Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy jövőbeli közös román-ukrán hadsereg létrehozása

 IOHANNIS ALÁÍRTA: KÖZÖS HADSEREG UKRAJNÁVAL!

Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Klaus Iohannis államfő aláírta a Románia és Ukrajna közötti katonai együttműködés megállapodás kihirdetését. Így július 16-tól kezdődően jogi zöld utat kapott az Amerikai Egyesült Államok "őrült tervének" végrehajtása Európa ezen részére, egy jövőbeli közös román-ukrán hadsereg létrehozásával.

 

Ezzel megvalósult az első lépés a NATO- és EU-tagállam, valamint egy, az Orosz Föderációval nyílt konfliktusban álló, nem uniós állam közötti példa nélküli projekt megvalósítására.
Ennek eredményeképpen a román és az ukrán hadsereg "csomagban" történő beszerzésekhez és a haditechnikai eszközök közös gyártásához folyamodik majd. Egy vegyes bizottság fogja kidolgozni a Kijev és Bukarest között eredetileg 2020. szeptember 5-én aláírt, majd a román szenátus által 2021. június 22-én jóváhagyott megállapodás legmesszebbmenő rendelkezésének végrehajtására vonatkozó eljárásokat is.
Itt a minősített információk közös védelméről és cseréjéről van szó!

112 kéz a magasban!
Klaus Iohannis elnök gesztusára pedig azután került sor, hogy 112 román szenátor felemelte a kezét, amikor megszavazott egy olyan törvényjavaslatot, amely a román elhárítási struktúrákat borzongatta.
Hiába próbálták felnyitni többen a törvényes politikai haszonélvezők szemét azokkal a jelentésekkel, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a román hadsereget a jelenlegi kijevi hatalom radikalizálódott stratégiájába való bevonás veszélye fenyegeti, azért, hogy mindenáron nemzetközivé tegyék azt a konfliktust, amelyet Ukrajna az Orosz Föderációval tart fenn.

Talán csak nem azért, mert így Ukrajnának be kell vonnia egy NATO-tagállamot a konfliktusba, abban a reményben, hogy ez aktiválja az észak-atlanti megállapodás "5. pontját".

Miután Bulgária, Törökország és Lengyelország hevesen elutasította, hogy belekeveredjenek ebbe a "csapdaprojektbe", 112 román szenátor megszavazta az Ukrajnával való megállapodást, míg csak 13 ellenezte azt!

"Öngyilkossági megállapodás"
Klaus Iohannis most jobban, mint valaha, meg van győződve arról, hogy a román-ukrán katonai megállapodás kihirdetésével megszerezte a hőn áhított regionális NATO vezetői státuszt. Úgy és olyannal, amellyel az amerikaiak ugyanúgy becsapják őt, mint Basescut.
Valószínűleg el sem olvasta a megállapodás főbb rendelkezéseit, amelyeket a kémelhárítási szervezetek egyszerűen "öngyilkosnak" tartanak.
A fő aggodalmak a román kormány és az ukrán minisztertanács közötti, a katonai-technikai együttműködésről szóló megállapodásban meghatározott, többé-kevésbé látható "csapdákkal" kapcsolatosak: "Fegyverzet és haditechnika beszerzése; fegyverzet javítása és korszerűsítése; fegyverzet és haditechnika gyártási engedélyeinek értékesítése, műszaki támogatás nyújtása a gyártásukhoz; a román-ukrán vegyes műszaki-katonai együttműködési bizottság létrehozása a megállapodás rendelkezéseinek végrehajtása céljából; a minősített információk védelme; a Felek más nemzetközi megállapodásokból eredő jogainak és kötelezettségeinek meg nem sértése".

Forrás: National.ro             karpatria.net/erdely-szekelyfold/iohannis-alairta-kozos-hadsereg-ukrajnaval.html