Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudomány

Cikkek

Egy elfelejtett géniusz: 160 éve született Nikola Tesla

2016.05.22

Ki találta fel a rádiót? Ki találta fel a váltakozó áramú indukciós motort, a háromfázisú generátort, a távirányítást, a robot-technikát, a radart vagy épp a hangszórót? Ki figyelte meg elsõőnek vevőkészülékével a kozmoszból érkező elektromos jeleket? Ki készített elõször röntgenfelvételeket, és ki alkalmazott első alkalommal gyógyításra nagyfrekvenciás áramot? Kinek köszönhetjük a váltakozó áramú elektromos hálózatok elterjedését, ki az a mérnök, feltaláló, fizikus, sokak szerint filozófus, akinek munkássága a 20-21. század technikai civilizációját tekintve megkerülhetetlen, s akinek találmányaiból sokan gazdagodtak meg vagy részesültek Nobel-díjban? A lexikonokat fellapozva a legkülönbözőbb neveket találhatjuk válaszul, mi azonban csak egyetlen nevet kell, hogy megjegyezzünk, s ez a név: Nikola Tesla. A Hetek cikke.

 

Bedini-féle vákuum-energia kicsatolás

2016.03.27

 

Értsük meg a Fibonacci-sorozatot és az aranymetszést

2016.03.27

 

AKÁR AZ EGYHÁZNAK IS IGAZA LEHETETT 400 ÉVE GALILEIVEL SZEMBEN

2016.03.26

 A modern tudomány úttörőjének számító Galilei is ilyen rejtélyeskedő reneszánsz értelmiségi volt, ami akkor nagyban hozzájárulhatott a sikeréhez, utólag azonban nem könnyíti meg a tudománytörténészek dolgát. Bonyolult dialógusformákban is írt, párbeszédei tele vannak a riválisok elleni oltásokkal, de amíg gondolatkísérletekkel meggyőzően rombolta szét ellenfelei állításait, az már nem könnyen rekonstruálható, hogy mi is volt pontosan a saját elméleti modellje. Sokszor csak utalgat a saját kísérleteire, de nem mondja meg, hogy azok pontosan hogy néztek ki, és nem tudható, hogy legalábbis részben nem csak kitalálta-e azokat, míg máskor elhallgatja, hogy jött rá valamire.

 

Videó: A CERN hadronütköztető sötét oldala

2016.03.23

 Részletek a Paul Begleyvel készített interjúból
Amit keresnek az anyag összekötő elemét, ami az anyagot összetartja. Rájöttek, hogy ez nem egy anyagi rész, hanem ez egy energiamező. A CERN-ben az anyag kezdeti stádiumát keresik, a részecskék szerkezet előtti állapotát keresik.  Az anyag és ellenanyag. Antianyagot először 1955-ben ejtették csapdába. Higs mező ott található, ahol már nincsen anyag. A valóságot meg lehet vele változtatni, amikor ezt a mezőt kezelni tudják. 1 gramm antianyag négy hirosimai atombombának felel meg. Az antianyag olyan, mint a Nap, ha más anyagokkal reakcióba lép. Instabil, a világ más részeitől el kell különíteni. Az anyagot látjuk, az antianyagot nem. Az antianyag egy másik dimenziónak a terméke, dimenzionális rés. Ellenséges, romlott dimenzió. A paranormális tevékenység és az antianyag között kölcsönhatás van. Semlegesíteni lehet a szellemi folyamatokkal az ellenanyagot. Vonzódban a másik világ lényei ehhez az anyaghoz. Minden egyes gramm ellenanyag létrehozása, a másik világból lényeket hoz át, mert vonzódnak hozzá

 

A Tiltott energia: Áramvételezés a körülöttünk lévő energiatengerből

2016.03.13

 Übü apó2014. december 4. 12:40

"Ez egy egypólusú generátor. ami 1volt alatti feszültséget tud és rendkívül nagy áramot/ több száz amper/, amit nehéz súrlódásmentesen kinyerni!
De a közelmúlt magyar találmányaival is meg lehetne oldani a világ energia gondját!
Mint az elliptikus mágnesesterű villanymotor és a vele együtt a Felkínálom hasznosításra című TV műsor az1990es évek közepén bemutatott ország világ számára a 12szeres hatásfokú generátor, ami az akkori árakon 2 millió forintért lehetett volna átalakítani a paksi atomerőmű generátorait. Ez a mai árakon sem lehet 20-30 millió forintnál több, és nem hogy mi kapnánk, hanem mi adnánk a környező országoknak energiát! Mindez el is hangzott a műsorban! A műsorvezető Pomezsánszky Iván nagy falakra hivatkozott a műsor után a találmányokkal kapcsolatban. Ő az egyik tégla a falban!
Ez lenne 1000 év legmerészebb lépése, , de félnek a mindenkori hatalmon lévők ,mert ha elindul a lavina nincs megállás átrajzol mindent!"

Megjegyzésem: A jelen világkorszakban nincsen lehetőség az ingyen energia közcélú bevezetésére. A verejtékes munka korszakában élünk, ennek alapján a felsőbb hatalmak jogosan akadályoznak meg minden hozzáférést az "istenek eledeléhez", a szabadenergiához.De közel a bevezetése. Vagy a földönkívüliekkel, az ördög Földre való levettetésekor, vagy később, Jézus Krisztus visszajövetele utáni korszakban kapjuk meg az ingyenenergiát.

 

Egy 13 éves fiú ingyen energia készüléket hozott létre mindössze 14 dollárból

2016.03.13

 Ez a drót veszi ki az energiát a levegőből," - mutatja az egyik vezetéket.
A kávésdoboz belsejében "át tudjuk alakítani váltakozó áramból egyenárammá."
Kivitték a szabadba az eszközt, és Max az ikertestvérére Jackre egy LED-es fénysort tekert, majd csatlakoztatta a fényeket a készülékhez. Az eszköz egyértelműen működésbe lépett, vagyis egy 14 dolláros találmány teljes mértékben alkalmas a feladatra. Csak képzeljük el, hogy egy 20-szor nagyobb készülék mire lehet képes!
Max családját izgalommal tölti el az, amit fiuk elért, de igazán nagy hatással van ikertestvérére, Jackre is.
"14 dollárból ingyen energiát hoz létre a laborjában, ami elég elképesztő,"

 Megjegyzésem: A jelen világkorszakban nincsen lehetőség az ingyen energia közcélú bevezetésére. A verejtékes munka korszakában élünk, ennek alapján a felsőbb hatalmak jogosan akadályoznak meg minden hozzáférést az "istenek eledeléhez", a szabadenergiához.De közel a bevezetése. Vagy a földönkívüliekkel, az ördög Földre való levettetésekor, vagy később, Jézus Krisztus visszajövetele utáni korszakban kapjuk meg az ingyenenergiát.

 

Horst Eckardt: Egy új kor kezdete a Fizikában?

2016.03.06

 

Videó: Ijesztő a Google szuperintelligens emberi robotja

2016.03.06

 Ha a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatások olyan gyors tempóban haladnak, mint az elmúlt években (gondoljunk csak Sirire, Cortanára vagy az OK, Google-re), akkor simán elképzelhető, hogy pár évtizeden belül mindennapjaink szerves részét képezik majd a robottársak. Aztán öntudatra ébrednek, és kiirtanak bennünket. De ne szaladjunk ennyire előre.

 

A fizikusok meggyújtották a sós vizet

2016.03.04

 Végy egy kémcsövet, töltsd meg sós vízzel, majd tarts egy égő gyufát a kémcsőhöz. Láng lobban fel, ég a víz! Nem bűvésztrükk és nem csalás, valóban kitartóan ég a láng a víz felszínén. Otthon sajnos nem lehet kipróbálni ezt a fantasztikus jelenséget, jól felszerelt fizikai laboratórium kell hozzá.

 

Fákkal téveszthetik össze a szélturbinákat a denevérek

2016.02.21

 A denevérek ilyetén pusztulása különösképpen az Egyesült Államokban aggasztó, ahol a becslések szerint évente több tízezer bőregér leli halálát a szélturbináknál. Az elhullások csúcspontja általában a késő nyári és őszi, gyenge szelekkel tarkított időszakra esik.

 

A szamuráj tanít egy robotkart a yaskawa katana-vágásra.

2016.01.29

 A kardvágásokra programozott robot van olyan jó, mint az ember.

 

Új modell a Kárpát-Pannon-térség bazaltjainak keletkezésére

2016.01.17

 Vulkáni működés nem akárhol és nem akármikor alakul ki. A kutatókat régóta foglalkoztatja, hogy a Pannon-medencében (Kárpát-medencében) mivel magyarázható a bazaltvulkáni területek kialakulása, például a Bakonyban és a Balaton-felvidéken, a nógrádi térségben, valamint a persányi területen. E bazaltvulkánok zömmel 3-5 millió évvel ezelőtt alakultak ki, azonban több helyen még az elmúlt másfél millió évben is voltak kitörések. A legutolsó bazaltvulkáni működés a Garam völgyében, Magasmart (Brehy) közelében történt, amikor kb. 100 ezer éve látványos lávaszökőkút-kitörések létrehozták a Putikov-salakkúpot, amelyből izzó lávafolyam kígyózott az akkori folyóvölgy felé. Ezt megelőzően évmilliókon keresztül nem volt itt bazaltvulkáni kitörés!

 

Rohán János: A gravitáció vonzóerőnek látszik....(a nyomógravitáció elmélete)

2016.01.04

 Vajon mi bizonyítja, hogy a gravitáció vonzóerő? Semmi. Így szoktuk meg, és fel sem tesszük a kérdést, mert így természetes. Az alma lefelé esik, tehát a föld vonzza az almát. A bizonyítékok sora ezzel ki is merült.*

Csakhogy az alma akkor is lefelé esik ha az erő nem lefelé húzza, hanem lefelé tolja.

 

Antalffy Tibor: Világunk megismerhetőségének határai

2015.12.08

 Apropó, sötét anyag. Ezt a 70-es években „fedeztek” fel, de jobb kifejezés lenne a „kitalálás”, mert a galaxisok szélén lévő csillagok forgási sebességéhez a látható tömegnél jóval többre volt szükség. Megoldás? Van ott tömeg, csak nem látszik, mert ez az anyag „sötét”. De minek kell izgulni a 83 százaléknyi sötét anyag miatt?

Kitaláltak egy új gravitációs elméletet sötét anyag nélkül. John Moffat és Joel Brownstein szerinti skalár-tenzor-rektor gravitációs elmélet kvantumhatásokkal dúsítja a téridőt, és ezzel a probléma megoldódik sötét anyag nélkül is. Ugyanis egy feltételezett részecske, a gravitációs kölcsönhatást közvetítő gavitron, a galaxisok közepén hatalmas mennyiségben jelenik meg, mert ott már különben is sok az anyag, míg a galaxis szélén kevesebb van belőlük, mert ott különben sincs sok anyag. Hogy miért? Kvantumhatások miatt. A kvantummechanikáról meg már tudjuk, hogy rejtélyes és kiismerhetetlen.

A fentiekben ismertetett elképzelések csak a jéghegy csúcsát képezik. A fejlett nyugati világ megengedheti magának, hogy elméleti fizikusok ezreit tartsa el, akik cserébe újabb és újabb ötletekkel állnak elő. 

 

Válas György: A klímaváltozásokról /Fizikai Szemle/2013

2015.11.08

 A katasztrofális felmelegedést az üvegházhatású gázok hatalmas mennyiségű emissziójával okozzuk, a fosszilis energiaforrások elégetéséből származó szén-dioxiddal, az iparszerű állattenyésztésből és a rizstermesztésből származó metánnal.
Az állítás nem igazolható. Valóban hatalmas mennyiségű szén-dioxidot bocsátunk az atmoszférába a fosszilis energiaforrások elégetésével. De mihez képest hatalmas mennyiséget? A vulkánok természetes emissziójához képest? Hogy ezt kimondhassuk, tudnunk kéne, mennyi szén-dioxidot emittálnak a vulkánok és a posztvulkáni területek. Ezt azonban nem tudjuk. Még azt se tudjuk, mennyi vulkán van a Földön, hiszen a többségük az óceánok mélyén, ismeretlenül lapul. Egy-egy robbanásos vulkáni kitörésben hatalmas mennyiségű gáz szabadul fel, éppen ettől robbanásos a kitörés. A kiszabaduló gáz három összetevője közül pedig az egyik a CO2. A sok tízezer kilométer hosszú szubdukciós zónákban alábukó óceáni lemezek egyik fő összetevője a tengeri élőlények mészvázából képződött mészkő, CaCO3. Amikor az alábukó lemez eléri a köpeny hőmérsékletét, a mészkő nem olvad meg, mint a vulkáni kőzetek és a kvarc, hanem disszociál. A belőle felszabaduló CO2 a vulkánokon át az atmoszférába távozik. Tudjuk, hogy ez gigantikus mennyiség, de nem tudjuk, mennyi. 

 

A neutrínó tömegének bizonyításáért kapták meg ketten a NOBEL -díjat

2015.10.07

 A neutrínóoszcilláció felfedezéséért Kadzsita Takaaki japán és Arthur B. McDonald kanadai tudós kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi stockholmi bejelentése szerint. A felfedezés bizonyította, hogy a neutrínóknak van tömegük - fogalmazott indoklásában az illetékes bizottság. Kadzsita a Tokiói Egyetem, McDonald pedig a kingstoni Queen's Egyetem munkatársa.

 

A globális felmelegedést nem a széndioxid okozza

2015.10.04

 Gyakorlatilag minden, amit korábban már a mindennapi hírekben hallottunk az állítólagos üvegházhatású gázokról- különösképp a szén-dioxidról- hamisnak bizonyult a NASA Langley Kutatóközpont által közzétett adatok tükrében. Mint kiderült, a legújabb bizonyíték szerint: azok a légköri üvegházhatású gázok, amelyekről Al Gore és az összes többi globális felmelegedés-hazugság kitaláló régóta azt állították, hogy túlmelegedést okoznak és el fogják pusztítani bolygónkat, valójában hűtik azt. 

 

"Gyereket" hozott létre egy robot

2015.09.06

 Azoknak, akik tartanak attól, hogy a robotok átveszik az irányítást, újabb ijedtségre adhat okot az a kísérlet, amelyről a cnbc.com beszámol. A tudósok ugyanis egy olyan szerkezetet alkottak, amely képes „utódokat” hozni a világra. Steven Wozniak, az Apple társalapítója szerint nem is kérdés: "A robotok meghódítják a világot, és háziállatokká teszik az embert"

A robotok tanulási és fejlődési képességeit kísérletekkel igazolni szándékozó cambridge-i és zürichi kutatók egy robotkart – „anyát” – programoztak, hogy az algoritmusok során motorokat tartalmazó kockákból felépülő szerkezetet – „gyereket” – hozzon világra.

 

Hargitai Csaba: A magyarság genetikájáról/A téves finnugor elmélet/

2015.08.18

 
A Gm-markerek/genetikai vizsgálat/ vizsgálatánál kimutatták, hogy a magyaroknál előforduló Gm ab3st és Gm afb1b3 jelölésű génmarker az európai népeknél hiányzik. Az eddig végzett nemzetközi mitokondriális DNS-vizsgálatok is a magyarság belső-ázsiai jellegét, „más európai népekkel való keveredését mutatják, de egyértelműsítik a finnekkel és a finnugornak nevezett népekkel való rokonítás téves voltát.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »