Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kommentem: A képviselő jogosultságának gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű .......

 


Erdei Erika Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 98.§ (4) bekezdése: "A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő - a feladat- és hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon - jogosult a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a rendvédelmi szervek és a vámhatóság működésére szolgáló területre is belépni. E jogosultság gyakorlása nem eredményezheti az érintett szervek rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelmét."
Btk. 459.§ (1) bek. 11.b) pont: "E törvény alkalmazásában hivatalos személy az országgyűlési képviselő."
Btk. 310.§ [Hivatalos személy elleni erőszak]
"(1) Aki hivatalos vagy külföldi hivatalos személyt
a) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz,
b) jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel intézkedésre kényszerít, vagy
c) eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz,
bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a hivatalos személy elleni erőszakot csoportosan, fegyveresen vagy felfegyverkezve követik el.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott csoport szervezője vagy vezetője öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
 
Gábor Szabó Miért lenne joga egy országgyűlési képviselőnek beolvasni bármiféle petíciót a köztévében? Erre semmiféle törvény nem jogosítja fel. Az Országgyűlésben szabadon elmondhatja. Ha ezt az MTVA szemlézi, akkor megjelenik a médiában. Ha nem, akkor is nyilvánosságot kapott. Ezek a dolgozók a munkájukat végezték. A hatályos jogszabályok szerint a képviselők nem sétálhatnak be élő adásba. Teljesen jogos a fellépésük.
 
Gábor Szabó A képviselők be akartak hatolni a stúdióba. Ez a rendeltetésszerű használat megzavarása lett volna. Ezt jogosan akadályozta meg a biztonsági személyzet. Nem alkalmaztak nagyobb kényszerítő eszközt, mint amellyel a képviselők felléptek.
Kezelés
 
 
Válasz1 p.