Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk!

Cikkek

Román kormányválság – Cserélik a bútorzatot

2019.10.11

Sikerrel járt a Klaus Iohannis államfő és a gyakorlatilag máig általa irányított párt (PNL) által (is) támogatott kormánybuktatási kísérlet: a parlament megszavazta a Viorica Dancila által vezetett szociáldemokrata kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. A most megbukott kabinet a harmadik a 2016-os választások óta, amelyet a „keresztapa” – a PSD jelenleg börtönben ülő ex-elnökét, Liviu Dragneát tartották annak, tegyük máris hozzá: nem minden ok nélkül – hivatalba ültetett.

 

Bizonytalanság és káosz Bukarestben, holnap megbukhat a kormány

2019.10.09

 A román kormány küszöbön álló megbuktatása az uniós biztosi posztok elosztását is igencsak befolyásolja

 

Harci repülőgépek, székelyföldi katonai és csendőrségi román hadgyakorlatok hibrid támadás ellen

2019.10.07

 Marian Botea dandártábornok, a hadsereg vezérkari főnökségének hadműveleti vezetője kifejtette: a fegyveres erők intézményközi együttműködését fejlesztik ezzel gyakorlattal, ugyanakkor kötelességük felkészülni egy hibrid támadásra, hiszen érzékelik és monitorizálják az orosz propagandát. A dandártábornok szerint a hadgyakorlat helyszínéül azért választották Kovászna és Hargita megyét, mert jó az együttműködésük a helyi intézményekkel.

 

Le kell venni a Városháza feliratot Tusnádfürdőn: a magyar és az angol megnevezés sem maradhat

2019.10.07

 Az egyesület megemlítette, hogy kifogásolt feliratok újak, és semmi közük az épület eredeti arculatához, ugyanakkor a Városháza felirat kihelyezése megsérti az Alkotmány 13. szakaszát, amely szerint az ország hivatalos nyelve a román, mert azonos szinten van a román felirattal. 

 

Kövér László bocsánatot kért a székelyektől az Andrássy-kormány liberális döntései miatt

2019.10.06

 

Kövér László Házelnök: Magyarországnak érdeke, hogy Románia is hozzáadjon Közép-Európa erejéhez, Romániának pedig érdeke, hogy ne vesztese, hanem egyik nyertese legyen Közép-Európa politikai és gazdasági megerősödésének. "Mindkét esetben az út Székelyföldön és Erdélyen keresztül vezet" - állapította meg Kövér László.
 

Erdélyi levelek: Kecskére a káposztát

2019.09.26

 Nem mondok újat, amikor kijelentem: Románia a korlátlan lehetőségek országa. Ha elegendő pénze és megfelelő kapcsolatai vannak az embernek, itt nincs lehetetlen. Ezért is van az, hogy tele az ország hamissággal: itt funkcionális analfabéták jutnak doktori címhez, semmihez sem értő professzorok „oktatják” a fiatalságot, de még arra is volt példa, hogy orvosként „praktizáltak” olyanok, akik csak fényképről láttak orvosi egyetemet. Hogyan lehetséges mindez? A korrupció által.

 

Tízezer lejt érő kijelentés: „A magyarok annyira buták, hogy nem képesek megtanulni románul” - a Maszol.ro portálról

2019.09.12

 Banciu a magyar nyelvről azt állította, hogy az tulajdonképpen nem is létező nyelv, és hogy a magyarok az egyetlenek, akik nem tudják beszélni annak az államnak a nyelvét, amelyben élnek, mert annyira buták, hogy egyszerűen nem képesek megtanulni románul. Majd Borboly újabb szidalmazása között kifejtette: a megyeitanács-elnök szavaiból az tűnik ki, hogy Hargita megye Budapesthez tartozik. Borboly Csabát szánalmas korcsnak (jigodie patentă) nevezte. - a Maszol.ro portálról

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk! | Hozzászólások: 0

Monumentális Szent László-freskók kerültek elő Marosvásárhelyen

2019.09.05

 

A festmény alapján a Vártemplomról is könnyen kiderülhet, hogy nem akkor épült, mint ahogy eddig tudni vélték, ugyanis a festmények készítésének időpontja nagyjából a 14. század végére, 15. század elejére tehetők, ez pedig azt jelenti, hogy a Vártemplom is akkor épült. Eddig azt hitték az épület több évtizeddel később készült.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk! | Hozzászólások: 0

A 100 évvel ezelőtti budapesti bevonulást ünnepelték a románok

2019.08.05

 Az egyesület vezetője úgy vélte: az általa rendezett felvonulás kiváló alkalom lehet arra, hogy a nagykövet kifejezze a magyar nép háláját és tisztelegjen azon román hősök emléke előtt, akik életüket áldozták 1919-ben azért, hogy felszabadítsák Magyarországot a bolsevik uralom alól.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk! | Hozzászólások: 0

Tovább gyűrűzik a 15 éves román kislány meggyilkolását( vagy elrablását) övező politikai botrány

2019.08.01

 szüleik megnyugtató névtelen telefonhívásokat kapnak, miszerint gyerekük jól van, külföldre ment, jól fizető munkára. Bár a hívások célja nyilván az, hogy a szülők ne forduljanak a hatóságokhoz, és nem is minden eltűnt lány kapcsán érkezik a megnyugtató hívás vagy sms, sokan így is jelentik az eltűnést. Senki számára nem titok, hogy szervezett leánykereskedelem folyik, mindenki tudja, hogy román kiskorúak és fiatalok sokasága él szexrabszolgaként nyugaton, mégis mindmáig ha volt is szerencsés végkifejlet, az általában a befogadó ország hatóságának volt köszönhető. Ha a 15 éves Alexandrát nem kapta volna rajta a segélyhívó tárcsázásakor fogvatartója, ő is valószínűleg valamely nyugati lebujban kötött volna ki, hiszen az ő szülei is kaptak megnyugtató telefonhívást.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk! | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »