Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Éppen ráért: Viktor Orbán ismertette az új román kormány névsorát – a B1TV román televízió szerint

2019.10.24

 www.maszol.ro/index.php/belfold/118013-eppen-raert-orban-viktor-ismertette-az-uj-roman-kormany-nevsorat-a-b1tv-szerint

 

Éppen ráért: Orbán Viktor ismertette az új román kormány névsorát – a B1TV szerint 2019. október 24., csütörtök, 

A kormányalakítással megbízott Ludovic Orbant egy korábbi vallomása szerint már meggyanúsították azzal, hogy a névazonosság miatt a magyar miniszterelnök rokona, amit ő kikért magának. Mi lehet most a lelkében, amikor a román sajtó egyenesen összetéveszti őt Orbán Viktorral?

Csütörtökön Romániában a nap belpolitikai eseménye volt, hogy Ludovic Orban nyilvánosságra hozta a beiktatásra váró kormánya programját és a minisztereljelöltek listáját. A B1TV azonban nagyon benézte, mert az eseményről szóló hírt a képernyőn ez a szalagcím kísérte: „Victor Orban kijelölt miniszterelnök ismertette a kabinetje névsorát”.

A bakit Nánó Csaba kolozsvári újságíró szúrta ki, és tette közzé a Facebook-oldalán.  

Korábban írtunk arról, hogy Ludovic Orban apja magyar, unitáriusnak keresztelték, ha pedig a politikai érdek megkívánja, a Mágnás Miskából is el tud énekelni részleteket, de nem szívesen dicsekszik a származásával. Az meg kimondottan zavarja, hogy családneve azonos a magyar miniszterelnökével. „Az emberek gyakran ferdén néznek rám a nevem miatt. Azt szegezik nekem, hogy Orbannak hívnak, tehát biztos rokona vagyok Orbán Viktornak. Dehogy vagyok rokona, nem az én vétkem, hogy Orbannak hívnak. Sokszor kellett szégyenkeznem a nevem miatt, de nem azért, mert Orbannak kereszteltek, hanem Orbán Viktor miatt” – jelentette ki még képviselőként, 2016-ban a parlamentben. - a Maszol.ro portálról