Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk!

Cikkek

Egy jövőbeli közös román-ukrán hadsereg létrehozása

2022.03.06

 Klaus Iohannis államfő aláírta a Románia és Ukrajna közötti katonai együttműködés megállapodás kihirdetését. Így július 16-tól kezdődően jogi zöld utat kapott az Amerikai Egyesült Államok "őrült tervének" végrehajtása Európa ezen részére, egy jövőbeli közös román-ukrán hadsereg létrehozásával.

 

Büntetőeljárást indított a zilahi ügyészség a két református püspök ellen a Wesselényi-kollégium ügyében

2021.08.28

 „Mostanában már többet kell járnom az ügyészségre, mint máshová” – fogalmazott a Maszolnak Csűry, hozzátéve: „nagyon barátságtalannak tartom, hogy egyszerre két református püspököt Romániában ugyanazon a napon, ugyanabban az órában ügyészség elé citálnak, ezt még Ceaușescu idejében sem merték megcsinálni”.

 

Putyin az orosz-román viszonyról a nagykövetek beiktatásakor

2021.05.21

 Ami a román-orosz viszony jelenlegi alakulását illeti, legutóbb Bogdan Aurescu külügyminiszter „megfélemlítési kísérletnek és aggodalomra okot adónak” nevezte Oroszország Fekete-tengeri erődemonstárcióját.

 

Romániának semmi oka aggodalomra a Kelet-Ukrajnában kialakult helyzettel kapcsolatban

2021.04.28

 Sajnálatos dolog, hogy az orosz diplomácia számára még mindig nem ismeretes, hogy 17 évvel Románia NATO-csatlakozása után Románia a NATO!”Legyünk nagyon világosan: bármely Románia elleni fenyegetés valójában NATO elleni fenyegetés és mi ezt komolyan vesszük

 

Fekete-tengernél lévő Mihail Kogălniceanu román támaszpontra érkezett brit légierő négy vadászgépe

2021.04.25

 Romániában a Krím félsziget 2014-es orosz annektálása óta egymást érik a nemzetközi hadgyakorlatok, amelyek a NATO fekete-tengeri jelenlétének folyamatossá tételével a szövetség délkeleti szárnyának megerősítését, az Oroszországtól tartó tagállamok megnyugtatását szolgálják.

 

El kellett távolítani a magyar és a székely zászlót a gyergyóremetén

2021.01.12

 A falu gyakorlatilag színmagyar, a román adminisztráció miatt élnek ott románok, nagyon csekély számban. Dan Tanasă, aki jelenleg az AUR nevű magyarellenes párt színeiben politizál, korábban elérte, hogy a polgármestert megbüntessék, mert az önkormányzat csak magyar nyelven adta ki a község lapját.

 

Hálásak a román gazdák a magyar állam pénzéért: nincs etnikai színezete az erdélyi gazdaságfejlesztésnek

2020.07.01

 Kételkedve tekintettek a Pro Economica Alapítványon keresztül lebonyolított pályázati rendszerre, hiszen meg voltak győződve, hogy az nem nekik szól. Ma már örömmel újságolják, hogy kellemesen csalódtak Magyarország kormányában: a Maros megye színromán vidékein élő gazdák méltányolják, hogy etnikai hovatartozástól függetlenül ők is részesülhettek a jelentős támogatásban.[…]

 

Bukarest a Nyugattól plagizál, mert képtelen önállóan gondolkodni, mondja az orosz külügy szóvivője

2020.06.15

 Moszkva nem hagyja szó nélkül, hogy az új nemzetvédelmi stratégiában Románia veszélyforrásként tüntette fel Oroszország agresszivitását.

 

Bună ziua, román mocsár

2020.05.01

 Száz évvel Trianon után ugyanott jár a román elit. Kerek egy évszázaddal és számos rendszerváltással azután, hogy Erdély és a Partium az ölükbe hullott, a román vezetés még mindig nem hiszi el, hogy mindez megtörtént.

 

EMSZ: Elfogadhatatlan a román elnök magyarellenes kirohanása

2020.04.29

 Tánczos Barna szenátor azt nehezményezte, hogy a román politikusok nem hajlandók érdemi vitát folytatni az autonómiáról. Rámutatott: tucatnyi jól működő példa létezik szerte az Európai Unióban különböző autonómiaformákra. Felidézte, hogy a modern Romániát megalapozó - Erdély és a Román Királyság egyesülését egyoldalúan kikiáltó - 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozatban a románság kötelezettséget vállalt arra, hogy önrendelkezést biztosít Erdély népeinek.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Következő »