Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Homoerotikus film megnézésére kötelezik a finn diákokat a tolerancia jegyében

 AMERIKA, LONDON, PÁRIZS

 

kokkolafinnországtoleranciaelfogadáslmbthomoszexuális

Homoerotikus film megnézésére kötelezik a finn diákokat a tolerancia jegyében

Bokor Gábor

2019. január 21. 08:40

Új módszerrel próbálják elősegíteni a toleranciát egy finn városban.

Kokkola város tanácsa úgy döntött, mindent megtesznek a tolerancia és az elfogadás érdekében, így arra kötelezték a helyi gimnáziumot, hogy nézessenek meg a diákokkal egy romantikus filmet. Ezzel még így nem is lenne baj, azonban nem egy átlagos filmről van szó, hanem egy olyanról, ami egy 17 éves fiú és egy középkorú férfi szerelméről, illetve szexuális kapcsolatáról szól.

Részlet a filmből

Fotó: AFP

A 2017-es, Szólíts a neveden című film egy 17 éves fiú, Elio és apja egyik tanítványa, a doktori disszertációján dolgozó fiatal férfi, Oliver szerelmét mutatja be a nyolcvanas évek Olaszországában –írja a Híradó. Luca Guadagnino filmje a legtöbb országban a testi szerelmet bemutató jelenetek miatt csak 16 éven felülieknek ajánlott.

Az egyenlőség és tolerancia elősegítése érdekében a 16-18 éves korosztályban lévő diákokkal nézetik majd meg a filmet. Ez a lépés sokakat felháborított. 

A film témája a pedofília határát súrolja, mivel egy kiskorú fiú és egy felnőtt férfi szerelméről szól"

– mondta az egyik felháborodott diák.

Részlet a filmből

Fotó: AFP

Mások azt nem értették, hogy miért tették kötelezővé azt, hogy a témával foglalkozzanak, ugyanis azt találták ki a pedagógiai vezetők, hogy aki nem akart elmenni a moziba, annak egy a szexuális kisebbségekről szóló esszét kellett írnia, aki pedig hiányzott a mozilátogatásról, annak tíz eurót kellett fizetnie.

A város középiskolájának igazgatója szerint ez rendjén van, az iskola ugyanis fizetett a mozijegyekért, és így járnak el akkor is, amikor az osztályokat színházba viszik. 

888.hu/article-homoerotikus-film-megnezesere-kotelezik-a-finn-diakokat-a-tolerancia-jegyeben