Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felfüggesztené az ügyészség a DK-s Varju László mentelmi jogát

2019.10.18

 Indítványozta Polt Péter hivatala, hogy függesszék fel a DK- politikus, Varju László képviselői mentelmi jogát. A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint a parlamenti képviselő tavaly február 12-én, egy kávézóban találkozott egy független képviselő-jelölttel, és anyagi juttatást kínált neki abban az esetben, ha visszalép Varju javára a jelöltségtől.

A férfi ezt visszautasította, Varju László ajánlata viszont az ügyészség szerint alkalmas lehet „a választás rendje elleni bűntett megállapítására” - derül ki közleményből. Eljárást csak akkor indíhatnak ellene, ha elfüggesztik a képviselő mentelmi jogát, a Legfőbb Ügyészség ezért Kövér László házelnökhöz fordult a kéréssel.

DK: az ügyészség is megérkezett a kampányba

Kampányfogásnak tartja az ügyészségi indítványt a Demokratikus Koalíció, ami szintén közleményben válaszolt  a bejelentésfre. Mint írták, Polt hivatala akkor kérte Varju mentelmi jogának felfüggesztését, „amikor az erről dönteni képes Országgyűlés hónapok óta nem ülésezett, hetekig még nem is fog, ám “véletlenül” pont elérkeztünk az önkormányzati választási kampány finisébe. Tette mindezt arra hivatkozva, hogy “választás rendje elleni bűntett” történt, méghozzá az álellenzéki kamujelöltek és az ukrán bérszavazók országában.” - írja az ellenzéki párt.

A DK jelezte, kiáll Varju László mellett és koncepciós eljárásnak tartja az ügyészség vádjait. A párt szerint ezzel a rendőrség és az Állami Számvevőszék után az ügyészség is megérkezett a kampányba, ezzel már majdnem teljes a Fidesz által megszállt állami szervek részvétele az ellenzék lejáratásában. nepszava.hu/tag/varju-laszlo/