elő.
  • „A program célja, hogy az ország teljes területén, valamennyi óvodában […] hozzáférhetővé váljanak a gyermekek számára a sportszerek, illetve azok használatával elérendő örömteli testmozgásos foglalkozások.”
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: mint egy labda | Hozzászólások: 0

Dávid Ferenc: Levélváltás a Miniszterelnökkel

2019.09.07

 

Dr. Dávid Ferenc       Megkaptam levelét és a 9.000 forint értékű rezsiutalványt, amit persze hálásan köszönök, de a célnak megfelelően nem tudom felhasználni.

Nem, mert

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: mint egy labda | Hozzászólások: 0