Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


mint egy labdát

Cikkek

Megdöbbentő lépést tett a kormány a nyugdíjminimum ügyében, bebetonozta

2021.01.03

 A havi rendszeres szociális ellátás (az időskorúak járadéka, az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, valamint az ápolási díj) emelése vagy csökkentése is a nyugdíjminimum összegének változásához van kötve. 

 

Az Alaptörvény-módosításról: A hadsereg ezután a civil lakosság ellen is felhasználható

2020.12.17

 Eddig csak akkor lehetett volna bevetni a honvédséget, ha fegyveres támadás éri az országot. Úgy véli, ezután tulajdonképpen a civil lakosság ellen is felhasználható, ami még akkor is rendkívül aggályos, ha nem valódi szándékról, hanem félelemkeltésről van szó.

 

Valami történt Orbán Viktor dolgozószobájának ajtajával - fotó/ Hozzászólásom

2020.09.09

 Az ajtóra a Színművészeti egyetem melletti tüntetés-sorozaton használt piros-fehér szalagot ragasztott a DK országgyűlési képviselője. Varga Zoltán közösségi oldalán osztott meg fotókat az akciójáról.

 

Legalább 300 ezer magyarnak engedték el a kezét: nekik nincs más, csak az uzsora

2020.07.23

 Egy friss tanulmány szerint több százezer magyar van kiszolgáltatva az uzsorásoknak, akár a lakosság 13 százaléka is érintett lehet valamilyen szinten. A felzárkóztatással is foglalkozó Autonómia Alapítvány programvezetője szerint a probléma orvoslásához nem elég a "kínálati oldalt", tehát az uzsorásokat lekapcsolni, hiszen ahol mélyszegénység van, ott az igény is meglesz az ilyesfajta "szolgáltatásokra". Béres Tibor a Pénzcentrum megkeresésére arról is beszélt, hogy alakult át a pénzbeli uzsora taxizássá, vagy élelmiszer-beszerzéssé.

 

Újabb fideszes polgármesterek tiltakoznak a MÁV járatritkítása ellen

2020.06.16

 Kisköre fideszes polgármestere Magyar Csilla Facebook oldalán arról ír, hogy 11 érintett település közös beadványban kéri az ideiglenes menetrend azonnali visszavonását. A 102-es vasútvonalra kihirdetett járatritkítás miatt a Kál-Kápolna és Kisújszállás vonalon drasztikus vasúti járatritkítás történt: a jelenleg közlekedő 6 vonatpár helyett mindössze napi 1 maradt. Az aláírók között jócskán találunk fideszes polgármestereket is, Heves, Kisköre, Abádszalók, Kunhegyes, Kisújszállás kormánypárti polgármestere is ellenzi a MÁV új menetrendjét.

 

A JÁRVÁNYRA HIVATKOZVA JÚNIUSTÓL TELJESEN LEFEJEZNÉK A VASÚTI MELLÉKVONALAKAT

2020.05.31

 

Schiffer András  Lassan másfél évtizeddel ezelőtt, az akkoriban ellenzéki Fidesz azzal tiltakozott, amúgy teljes joggal,a vasúti szárnyvonalak leépítése ellen, hogy ezzel a Gyurcsány-Kóka-kormány halálra ítéli a kistelepüléseket, a fenntartható közösségi közlekedést, s úgy általában a vidéki Magyarországot. Másfél évtizeddel később sunyin, a veszélyhelyzet árnyékában, az Orbán-kormány a vasúti szárnyvonalak leépítésével halálra ítéli a kistelepüléseket, a fenntartható közösségi közlekedést, s úgy általában a vidéki Magyarországot. Annyi változott, hogy a felcsúti kisvasutat legalább meghosszabbítják.
 

Humánkatasztrófa fenyegeti a kevés nyugdíjból nyomorgókat, akik most éhesek

2020.04.25

 A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa szerint humánkatasztrófa fenyegeti a nyugdíjasokat, és erre nem gyógyszer egy távoli egyheti plusznyugdíj ígérete. A kevés nyugdíjból nyomorgók most éhesek, most kell nekik a pénz – szögezték le. A hét nagy nyugdíjas érdekvédelmi szervezetet tömörítő NYUSZET továbbra is kéri a kisnyugdíjasok számára már korábban is követelt egyszeri, legalább 50 ezer forintos gyorssegélyt.

 

Tovább csökkenti az új törvény a vállalati szintű szakszervezeti befolyást, a munkavállalók alkupozícióit

2020.04.17

 a cégek egyoldalúan – a dolgozók beleegyezése nélkül - elrendelhessék a 24 hónapos munkaidőkeret alkalmazását. Az intézkedés bevezetéséhez nincs szükség kollektív szerződésre, így a jelenlegi hat havi munkáltatói szabad rendelkezési jog egyezkedés és egyetértés nélkül is huszonnégy havira bővíthető. Az új jogi norma érvényes – munkaidőre vonatkozó –, munkahelyi szintű kollektív szerződéseket is felülírhat, ezáltal a korábbinál is kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek az alkalmazottak.

 

Ijesztő ütemben élik fel a tartalékaikat a háztartások - itt a friss statisztika

2020.04.15

 Hiába kapott márciusban még szinte mindenki rendes fizetést, sokan hozzányúltak már a megtakarításaikhoz a Bamosz adatai szerint. Vitték a pénzt a kisbefektetők az ingatlan- és a vegyes alapokból, a kötvényalapok vagyona is megcsappant, de nem valószínű, hogy MÁP+-ba került volna a pénz.

 

A havi négymilliót kereső ÁSZ-elnök szerint a családoknak meg kellene tanulniuk spórolni a járvány idején

2020.04.15

 Domokos arra is kitér, hogy a járvány okozta gazdasági krízis miatt több ezer munkahely szűnt meg, és csak a lakosság harmadának van váratlan helyzetekre félretett pénze – aztán felhoz egy remek ötletet.

„... minden családban a költségvetés tervezésére, kontrolljára és végrehajtására ki kellene nevezni a „pénzügyminisztert”, aki rendszeresen átnézi a számlákat és meghúzza a kiadásokat.
 

1 | 2 | 3 | 4

Következő »