Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudomány

Cikkek

ÖRÖKMOZGÓ MÁGNESMOTOROK

2017.06.19

 

AZ ÖRÖKMOZGÓ CSAK ADDIG VÉGEZ MUNKÁT, AMÍG A BOLYGÓ GRAVITÁCIÓJA EZt AZ ERŐT BIZTOSÍTJA SZÁMÁRA

2017.06.18

 A találmány megosztotta a korabeli közvéleményt. Sokan csalónak tartották Orffyreust, mások pedig a szerkezetek működőképessége mellett kardoskodtak. Azt, hogy a kerekek valóban örökké mozogtak volna, senki sem tudja. A leghosszabb működési idővel Orffyreus 1719. decemberében gyártott kereke büszkélkedhet, mely 1746. áprilisáig működött, bár erre tudományosan elfogadható bizonyíték nem létezik.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Oktatástól sújtva

2017.06.15

 A Föld majdnem minden országában hivatalosan elfogadott – de ettől még továbbra is teljesen alaptalan – világkép a materializmus. A materializmus szerint csak egy élet van.

Az emberek ennek az állítólagos egy életüknek igen jelentős részét (10-15-20 évet)  fordítják arra, hogy bizonyos információkkal találkozzanak, amelyeknek 80-85  százalékát egyszerűen elfelejtik miután kikerülnek az oktatási rendszerből, a fennmaradó hányad jelentős részét pedig semmire sem használják, legfeljebb beszélgetnek róla.

 

Trump elnök igazsága, a földi klíma változásához az emberi tevékenységnek nem sok köze van, téveszme a klímaegyezmény

2017.06.05

 Az orbitális ciklusok frekvenciatartományába eső jelentős tengerszintváltozások – melyek létére számos bizonyíték van – aligha magyarázhatók másként, mint hatalmas jégtömegek (elsősorban a hűtőházi szakaszok sarki jégsapkáinak) kiolvadásával, amit glacio-eusztatikus tengerszintváltozásnak nevezünk. A negyedidőszaki eljegesedés, illetve megolvadások idején 100 métert meghaladó amplitúdójú vízszintváltozások mentek végbe, jól követve a 100 ezer éves, sőt esetenként a 20 ezer éves periodicitást is. A melegházi szakaszokban megfigyelt kismértékű (néhány méteres) tengerszintváltozásokat elsősorban az óceánok vizének hőtágulására vezetik vissza.

 

Tévhírek a csókos poloskáról

2017.06.04

 Több oldalon megjelent mostanában egy cikk, amelyben arról írnak, hogy ezzel az állattal egyre több helyen találkozhatunk, az emberek szeme és szája körüli részeket támadják meg és halálos betegséget terjesztenek. Leírják a tüneteket és azt, hogy hogy tudjuk csökkenteni a kozkázatát annak, hogy találkozzunk az állattal.
Ezek az állítások kétségkívül rémisztőek, de félelemre nincs okunk, nem igazak. Függetlenül a valóságtartalmuktól, a rémhírek, riadalmat keltő hírek rengeteg lájkot, megosztást és látogatót hoznak. Ezek a cikkek is ebbe a kategóriába tartoznak. Tovább növeli a hitelesség érzetét, ha pl. a cikkel a megbízhatónak tűnő www.agrarinfo.hu oldalon találkozunk. Tavaly, 2016-ban is léteztek ezek az írások. Jellemzőjük, hogy szinte ugyanazt a tartalmat vette át az összes magyar oldal, ahol megjelent, apróbb eltérésekkel. Forrásmegjelölést is tartalmaztak, de ezek a linkek egymásra mutatnak. szakmaiatlanok, pl. a bogár szót használják. 

 

Félreértett Föld: a félreértett örvény

2017.05.29

 Ez pedig a közegek mozgásának egyik fajtája, az örvénymozgás.Más írásokban már többször olvashattunk arról, hogy az örvény NEM FOROG. Ez tagadhatatlan és cáfolhatatlan tény, amit ugyan minden örvény megfigyelése során mindenki észlelhetne, de nincs már rá szemünk. Azért, mert a tudományos és kulturális kondicionálás során az épült belénk, hogy az örvénylés nem más, mint a forgás egy fajtája. Ezért a jelenséget már csak forgásnak vagyunk képesek látni, noha ez nem más, mint érzékcsalódás. Valójában az örvény síkbeli leképezése a spirál, nem koncebtrikus körök. A spirált rajzoló ceruza egyetlen fordulatot nem tesz, és egyetlen kört sem rajzol. Egyetlen, folyamatos vonallal rajzolja végig a spirál minden menetét. Azaz: egyenletes, görbe vonalú, haladó mozgást végez, amely nem záródik önmagára, mint a forgásnál és a keringésnél a kör! EZ TAGADHATATLAN, és CÁFOLHATATLAN TAPASZTALATI TÉNY, amelyet bárki ellenőrizhet!

 

Ebből baj lesz! Google megalkotta az embernél okosabb mesterséges intelligenciát

2017.05.25

 Egymás után kétszer legyőzte a világ legjobb gójátékosát a Google mesterségesintelligencia-szoftverje egy Sanghaj közelében megrendezett versenyen.

Az AlphaGo program csütörtökön már a második játszmát nyerte meg a háromfordulós rendezvényen. A szoftver győzelme a világ legbonyolultabbnak tartott stratégiai táblás játékában újabb bizonyítéka annak, hogy a számítógépes intelligencia alkalmanként jobbnak bizonyul bonyolult feladatok megoldásában, mint az ember.

 

A mostaniaknál harmincszor olcsóbb napelemet dobhatnak piacra

2017.05.22

 Dastoor szerint az új technológia további előnye, hogy a hagyományos napelemeknél több áramot termel akkor is, amikor nem ideálisan a fényviszonyok. Vagyis mindegy, milyen a tető fekvése, egyszerűen csak fel kell rá tenni, és már termeli is az áramot.

Ráadásul a kutatók szerint miközben még a Tesla éppen most érkező napelemes tetőjéből is 235 dollárba (nagyjából 65 ezer forintba) kerül egy négyzetméter, addig ők végül 7,42 dolláron, azaz

2000 forint körül tudják majd tartani a négyzetméterárat.

 

Amit eltitkolnak előled a magyar nyelvről

2017.05.17

Aminek a formájában vagy mozgásában megjelenik a KÖR képe, annak az elnevezésében szerepel a K + R hang.

KERÉK, KERT, KERÍTÉS, KARIKA, KAROM, KÖRÖM, KARD, KORONA, KORONG, KORSÓ, ROKKA, KERÁMIA, KORBÁCS, HUROK, KIRÁLY, KÁRPÁTOK, KÖRTE, KERINGŐ, KORCSOLYA, KERESZT, KARVALY, KERING, KERES, KAROL, KÁRTOLÓ, KURBLI, KÖSZÖRŰ, SZEKÉR, KORMÁNY, KARAJ, KARÉJ, KRUMPLI, KRISZTUS, KERÍTŐ, KÖRÖZÉS, KERGET, UBORKA, KARIMA, KÓRUS, KARZAT, KÖRNYEZET, KÉREG, BUROK, KÓR, BOKOR, és így tovább …

 

A Föld körül keringő űrszemét elzárhat minket a világűrtől

2017.05.02

 Ezerszámra keringenek bolygónk körül ember alkotta tárgyak, de csak a töredékük működőképes műhold vagy űrállomás – utóbbiból összesen egy van. A többi az elmúlt hatvan év űrkutatásának hulladéka: rég magukra hagyott szatellitek és űrhajók darabjai. Az űrszemét mára olyan égető problémává vált, amely könnyen megakadályozhatja a világűrbe való kijutásunkat.

 

A mammográfia sötét oldala, amiről sok nő nem tud!

2017.03.15

 Amióta a mammográfiát bevezették, az államokban 328 százalékkal nőtt az úgynevezett ductalis emlőkarcinóma típusú rák előfordulása. Ebből kétszáz százalék növekedést a mammográfia hatásának tulajdonítanak.

Amellett, hogy maga a sugárzás igen káros, a vizsgálat során a mellekre helyezkedő nyomás következtében a rákos sejtek elkezdenek terjedni.

A Nemzeti Rák Intézet vizsgálati dokumentumokkal támasztotta alá azt az állítását, miszerint 35 éves kor alatt a mammográfia maga 75 rákos megbetegedést okoz minden 15 mellett, amit diagnosztizál. És minél korábban kezdi valaki a rendszeres szűrést, annál nagyobb az esélye arra, hogy mellrákja lesz

 

Antalffy Tibor könyvéből: Az olthatatlan honvágy

2016.12.31

 Sir George Solti, azaz Solti György világhírű karmester, akit az angol királynő lovaggá ütött, végrendeletileg kérte angol feleségét, – akivel évtizedeken keresztül nyilván nem magyarul beszélt -, hogy hamvait szállítsák vissza hazájába, Magyarországra. Solti 1912-ben született és közvetlenül a II. világháború előtt, 27 évesen hagyta el szülőföldjét. Huszonkét évig volt a Chicagói Szimfonikusok vezető karmestere, majd 1979-1983 között a Londoni Filharmonikusoké. Nyolcvanöt évesen halt meg. Ebből a 85 évből mindössze az első 27-et élte itt, a következő 58-at külföldön, ahol maximum annyit ismertek be, hogy „magyar származású”. Meghal, kinyitják a letétbe helyezett végrendeletét, és kiderül, hogy magyar földben akar nyugodni. Vagyis pontosan az van, amit az imént írtam: idő nem, csak a halál hozta meg a megoldást.

 

Titokzatos kvantumfolyadékot fedeztek fel egy kristályszerkezetben

2016.12.14

 Egy különleges kristályban – melyet alig egy éve sikerült először előállítani mesterségesen – olyan bizarr anyaghalmazt talált,mely leginkább úgy viselkedik, mintha valami részecske szintű folyadék lenne.

Ez a titokzatos kvantumfolyadék lehet rengeteg eddig nem megmagyarázott jelenség kulcsa, akár a természetfeletti jelenségek magyarázata is.

Eleve azt is nehéz elképzelni átlagos felfogással, hogyan lehet egy alapvetően szilárd anyag folyadékkal teli. Jelenleg ugyanis a vizsgált kristály esetében ez a helyzet. A kvantumfizikai szinteken ugyanis a kristály rácsszerkezete között rejtőzik ez a kvantumfolyadék.

 II. Péter levél:3:5             Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára;

Ezt a Föld anyagának alapját alkotó elemet találhatták meg a fizikusok.

 

A növények képesek “zenélni”, valamint kommunikálni az emberrel és környezetükkel

2016.11.01

 A készülék az elektromágneses eltérésekből adódó ellenállást a gyökerek és levelek között elektródákkal méri, majd leképezi. Minden egyes változás egy eltérő zenei hangot jelent. Ezután a készülék az értékeket hallható zenei hangokká alakítja át.

A növények 4-5 oktávot képesek létrehozni, és a készülék lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza a kimeneti hangot, ami lehet zongora, furulya, dob, illetve mintegy 120 különböző hang közül választhat. Amint a növény megtanulta, hogy ezzel zenét képes létrehozni, elkezdi használni a készüléket. Megváltoztatja az elektromos ellenállását, hogy megkapja a kívánt hangot. A növény ezt úgy teszi, hogy érzékeli a készülék körül lévő elektromégneses mezőt. Interaktívvá válik a körülötte lévő energiamezőkkel, melyet a jelenlévők szándéka és energiamezői befolyásolnak. 

 

Az emberiség kipusztításának gyorsított útja: Arra tanítják a gépagyakat, hogyan tartsák meg titkaikat

2016.10.31

 Azért, hogy a gépi civilizáció fejlődése mihamarabb felejthető közjátékká tegye az emberiséget, neurális hálózatokat tanít arra a Google, hogyan titkosítsák önállóan az általuk küldött üzeneteket, és rejtsék el a kíváncsi szemek elöl az egymásnak írt tartalmakat. Ennek az lesz a következménye, hogy az embereknek fogalmuk sem lesz majd arról, milyen terveket szőnek a gépek egymás között, mondjuk az emberek kipusztítására. A Google lassan átveszi a hatalmat az emberek fölött.

 

A tudomány forradalmi felfedezései: A fák kommunikálnak egymással és társasköröket alkotnak

2016.10.28

 Nem csupán csevegnek egymással, hanem törődnek is egymással és éreznek fájdalmat. – jelentette ki Peter Wohlleben erdész, aki minden ilyen jellegű tapasztalatát elmesélte a Daily Mail Online-nak egyik nemrég készült írásában. Az élettelen növényektől eltérően a fák sok olyan dolgot tesznek, amit az állatok és az emberek is, jóllehet sokak számára ez természetesen nem nyilvánvaló.

 

Olcsón gyárthatunk alkoholt vízből és levegőből

2016.10.18

 A tudatmódosító szeszek gyártása még soha nem volt ilyen egyszerű: a nanotechnológiának köszönhetően csak némi szén-dioxid és víz kell hozzá. Az Oak Ridge Nemzeti Laboratórium tudósai éppen azon munkálkodtak, hogy a klímaváltozást okozó szén-dioxidot valahogyan metanollá alakítsák, ami elfogyasztva vakságot okoz, amikor a kísérletük eredménye ennél sokkal lett: etanolt állítottak elő.

 

A vörös piramis titka az öntött gránit létrehozása vízüveggel

2016.09.19

 Piramisok kövei! Nem bányászták, öntötték! (1.video) Stone pyramid experiment

 
 
Közzététel: 2014. máj. 4.

Bárki kipróbálhatja otthon .
Egyiptomi piramis öntött kövének igazolása (stone pyramid experiment)
A keletkező ammóniát ne lélegezze be mélyen mert nem egészséges!!!
Ezekkel a videókkal csak azt szeretném bemutatni,hogy az Egyiptomiak mennyire kreatívak és a kémiában is zsenik voltak. 
És azt,hogy a Magyarok mennyire kreatívak. Hiszen legalább 9000éves ez a technika és máig nem tudták. Csak egy zseni képes egy zseni tudását felismerni. Habár ez a tudás valószínű Atlantiszról származik ami Krétától délre van 140km-re.
Használjátok bölcsen e tudást !
A videó a tulajdonos tudtával és beleegyezésével lett feltöltve. 

Az eredeti oldal ahol ez a videó található és még több más is ebben a témában:
https://www.youtube.com/user/emanacio...

 

Történelmi fotón a fény részecske- és hullámtermészete

2016.08.24

1-thefirstever

 A fénykép nehézsége pont abban rejlik, hogy a fény csak akkor mutat hullámtulajdonságot, amikor terjed, viszont amikor elfogjuk, érzékeljük vagy lefotózzuk, mindig részecskeként viselkedik. Azt kellett tehát megoldani, hogy olyan fotó készüljön, amin a fotonrészecskék mellett (ez a könnyebb rész) a hullám is látszódjon – ehhez kellett elektronokkal bombázni a lézersugarat, hogy a hullámok felületén megúszó elektronok mutassák meg, hol vannak a hullámok.

 

Csalódást okozott a nagy föld alatti xenondetektor

2016.07.22

 "Biztos, hogy létezik. Tudjuk, hogy a sötét anyag létezik, ha másból nem, abból, ahogy segíti a galaxisok kialakulását és elhajlítja a fényt a galaxishalmazok körül – mondta McKinsey. Neil Weiner szerint nem tudni, mikor fogunk sötét anyagot találni, mivel nem tudjuk pontosan, mi is az. Ezért olyan nagy dolog a sötét anyag utáni kutatás.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »