Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FIGYELEM, SZERBIA!!! Május közepén kezdik meg a 100 eurós támogatás kifizetését

2020.04.26

 

Május közepén kezdik meg a 100 eurós támogatás kifizetését Szerbiában

Először a nyugdíjasok és a szociálisan rászorulók kapják meg a támogatást.

Május 15-én kezdik meg az egyszeri 100 eurós támogatás kifizetését - jelentette ki a Pink TV műsorában Siniša Mali. A pénzügyminiszter elmondta, először a nyugdíjasok és a szociálisan rászorultak kapják meg a támogatást, nekik automatikusan lesz átutalva. A többi nagykorú polgárnak telefonon kell jeleznie az igényét a 100 eurós támogatásra - tette hozzá Mali.

A kormány mai ülésén elfogadja a költségvetés módosítását, amely magába foglalja a pénzügyi intézkedésket. Így már május első hetében megkezdik a minimálbérek kifizetését. Ugyanígy döntenek arról is, hogy minden nagykorú szerb állampolgár 100 eurót kap. Május 15-én kezdik a kifizetéseket. Először a nyugdíjasok és a rászorulóknak. Ők azok, akik automatikusan megkapják a pénzt, míg a többieknek ezt telefonon kérni kell. Ezt mondta Siniša Mali a Pink TV műsorában. Hozzátette: Azért döntöttek így, mert szerinte sokan nem szeretnék ezt a támogatást.

A pénzügyminiszter kiemelte, Szerbia minden munkahelyért harcolt és úgy nézte, hogy minden kisvállalkozónak segítséget nyújtson aki arra rászorul. Úgy fogalmazott: az egész világ az eddigi legnagyobb gazdasági válsággal találta szembe magát, de Szerbia egy erős, mindent felölelő gazdasági támogatással állt elő. 12 nap alatt egy mintegy 600 milliárd dináros csomaggal biztosította a gazdaság támogatását - tette hozzá.

Mali azt üzente a gazdasági szereplőknek, hogy az előirányzott támogatásokat használják ki. Két fronton harcolnak, az egyik a gazdaságért, a másik pedig az életekért folytatott küzdelem - mondta. A miniszter aláhúzta: Szerbia mindkét szinten helyt áll mindenekelőtt Aleksandar Vučić szerb államfőnek köszönve.

pannonrtv.com/rovatok/gazdasag/majus-kozepen-kezdik-meg-100-euros-tamogatas-kifizeteset