Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


El kellett távolítani a magyar és a székely zászlót a gyergyóremetén

 

El kellett távolítani a magyar és a székely zászlót a gyergyóremetei polgármesteri hivatal elől

 

A gyergyóremetei polgármesteri hivatalt arra kötelezte a román igazságszolgáltatásnak csúfolt valami, hogy távolítsa el a községháza előtt felvont magyar, székely és községi zászlót. A polgármester arra kérte a sajtót, hogy írják meg, Gyergyóremetén dolgos, összetartó, bátor közösség él, élni akar magyarként és székelyként.

Gyertyagyújtás mellett vonták be a magyar és a székely zászlót Gyergyóremetén. A jogerős ítélet még tavaly október 1-jén született, a zászlókat január 10-én, vasárnap délben távolították el.
 
A gyergyóremetei polgármesteri hivatalt arra kötelezte a román igazságszolgáltatásnak csúfolt valami, hogy távolítsa el a községháza előtt felvont magyar, székely és községi zászlót.
 
A jogerős ítélet még tavaly október 1-jén született, a zászlókat január 10-én, vasárnap vonták be. Érzékeltetve megalázottságot és gyászt, a település közösségi oldalán meghívót tettek közzé, amelynek alapján a déli órában, a lakosság részvételével és gyertyagyújtás mellett vonták be a zászlókat.
 
A falu gyakorlatilag színmagyar, a román adminisztráció miatt élnek ott románok, nagyon csekély számban. Dan Tanasă, aki jelenleg az AUR nevű magyarellenes párt színeiben politizál, korábban elérte, hogy a polgármestert megbüntessék, mert az önkormányzat csak magyar nyelven adta ki a község lapját.
 
A remetei zászlólevonáson elhangzott: a zászlókat most összefogjuk és eltesszük jó helyre. Ez nem marad örökre így.
 
szekelyhon. ro nyomán
(2021.01.11.)       magyarforum.info/cikk/12209/El-kellett-tavolitani-a-magyar-es-a-szekely-zaszlot-a-gyergyoremetei-polgarmesteri-hivatal-elol/