Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boross Péter szerint tűrhetetlen, hogy lenge öltözetű turisták bármikor megbámulhatják a Szent Koronát/ KOMMENTEM

2019.01.11

 

Boross Péter szerint tűrhetetlen, hogy lenge öltözetű turisták bármikor megbámulhatják a Szent Koronát

 

Boross Péter szerint az Országház Kupolacsarnokában a Szent Korona nem kapja meg azt a tiszteletet, amely évszázadokon keresztül bevésődött a generációkba. Jó döntésnek tartja, hogy a magyar államiság jelképét elhozták a Nemzeti Múzeumból, de szerinte a mostaninál méltóbb elhelyezést igényelne a tekintélye és kisugárzása miatt.. A volt miniszterelnököt „a látogatási metodika”  zavarja, vagyis hogy a kupolacsarnokban turistacsoportok sereglenek a Szent Korona elé, amelyet bárki oda nem illő öltözékben nézhet meg.

 

– Fiatalemberek egy gatyában és fiatal nők lenge öltözetben, fedetlen keblekkel is odamehetnek,

 

Ennél méltóbb körülményeket kellene teremteni – mondta Boross Péter az ATV-nek. A kérdésre, hogy ezek szerint szigorítani kellene a látogatás rendjén, vagy a megfelelő öltözetet előírni, a volt miniszterelnök úgy reagált:

– Nem kellene látogatni! Legfeljebb évenként, időnként megmutatni.

Az ATV arról kérdezte Boross Pétert – és másokat – hogy jó megoldásnak tartaná-e a Szent Korona Várba költöztetését, de a volt miniszterelnök álláspontja nem derült ki. L Simon László, aki egyszer már bedobta az ötletet, most nem tartja aktuálisnak a kérdést, Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke szerint a korona jó helyen van az Országházban.

via 168ora.hu

KOMMENTEM

A Szent Korona ember által aranyból készített ősi tárgy, még ha szakralitása is van. Tisztelete történelmi múltjából fakad, de nincsen természetfölötti ereje. Az erő a hagyományban van, amit élő emberek képviselnek, tárgyak használatával. A tárgyaknak tulajdonított szellemi erő, azok tisztelete, bálványimádás. Az Országház nem Istentiszteleti hely. Boros Péter a Szent Korona Budavári Palotába való felvitelét készítheti elő. Ez nem probléma, ha szabadon ott is megtekinthető. A korona királyi szimbólum, a királyi székhelyen sokkal jobb helyen lenne, mint az Országházban, a törvényhozás helyén. A törvényeket szentesítő, becikkelyező királyi méltóság helye a Budavári Palota. Ott is van kupolaterem, ott legalább nem zavarják a turisták a képviselőket. "Az aranyműves tudásnak, valamint a K-i ker. képalkotási hagyományoknak és a Szentháromság-tannak egyidejű ismerete és használata volt szükséges ahhoz, hogy a Szent Koronát megtervezhessék és elkészíthessék. Ez a helyzet a Kr. u. 4. sz. 70-es éveiben állt fenn a Kaukázus térségében a közép-ázsiai hunok Ny-ra vonulása idején. Bizonyítható, hogy ebben az időben a Kaukázustól D-re egy magyarok és hunok által lakott keresztény ország állt fenn, magyar nyelvű ország-, tartomány-, hegy-, víz- és városnevekkel. Püspöke 325: részt vett a niceai zsinaton.[..]

 

Az Ezekiel látomásában szereplő angyal által használt „könyök”- mértékegység vsz. 635 mm hosszú volt, így Szent Korona készítői minden bizonnyal az angyal által használt mértékegységet, az angyali könyököt használták a tervezéskor. Az angyali könyök 1/60 része 10,583 mm. A 10,583 mm éppen 5 vonás (ősi magyar mértékegység). A Szent Korona megrendelője a hun udvar volt, ugyanis a 3 fent említett arany ikon katonáit és a ~ katonaszentjeit az említett ukrajnai, kazakisztáni és mo-i régészeti leletek tanúsága szerint a hun elithadsereg viseletében ábrázolták. A hunok 373: elhagyták a Kaukázus térségét. Ekkor a megrendelő és a készítő műhely szétvált, így a 373-as évszámot kell a ~ elkészítésének lehetséges fölső határaként elfogadnunk. A tarihi Üngürüsz c. m. őskrónika szerint 373: (v. valamivel ez előtt) halt meg az a hun nagykirály, aki ker. volt, a Kaukázusban nevelkedett, és így ő lehetett a Szent Korona megrendelője. A krónika szerint Hunornak hívták." /Magyar Katolikus Lexikon/Szent Korona/ lexikon.katolikus.hu/M/Magyar%20Szent%20Korona.

 

mediacsoport.com/boross-peter-szerint-turhetetlen-hogy-lenge-oltozetu-turistak-barmikor-megbamulhatjak-a-szent-koronat/