Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Politika

Cikkek

Jelentse fel a pap a gyónót, aki szexuális zaklatást vagy pedofíliát vall meg, Szabó, Tordai, Vadai törvényjavaslata szerint

2021.06.11

 Azt szeretnék, hogy a titoktartási kötelezettség ne terjedjen ki a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett, a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményre vonatkozó információkra. A DK-s javaslat szerint pedig már 3 év börtönt is kaphatna az a pap, aki tartja a gyónási titkot, ha efféle információ jut tudomására.

 

Honmentő vagy honvesztő volt Horthy Miklós?

2020.12.05

 Fontos leszögezni, hogy nem attól lesz államférfi valaki, mert mindent jól csinál – ilyen ember eleve nincsen –, hanem attól, hogy a tevékenysége az ország szempontjából inkább pozitívan, mint negatívan értékelhető. 

 

Monopóliumok az amerikai kongresszus előtt

2020.08.01

 A kapitalizmust is szokás azzal kritizálni, hogy hiába fetisizálja valaki a piacot és a versenyt, ha olyan helyzet alakul ki, amikor a Facebook, az Amazon, a Google, az Apple és még pár cég uralja a piacot. Eljutottunk abba az állapotba, amikor ezekkel a cégekkel nem lehet versenyezni, és ez azt eredményezi, hogy mindenki azt veszi, amit ők adnak, és nem azt, ami tényleg a legjobb

 

SZERBIA!!!!! Vissza nem térítendő támogatások az állattenyésztőknek, zöldségtermesztőknek és méhészeknek

2020.04.26

 A termelők a bejegyzett gazdasági állás szerint kapják meg számlájukra a támogatást. Az állattenyésztők fejőstehenenként 3000 dinárt kapnak, gazdaságonként maximum 30 ezer dinárt. A juhok és a kecskék esetében 500 dinárt ad az állam. Gazdaságonként ez maximum 20 ezer dinár. A zöldségtermesztők a fóliák négyzetmétere után 25 dinárt kapnak, a keret itt 90 ezer dinár gazdaságonként. A méhészek kaptárak után kapnak segítséget, mégpedig 800 dinárt, a gazdaságonkénti legfelső összeg itt 20 ezer dinár.

 

FIGYELEM, SZERBIA!!! Május közepén kezdik meg a 100 eurós támogatás kifizetését

2020.04.26

 Május 15-én kezdik meg az egyszeri 100 eurós támogatás kifizetését - jelentette ki a Pink TV műsorában Siniša Mali. A pénzügyminiszter elmondta, először a nyugdíjasok és a szociálisan rászorultak kapják meg a támogatást, nekik automatikusan lesz átutalva. A többi nagykorú polgárnak telefonon kell jeleznie az igényét a 100 eurós támogatásra - tette hozzá Mali.

 

Népszava: Nemzetközi sajtószemle, 2020. február 13.

2020.02.13

 Jakab az riportban elmeséli, hogy 13-14 éves lehetett, amikor megtudta, hogy egyik dédapja Auschwitzban halt meg, sok más családtaggal együtt. A nagyanyja kikeresztelkedett, így menekült meg, majd hozzáment egy keresztényhez.

 

Karácsony bojkottot hirdetett a Hír Tv ellen/Bejegyzésem

2020.02.10

 Karácsony Gergely "Hová jutottunk, hogy egy önmagát Hír TV-nek nevező tévécsatorna a budapestiek nyugalmát megzavaró, milliókat elpusztító ideológia iránt nosztalgiázó neonáci hordákat megemlékezőknek nevezi, míg hazánk demokratikus hagyományait óvó állampolgárainkat, az antifasiszta felvonulókat az őket megzavaróknak?"

Erre a kérdésére válaszolok a Főpolgármester úrnak.

 

 

 

 

 

Politológusok szerint Bajnai Gordont építik fel Orbán utódjának

2020.01.26

  Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi hivatalok, intézmények és vállalatok élén elképesztő mértékű és gyorsaságú személycseréket, gyakorlatilag tarvágást hajtott végre, s az eltávolított jobboldali vezetők helyett számos olyan személy jelent meg, akik vagy Gyurcsányhoz, vagy Bajnai Gordonhoz köthetők. Azt, hogy Karácsony Gyurcsány irányítása, de legalábbis erős befolyása alatt működik, eddig is tudtuk. De hogy Bajnai Gordon személyi hálózata is masszívan megjelent a városházán és környékén, arra eddig kevésbé figyeltünk fel, holott érdemes.

 

Hitvalló keresztény vagyok, nem jógi vagy guru – Németh Sándor a Mandinernek

2019.12.24

 De nem tartjuk elfogadhatónak, hogy a klíma- és környezetvédelmet bizonyos politikai ideológiák és hatalmi érdekek érvényesítésének eszközeként használják fel, például a globalizáció kierőszakolása érdekében. A baloldali, liberális politikusok, a zöldekkel egyetértésben előszeretettel hangsúlyozzák, hogy a földünket a pusztulástól csak egységes világ képes megmenteni. Nemzetközi összefogásra valóban szükség van a kihívások hatékony kezelésének érdekében, de ez nem alapulhat a nemzeti identitás és szuverenitás fölszámolásán. 

 

Az ember, aki túl messzire ment

2019.12.22

 Könnyű ezt belátni, ha átgondoljuk: amennyiben egy listázott bíró a névsor összeállítójának peres ügyében az ellenérdekű félnek kedvező ítéletet hoz, az a vád fogja érni, hogy politikai elfogultsága alapján döntött. Míg, ha a listázónak ítél, azt a megfélemlítés eredményének fogják betudni (és ugyanez igaz akkor is, ha pusztán a listázás fenyegetése, lehetősége vet árnyékot a bírói tevékenységre). Olyan helyzet áll tehát elő, amelyben az ítélet óhatatlanul politikai térbe kerül, és a közvélemény szemében mindenképpen elveszíti érvényességét, hitelességét.

 

Úgy tűnik, a magyar kormány megússza a Sodexonak fizetendő kártérítést

2019.12.22

  A tudósítás példaként említi, hogy Magyarország gyakorlatilag kitette 3, étkezési utalványokkal foglalkozó francia cég szűrét. Közülük az egyik, a Sodexo az év elején megnyerte a pert, jó 80 millió dollár jár neki, igaz, a pénzt máig nem kapta meg, így a követelés most semmissé válik.

 

Semjén zárt körben Trianonról: Olyan nagy triumfálás nem lesz

2019.12.07

 a román értelmiség nemzetpolitikai gondolkodásában Trianon kapcsán most nem az a fő szempont, hogy Erdélyt megszerezték - annak ellenére hogy ez hangsúlyozva van, a Partiummal és a Bánáttal együtt -, hanem az, hogy a történelmi Moldva román lakossága  nem akar csatlakozni Romániához. Ez egy elég súlyos nemzeti traumát okoz a román nemzettudatnak, ezért, és azért sem, mert a román politika teljesen szétesett, olyan nagy triumfálás nem lesz

 

Nem kebelezne be mindenkit, csak szemezgetne a kispártokból a Momentum

2019.11.05

 A Momentum fő attrakciója a választók szemében pedig pont az volt, hogy nem terhelte őket semmi. Van előnye is Botkáék esetleges integrálásának, de ezen még sokat kell gondolkodnia a Momentumnak – mondta a szakértő. Szentpéteri Nagy szerint ugyanakkor az LMP-vel nem éri meg szorosabbra fonniuk a viszonyt. – A halottakat nem kell feltámasztani – jegyezte meg. A Párbeszéd integrálása viszont racionális gondolatnak tartotta, szerinte ugyanis a párt a Momentum természetes szövetségese, tartalmilag ugyanazt mondja mindkét párt. 

 

Varju egy fokkal sem lesz kíméletesebb a Fidesszel szemben

2019.10.22

  Az ügyészség gyanúja szerint a képviselő a 2018-as országgyűlési választás előtt pénzt ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára. A volt MSZP-s Horváth Imre azonban visszautasította az ajánlatot. Varju László már a döntés előtt koncepciós eljárásról beszélt. A politikus szerint minél sikeresebb lesz az ellenzék a jövőben, Polt Péter legfőbb ügyész annál több közvádas eljárást indíthat.

 

Felfüggesztené az ügyészség a DK-s Varju László mentelmi jogát

2019.10.18

 A vádhatóság szerint a politikus tavaly pénzt ajánlott egy független jelöltnek, hogy lépjen vissza a javára. A Demokratikus Koalíció az indítványt szimpla kampányfogásnak tartja.

 

A Momentum egy új SZDSZ lett – Renge Zsolt a Vasárnapnak/SZERKESZTVE/

2019.10.09

 – Nyilván mindenhol vannak párton belüli érdekellentétek, hatalmi centrumok, ezek sokszor természetükből fakadóan ütköznek egymással, de azt látom, hogy a Momentumban a nemzeti liberális vonal kihalóban van, egy új SZDSZ lettek. Ezt számos Momentumos ismerősöm, barátom is megerősíti. Sőt, igazából ők mondták.

 

Vona: „Ha Orbán megbukna, akkor egy újabb Orbán jönne, ahogyan Orbán is egy új Kádár”

2019.10.08

 Azt mondta, ötletének három célja van: motiválni, jó értelemben provokálni, és támogatni a civil szférát, a polgári társadalmat. Vona szerint az ország legsúlyosabb problémája, hogy nincs ma erős, érdekérvényesítésre képes civil, polgári társadalom, a politika pedig kihasználja ezt. 

 

A liberális demokráciákat mindig is egy oligarchikus elit irányította – Shawn Rosenberg a Mandinernek

2019.10.08

 nem hiszem, hogy a liberális demokrácia képes lesz megmozgatni a szükséges erőket önmaga megóvására. Ebben az értelemben tényleg defetista vagyok. A tanulmányomnak és a készülő könyvemnek ezért is az a címe, hogy Az önmagát felfaló demokrácia. Ahogyan az emberek életkörülményei egyre demokratikusabbak, úgy fognak a demokrácia ellen szavazni. Ugyanis az emberek számára kényelmetlen dolog a demokrácia.

 

Új pártba menekülhet a Jobbik?

2019.09.06

 Gyurcsány Ferenc eredetileg Demokrata Párt néven hozott létre pártot, amelynek elnöke egy bizonyos Takács István volt. Gyurcsány egy évvel később változtatta meg a már bejegyzett párt nevét Demokratikus Koalícióra, és lett a szervezet elnöke. A Jobbik esetében is elképzelhető hasonló forgatókönyv, egyes forrásaink szerint akár Vona Gábor visszatérésének is megteremthetik a fórumot, egy új politikai arculattal induló pártban.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Ultrakonzervatív katolikus szervezet ülésén járt Orbán Viktor Fátimában

2019.08.26

 A Sol című hetilap szerint nem Orbán volt az egyetlen politikai vezető, rajta kívül több szélsőjobboldali politikus is tiszteletét tette, többek között Mick Mulvaney, Donald Trump amerikai elnök kabinetfőnöke. Részt vett ugyanakkor a találkozón Bécs érseke, a szíriai katolikus és ortodox egyház vezetője és Joseph Zen Ze-kiun hongkongi püspök is. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Néhányan a Mazsihiszben is legitim partnernek tekintik a Jobbikot, tompa rasszizmusa ellenére/Részlet

2019.08.14

 „Az elmúlt három, négy évben a Mazsihisz valóban jóval kevésbé volt kritikus a Jobbikkal” – mondja Feldmájer Péter, a Mazsihisz korábbi elnöke a Jewish Telegraphic Agency-nek.

„Valaki [a Mazsihisznél] rájött, hogy a baloldali ellenzéknek egyesítenie kell erőit a nácikkal a Fidesz megdöntése érdekében”.

Feldmájer kritizálja az új paktumot, „szégyennek és árulásnak” nevezve azt

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Blanka padlót fogott: kiközösítették az iskolában, meghurcolták, pokoli félév van mögötte

2019.07.19

  Ezt a történetet azonban mégis fontosnak tartottam elmondani, mert lényeges, hogy ha más ember jut ilyen helyzetbe, hogy mondjuk politikai véleménye miatt őt megtalálják, akkor jobban fel tudja ezeket dolgozni, legyen felkészültebb, mint én. És azt is fontosnak tartanám, hogy az iskola a jövőben megakadályozza a kirekesztést.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Az összellenzéki belvárosi paktum, nemcsak a Fidesszel mutyizó szocik, de a DK és a Momentum szégyene is

2019.07.01

 A baj pedig az, hogy Tüttő Katának van egy olyan magánéleti jellemzője, ami minden tiszta, és mutyimentes közéletre vágyó állampolgár számára zavaró kellene, hogy legyen, egy normális és működő demokráciában nem ő lenne az ideális jelölt a Belvárosban. Úgy hívják ezt a jellemzőt, hogy Leisztinger Tamás.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Ami Gyurcsányék sikere és az MSZP bukása mögött van

2019.05.27

 hol a tényleges listavezető Tóth Bertalan (aki ráadásul a szereplések egy részét elhárította), hol Ujhelyi kampányfőnök (lásd az egyetlen napot megélt patkánykormányzásos fellépését), hol az amúgy ráadásul párbeszédes Jávor Benedek. Vagyis maga az MSZP kampánya lehetetlenítette el, hogy a szavazók egyetlen vezető személyhez kössék a listát. Nehezítette a helyzetüket az is, hogy míg Ujhelyi gyakran konfrontatív szerepet vállalt, a listavezető Tóth Bertalan  unalmas, szürke kommunikációt folytatott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Forradalom az ellenzéknél: a DK a régi baloldalon, a Momentum a 21. századi pártok között tört át

2019.05.27

 A Fidesz a várakozásoknak megfelelően, a szavazatok több mint ötven százalékát megszerezve tarolt az EP-választáson. Az ellenzéki oldalon azonban szinte semmi nem alakult a várakozásoknak megfelelően: a DK és a Momentum áttört, a szocialisták – a Jobbikhoz és az LMP-hez hasonlóan – a megszűnés szélére sodródtak. Az ellenzéki szavazók mintha letisztították volna a pályát a régi baloldalon, valamint az úgynevezett XXI. századi pártok között is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A tőke momentuma

2019.05.24

 Fekete-Győr márciusban a génmódosított élelmiszerekkel kapcsolatban is hasonlóan megengedő volt: attól tart, hogy az EU hosszútávon versenyképtelen lesz, ha nem áll neki génmódosított élelmiszerek termesztésének. Egybecseng ez egyébként a párt EP-programjával is, melyben a szabadkereskedelem mellett érvelnek. És ha ez nincs is kimondva, nyilvánvalóan következik belőle, hogy az USA-val való szabadkereskedelemről lenne szó. Cseh Katalin, a párt listavezetője például azt mondta: „A legnagyobb problémát nem a nagyvállalatok, hanem a populisták okozzák”.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

MIÉRT NINCS MAGYARORSZÁGON BALOLDAL?

2019.05.22

 Új baloldal helyett a régi „balliberális” érdekcsoportok baloskodó újrabrandelését lehet látni, amire nincs és nem is lesz számottevő társadalmi igény.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Kína már bánja a 400 millió abortuszt, és nincs visszaút

2019.05.19

 A megszorítások eredményeként közel 400 millió abortusz történt az országban 1980 óta a hivatalos statisztikák szerint. További 37 millió csecsemőt – jellemzően lányokat – meggyilkoltak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A MTA önként nem adja fel a tudományosság alkotmányosan biztosított autonómiáját

2019.05.09

 A Magyar Tudományos Akadémia önként nem adja fel sem a magyar tudományosság alkotmányosan biztosított autonómiáját, sem a főhivatású kutatóhálózat feletti szakmai és szervezeti felügyeletet, sem (materiális és szellemi) vagyonának a kutatóhálózat által használt részét.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Kommentjeim

2019.05.01

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »