Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk!

Cikkek

Végre Iohannisnak is van kormánya…

2019.11.05

 Két román öregúr megyeget előttem a vásárhelyi főtéren, az egyik megjegyzi: na, nekünk is van Orban-kormányunk, mire a másik: csak olyan lehetne, mint a magyar…

 

Fekete-Győr András felszólalt a korrupcióval vádolt Dan Barna kolozsvári kampányrendezvényén

2019.11.05

 Nekünk, magyaroknak az az alap, hogy a magyar jelöltet támogatjuk!

 

„Fekete-Győr Andrásnak és az eszdéeszesedő Momentumnak mutatom ezt a videót, ami arra világít rá, hogy miért elfogadhatatlan az, hogy a közelgő romániai elnökválasztáson egy román jelölt mellett kampányol (románul, Kolozsváron).
Hát, jó reggelt kívánok, kedves Momentum: van magyar jelölt is!
A kinti magyar közösségnek ugyanis 100 éve nem babra megy a játék...
Hogy is mondtad korábban: »nekünk ez alap«.
Hát, nekünk, magyaroknak meg az az alap, hogy a magyar jelöltet támogatjuk!”

 

SIKERÜL-E ELÉG LELKET VÁSÁROLNI AHHOZ, HOGY ÚJ KORMÁNYA LEGYEN ROMÁNIÁNAK?

2019.11.04

 Hétfőn várhatóan valamikor a déli órákban derül ki, hogy lesz-e egyszerre két Orban nevű miniszterelnök az EU-ban: bár már a fél világ beharangozta, hogy lesz, azért erről mégsem a különböző szerkesztőségekben döntenek, hanem Bukarestben, a Nép Házában, aminek erkélyéről Michael Jackson büszkén üvöltötte bele az őt éltető tömegnek 1992-ben, hogy helló, Budapest!

 

Éppen ráért: Viktor Orbán ismertette az új román kormány névsorát – a B1TV román televízió szerint

2019.10.24

 

Nánó Csaba kolozsvári újságíró Győzelem! Viktor Orbán bejelentette a román kormány összetételét!

 

(Legalább is az amúgy magyargyűlölő B1 tévé szerint. A képet néhány perce készítettem a híradójukról. Azért kiváncsi lennék, annak, aki ezt a hülyeséget elkövette, meddig lesz állása? Bár a szöveg jó sokáig futott, és látszólag a többi okos sem vette észre)

 

Román kormányválság – Cserélik a bútorzatot

2019.10.11

Sikerrel járt a Klaus Iohannis államfő és a gyakorlatilag máig általa irányított párt (PNL) által (is) támogatott kormánybuktatási kísérlet: a parlament megszavazta a Viorica Dancila által vezetett szociáldemokrata kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. A most megbukott kabinet a harmadik a 2016-os választások óta, amelyet a „keresztapa” – a PSD jelenleg börtönben ülő ex-elnökét, Liviu Dragneát tartották annak, tegyük máris hozzá: nem minden ok nélkül – hivatalba ültetett.

 

Bizonytalanság és káosz Bukarestben, holnap megbukhat a kormány

2019.10.09

 A román kormány küszöbön álló megbuktatása az uniós biztosi posztok elosztását is igencsak befolyásolja

 

Harci repülőgépek, székelyföldi katonai és csendőrségi román hadgyakorlatok hibrid támadás ellen

2019.10.07

 Marian Botea dandártábornok, a hadsereg vezérkari főnökségének hadműveleti vezetője kifejtette: a fegyveres erők intézményközi együttműködését fejlesztik ezzel gyakorlattal, ugyanakkor kötelességük felkészülni egy hibrid támadásra, hiszen érzékelik és monitorizálják az orosz propagandát. A dandártábornok szerint a hadgyakorlat helyszínéül azért választották Kovászna és Hargita megyét, mert jó az együttműködésük a helyi intézményekkel.

 

Le kell venni a Városháza feliratot Tusnádfürdőn: a magyar és az angol megnevezés sem maradhat

2019.10.07

 Az egyesület megemlítette, hogy kifogásolt feliratok újak, és semmi közük az épület eredeti arculatához, ugyanakkor a Városháza felirat kihelyezése megsérti az Alkotmány 13. szakaszát, amely szerint az ország hivatalos nyelve a román, mert azonos szinten van a román felirattal. 

 

Kövér László bocsánatot kért a székelyektől az Andrássy-kormány liberális döntései miatt

2019.10.06

 

Kövér László Házelnök: Magyarországnak érdeke, hogy Románia is hozzáadjon Közép-Európa erejéhez, Romániának pedig érdeke, hogy ne vesztese, hanem egyik nyertese legyen Közép-Európa politikai és gazdasági megerősödésének. "Mindkét esetben az út Székelyföldön és Erdélyen keresztül vezet" - állapította meg Kövér László.
 

Erdélyi levelek: Kecskére a káposztát

2019.09.26

 Nem mondok újat, amikor kijelentem: Románia a korlátlan lehetőségek országa. Ha elegendő pénze és megfelelő kapcsolatai vannak az embernek, itt nincs lehetetlen. Ezért is van az, hogy tele az ország hamissággal: itt funkcionális analfabéták jutnak doktori címhez, semmihez sem értő professzorok „oktatják” a fiatalságot, de még arra is volt példa, hogy orvosként „praktizáltak” olyanok, akik csak fényképről láttak orvosi egyetemet. Hogyan lehetséges mindez? A korrupció által.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »