Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Politika

Cikkek

Felfüggesztené az ügyészség a DK-s Varju László mentelmi jogát

2019.10.18

 A vádhatóság szerint a politikus tavaly pénzt ajánlott egy független jelöltnek, hogy lépjen vissza a javára. A Demokratikus Koalíció az indítványt szimpla kampányfogásnak tartja.

 

A Momentum egy új SZDSZ lett – Renge Zsolt a Vasárnapnak/SZERKESZTVE/

2019.10.09

 – Nyilván mindenhol vannak párton belüli érdekellentétek, hatalmi centrumok, ezek sokszor természetükből fakadóan ütköznek egymással, de azt látom, hogy a Momentumban a nemzeti liberális vonal kihalóban van, egy új SZDSZ lettek. Ezt számos Momentumos ismerősöm, barátom is megerősíti. Sőt, igazából ők mondták.

 

Vona: „Ha Orbán megbukna, akkor egy újabb Orbán jönne, ahogyan Orbán is egy új Kádár”

2019.10.08

 Azt mondta, ötletének három célja van: motiválni, jó értelemben provokálni, és támogatni a civil szférát, a polgári társadalmat. Vona szerint az ország legsúlyosabb problémája, hogy nincs ma erős, érdekérvényesítésre képes civil, polgári társadalom, a politika pedig kihasználja ezt. 

 

A liberális demokráciákat mindig is egy oligarchikus elit irányította – Shawn Rosenberg a Mandinernek

2019.10.08

 nem hiszem, hogy a liberális demokrácia képes lesz megmozgatni a szükséges erőket önmaga megóvására. Ebben az értelemben tényleg defetista vagyok. A tanulmányomnak és a készülő könyvemnek ezért is az a címe, hogy Az önmagát felfaló demokrácia. Ahogyan az emberek életkörülményei egyre demokratikusabbak, úgy fognak a demokrácia ellen szavazni. Ugyanis az emberek számára kényelmetlen dolog a demokrácia.

 

Új pártba menekülhet a Jobbik?

2019.09.06

 Gyurcsány Ferenc eredetileg Demokrata Párt néven hozott létre pártot, amelynek elnöke egy bizonyos Takács István volt. Gyurcsány egy évvel később változtatta meg a már bejegyzett párt nevét Demokratikus Koalícióra, és lett a szervezet elnöke. A Jobbik esetében is elképzelhető hasonló forgatókönyv, egyes forrásaink szerint akár Vona Gábor visszatérésének is megteremthetik a fórumot, egy új politikai arculattal induló pártban.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Ultrakonzervatív katolikus szervezet ülésén járt Orbán Viktor Fátimában

2019.08.26

 A Sol című hetilap szerint nem Orbán volt az egyetlen politikai vezető, rajta kívül több szélsőjobboldali politikus is tiszteletét tette, többek között Mick Mulvaney, Donald Trump amerikai elnök kabinetfőnöke. Részt vett ugyanakkor a találkozón Bécs érseke, a szíriai katolikus és ortodox egyház vezetője és Joseph Zen Ze-kiun hongkongi püspök is. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Néhányan a Mazsihiszben is legitim partnernek tekintik a Jobbikot, tompa rasszizmusa ellenére/Részlet

2019.08.14

 „Az elmúlt három, négy évben a Mazsihisz valóban jóval kevésbé volt kritikus a Jobbikkal” – mondja Feldmájer Péter, a Mazsihisz korábbi elnöke a Jewish Telegraphic Agency-nek.

„Valaki [a Mazsihisznél] rájött, hogy a baloldali ellenzéknek egyesítenie kell erőit a nácikkal a Fidesz megdöntése érdekében”.

Feldmájer kritizálja az új paktumot, „szégyennek és árulásnak” nevezve azt

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Blanka padlót fogott: kiközösítették az iskolában, meghurcolták, pokoli félév van mögötte

2019.07.19

  Ezt a történetet azonban mégis fontosnak tartottam elmondani, mert lényeges, hogy ha más ember jut ilyen helyzetbe, hogy mondjuk politikai véleménye miatt őt megtalálják, akkor jobban fel tudja ezeket dolgozni, legyen felkészültebb, mint én. És azt is fontosnak tartanám, hogy az iskola a jövőben megakadályozza a kirekesztést.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Az összellenzéki belvárosi paktum, nemcsak a Fidesszel mutyizó szocik, de a DK és a Momentum szégyene is

2019.07.01

 A baj pedig az, hogy Tüttő Katának van egy olyan magánéleti jellemzője, ami minden tiszta, és mutyimentes közéletre vágyó állampolgár számára zavaró kellene, hogy legyen, egy normális és működő demokráciában nem ő lenne az ideális jelölt a Belvárosban. Úgy hívják ezt a jellemzőt, hogy Leisztinger Tamás.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Ami Gyurcsányék sikere és az MSZP bukása mögött van

2019.05.27

 hol a tényleges listavezető Tóth Bertalan (aki ráadásul a szereplések egy részét elhárította), hol Ujhelyi kampányfőnök (lásd az egyetlen napot megélt patkánykormányzásos fellépését), hol az amúgy ráadásul párbeszédes Jávor Benedek. Vagyis maga az MSZP kampánya lehetetlenítette el, hogy a szavazók egyetlen vezető személyhez kössék a listát. Nehezítette a helyzetüket az is, hogy míg Ujhelyi gyakran konfrontatív szerepet vállalt, a listavezető Tóth Bertalan  unalmas, szürke kommunikációt folytatott.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Forradalom az ellenzéknél: a DK a régi baloldalon, a Momentum a 21. századi pártok között tört át

2019.05.27

 A Fidesz a várakozásoknak megfelelően, a szavazatok több mint ötven százalékát megszerezve tarolt az EP-választáson. Az ellenzéki oldalon azonban szinte semmi nem alakult a várakozásoknak megfelelően: a DK és a Momentum áttört, a szocialisták – a Jobbikhoz és az LMP-hez hasonlóan – a megszűnés szélére sodródtak. Az ellenzéki szavazók mintha letisztították volna a pályát a régi baloldalon, valamint az úgynevezett XXI. századi pártok között is.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A tőke momentuma

2019.05.24

 Fekete-Győr márciusban a génmódosított élelmiszerekkel kapcsolatban is hasonlóan megengedő volt: attól tart, hogy az EU hosszútávon versenyképtelen lesz, ha nem áll neki génmódosított élelmiszerek termesztésének. Egybecseng ez egyébként a párt EP-programjával is, melyben a szabadkereskedelem mellett érvelnek. És ha ez nincs is kimondva, nyilvánvalóan következik belőle, hogy az USA-val való szabadkereskedelemről lenne szó. Cseh Katalin, a párt listavezetője például azt mondta: „A legnagyobb problémát nem a nagyvállalatok, hanem a populisták okozzák”.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

MIÉRT NINCS MAGYARORSZÁGON BALOLDAL?

2019.05.22

 Új baloldal helyett a régi „balliberális” érdekcsoportok baloskodó újrabrandelését lehet látni, amire nincs és nem is lesz számottevő társadalmi igény.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Kína már bánja a 400 millió abortuszt, és nincs visszaút

2019.05.19

 A megszorítások eredményeként közel 400 millió abortusz történt az országban 1980 óta a hivatalos statisztikák szerint. További 37 millió csecsemőt – jellemzően lányokat – meggyilkoltak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A MTA önként nem adja fel a tudományosság alkotmányosan biztosított autonómiáját

2019.05.09

 A Magyar Tudományos Akadémia önként nem adja fel sem a magyar tudományosság alkotmányosan biztosított autonómiáját, sem a főhivatású kutatóhálózat feletti szakmai és szervezeti felügyeletet, sem (materiális és szellemi) vagyonának a kutatóhálózat által használt részét.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Kommentjeim

2019.05.01

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Vissza a liberális gyökerekhez?

2019.04.25

 A szabadpiaci kapitalizmus doktriner támogatása azonban aláásta a közösségi erények liberális gondolatát. Ha a társadalom elsődleges célja az elszigetelt egyének lehető legnagyobb szabadságának szavatolása, akkor a közösségi erények a háttérbe szorulnak, aminek következtében az egyének boldogtalanabbak és kiszolgáltatottabbak lesznek. A liberálisoknak ezért nemcsak a szabadpiacot megregulázó jóléti államot kell támogatniuk, hanem ki kell dolgozniuk a közjóra vonatkozó olyan elképzelést, amely összhangban van a hétköznapi emberek igényeivel.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A MAI BALOLDAL NEM TUDJA MEGSZÓLÍTANI AZ EGYSZERŰ EMBEREKET

2019.04.25

 Mára viszont a baloldal szava nem ér el a ’népi rétegekhez’. A nagyvárosokban, ott is a középréteg, a vállalkozók körében népszerű. A globalizáció győztesei alkotják a táborát. A progresszív beszéd nem népszerű az olyan korban, amikor visszaesés, stagnálás tapasztalható, és amikor az egyszerű emberek tömegei nem is reménykednek a haladásban.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

De mégis, mi ez a Nagy Blanka-jelenség?

2019.04.21

 A probléma azzal a nyilvánossággal van, amely teljesítménynek értékeli azt, amit Nagy Blanka csinált. Mert nem az. Nem politikai teljesítmény dühösen káromkodni, és nem politikai teljesítmény fiatalnak lenni.

 A politikai teljesítmény fontos, erős, egyedi gondolatokat, elveket képviselni, következtessen kiállni értük, e mögé pedig támogatást építeni, szövetségeseket keresni, és győzni. Ez lenne az ellenzéki politikai teljesítmény 2019-ben.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Megvan a bizonyíték: nem Őszöd volt a Gyurcsány-korszak legnagyobb botránya

2019.04.18

 Az NBH-t vezető Galambos Lajos beengedte a KGB-utód orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szakembereit a magyar polgári titkosszolgálat főhadiszállására.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Gyurcsány nem vész el, csak átalakul

2019.04.18

 Ne legyenek kétségeink! A szemünk előtt a magyar Hillary felépítése zajlik, akinek most egy feladata van: májusban minél több szavazót el kell vonnia az egyébként is lejtmenetben lévő MSZP-től. Az előző EP-választás fővárosi eredményeit elnézve ez nem is annyira nehéz.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

A Putyint skrizofén törpének nevező oligarcha az új ukrán elnök gazdája, állítólag

2019.04.15

 ....mondta a Kreml uráról a második leggazdagabb ukrajnai oligarcha, Ihor Kolomojszkij, aki saját hadsereggel állította meg az orosz szakadárokat megyéje határán, írja a hvg.hu. Néhány hónappal később, amikor az őt kormányzónak megtevő Petro Porosenko ukrán államfő leváltotta, róla is elmondta a véleményét. „Pont olyan, mint a hatalomból elzavart elődje, Viktor Janukovics. A különbség csak annyi, hogy Porosenko képzett, jól beszél angolul, és nincs bűnözői előélete. Ha Janukovics volt a lumpen diktátor, Porosenko a jól fésült hatalommániás”  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Seres László: Egy eszmének következményei vannak

2019.04.08

 Szombat: A magyar baloldali-liberális nyilvá­nosság eddig (kevés kivétellel) elzárkó­zott a neokon diskurzus elől, a szélső­jobbos publicisztika pedig gyűlöli, mint mindent, ami Amerika- vagy Izrael-barát. Ez a melléklet ízelítőt adhat csupán a neokon gondolkodásmódból, ám ter­veink szerint a jövőben rendszeresebb formában közvetítjük a magyar olvasó felé gondolataikat. Egy eszmének le­gyenek következményei.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Neokohn hírpotál: Zsidó showman lehet Ukrajna következő elnöke

2019.04.08

 A színész-producer egyébként Krivij Rih-i származású, vagyis Ukrajna délkeleti részéből származik, ahol többet használják az oroszt, mint az ukrán nyelvet (ettől még nem orosz nemzetiségűek, mert arrafelé nem feltétlenül „nyelvében él a nemzet”).

Édesapja zsidó származású egyetemi tanár, de a jelek szerint nem fontosak neki a gyökerei. Amikor például Zelenszkij 16 éves lett, lehetősége nyílt arra, hogy ösztöndíjjal Izraelben tanuljon, de apja állítólag kijelentette, hogy „csak a holttestén keresztül”.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Minek annak ellenség, akinek KariGeri a barátja?

2019.03.27

 Az LMP-vel kezdte, melyről megemlítette, testületi döntést hoztak, hogy az önkormányzati választáson a területi szervezeteik bárkivel együttműködhetnek bármilyen módon.

„Kár, hogy hét évet kellett rá várni. Ha ezt a döntést hét éve meghozza az LMP, akkor én ma LMP-s politikus vagyok”

– hozta rá a szívbajt a fényre zöldülő Keresztes-hadakra.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Orbán Viktor beszéde az MCC nemzetközi migrációs konferenciáján Budapesten/ Részletek/

2019.03.25

 Amikor a migránsok nem a tengert választják, hanem a szárazföldet, akkor szükségszerűen Magyarország déli határain keresztül jönnek Európába. Ha akartuk ezt a szerepet, ha nem, ha arányos, ha nem, ha van hozzá kedvünk, ha nem, ott vagyunk, ahol vagyunk, és miután meg akarjuk védeni a határainkat, ebből egy európai hírnév következett. Sem Magyarország, sem Magyarország politikai vezetői – ideértve engem is – nem akarnak semmilyen vezető szerepet játszani Európában.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Saul Alinsky a szervezkedésről

2019.02.24

 Alinsky az utóbbi időben egyre gyakrabban válik hivatkozási alappá a bal- és jobboldalon egyaránt. Nálunk a jelenleg regnáló szélsőjobb hatalom főképp ellenpéldaként citálja őt a civil szerveződések befeketítéséhez. Ám a polgári körök idejében az se lett volna meglepő, ha épp Alinsky tanácsait megfogadva kívánta volna felépíteni az akkori Fidesz, saját, „lázadó” tömegbázisát. Ilyen szempontból pozíciója Gramscihoz hasonló, aki már régóta fontos referencia például az amerikai republikánus párt körében, mint követendő példa. A Fidesz pedig már jó ideje szintén egy sajátos, reakciós kulturális hegemóniával próbálja monolit uralmát bebetonozni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Bolgár György kommentárja a látogatásról/Szigorú közleményt adott ki az amerikai külügy Pompeo budapesti látogatása előtt

2019.02.17

 Bolgár György: „Legfeltűnőbb ebben az egész látogatásban, hogy miközben természetesen a magyar miniszterelnök fogadta az amerikai külügyminisztert, az égvilágon semmi sem lehet tudni arról, miről is beszéltek, hogyan megállapodtak e valamiben, vagy megmaradt a korábbi bizalmatlan viszony és esetleg összevesztek.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Pogátsa: A Fidesz neoliberális politikát folytat, ami ellen harcolt ellenzékben

2019.02.12

 A szegénység felszámolását ígérte, és hétpontos családvédelmi programot jelentett be Orbán Viktor vasárnap az immáron hagyományos évértékelőjében. Az elhangzottakat Pogátsa Zoltán közgazdász és szociológus értékelte a Magyar Hangnak. Álláspontja szerint az igazi családbarát intézkedés az lenne, ha a szülőknek rendes bért és kevesebb munkaidőt garantálna a kormány.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

Szél Bernadett: Itt vagyunk az M épületben, hogy találkozzunk Dobos Menyhérttel, MTVA

2019.01.31

 Kommentem: Gábor Szabó A két független országgyűlési képviselő csak önmagát képviseli, semmiféle politikai párt sem áll mögöttük. Amit tesznek, nem más, mint botránypolitizálást, ami egyre kevésbé lépi át az ingerküszöböt. Az, hogy tulajdonképpen mi is a céljuk az MTVA épületébe való beköltözésen kívűl.....

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Politika | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »