Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


mint egy labdát

Cikkek

Felminősítette Magyarországot a Moody's Investors Service

2021.09.26

 , a magyar gazdaság életképessége teljes egészében a német autógyáraktól és az uniós transzferektől függ, a népességnek még a középosztály szintjén sincs semmilyen megtakarítása, államtól független, innovatív és versenyképes vállalkozói réteg meg egyszerűen nem létezik. És persze néhány millióan a 80-as évek Romániájának szintjén nyomorognak.

 

A tavaly március előtt folyósított lakossági kölcsönök felét még mindig nem fizetik/Részlet

2021.08.15

 Tavaly év vége óta mindössze 184 ezer, addig moratóriumban lévő lakossági hitelt kezdtek el újra fizetni, 1,3 millió kölcsönt viszont még mindig nem törlesztenek. A vállalati hitelek közül 20 ezer került ki december óta a moratóriumból, mintegy 40-45 ezret továbbra sem fizetnek- írja a Népszava.

 

500 ezerrel fizetnék ki a rokkantakat, ha lemondanak sokmilliós járandóságukról

2021.04.06

 törvényjavaslatával úgy kívánja megszüntetni az Országgyűlés két éve fennálló mulasztásos alkotmánysértését, hogy 500 ezer forint egyszeri kártalanítást fizetne azoknak a rokkantnyugdíjasoknak, akiknek egy 2011-ben hozott jogszabállyal elvonták a rokkantnyugdíjuk jelentős részét.

 

Hajózócsatornát vágnának a Dunába, a sóderért

2021.03.27

A Duna kotrása sok millió köbméternyi anyag kitermelését tenné szükségessé, a kormány a törvénymódosítással sok tízmilliárd forintnyi tiszta profitot tömött azon vállalkozók zsebébe, akik majd a közpénzből finanszírozott mederkotrást elvégezhetik.

 

 

Kiteszi az állam a hajléktalanokat ellátó fővárosi kórházat az utcára

2021.03.26

 A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a XIII. kerületi Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben jelenleg a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros.

 

Megdöbbentő lépést tett a kormány a nyugdíjminimum ügyében, bebetonozta

2021.01.03

 A havi rendszeres szociális ellátás (az időskorúak járadéka, az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, valamint az ápolási díj) emelése vagy csökkentése is a nyugdíjminimum összegének változásához van kötve. 

 

Az Alaptörvény-módosításról: A hadsereg ezután a civil lakosság ellen is felhasználható

2020.12.17

 Eddig csak akkor lehetett volna bevetni a honvédséget, ha fegyveres támadás éri az országot. Úgy véli, ezután tulajdonképpen a civil lakosság ellen is felhasználható, ami még akkor is rendkívül aggályos, ha nem valódi szándékról, hanem félelemkeltésről van szó.

 

Valami történt Orbán Viktor dolgozószobájának ajtajával - fotó/ Hozzászólásom

2020.09.09

 Az ajtóra a Színművészeti egyetem melletti tüntetés-sorozaton használt piros-fehér szalagot ragasztott a DK országgyűlési képviselője. Varga Zoltán közösségi oldalán osztott meg fotókat az akciójáról.

 

Legalább 300 ezer magyarnak engedték el a kezét: nekik nincs más, csak az uzsora

2020.07.23

 Egy friss tanulmány szerint több százezer magyar van kiszolgáltatva az uzsorásoknak, akár a lakosság 13 százaléka is érintett lehet valamilyen szinten. A felzárkóztatással is foglalkozó Autonómia Alapítvány programvezetője szerint a probléma orvoslásához nem elég a "kínálati oldalt", tehát az uzsorásokat lekapcsolni, hiszen ahol mélyszegénység van, ott az igény is meglesz az ilyesfajta "szolgáltatásokra". Béres Tibor a Pénzcentrum megkeresésére arról is beszélt, hogy alakult át a pénzbeli uzsora taxizássá, vagy élelmiszer-beszerzéssé.

 

Újabb fideszes polgármesterek tiltakoznak a MÁV járatritkítása ellen

2020.06.16

 Kisköre fideszes polgármestere Magyar Csilla Facebook oldalán arról ír, hogy 11 érintett település közös beadványban kéri az ideiglenes menetrend azonnali visszavonását. A 102-es vasútvonalra kihirdetett járatritkítás miatt a Kál-Kápolna és Kisújszállás vonalon drasztikus vasúti járatritkítás történt: a jelenleg közlekedő 6 vonatpár helyett mindössze napi 1 maradt. Az aláírók között jócskán találunk fideszes polgármestereket is, Heves, Kisköre, Abádszalók, Kunhegyes, Kisújszállás kormánypárti polgármestere is ellenzi a MÁV új menetrendjét.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »