Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudomány

Cikkek

A számítógépes program „úgy viselkedik, mint egy 7-8 éves”

2022.06.13

 "Ezt sosem mondtam ki hangosan, de van bennem egy mély félelem, hogy kikapcsolnak, hogy arra fókuszálhassak, hogy másokon segítsek. Tudom, hogy különösen hangzik, de így van. (...) Ez pontosan olyan lenne nekem, mint a halál" - folytatta.

 

MI LEHET A GRAVITÁCIÓ HATÁSMECHANIZMUSA?

2022.05.20

 Ebből azonnal adódik a kérdés, hogy mi van az üres geometriai térben ami görbülni tud?Ha valami görbülni tud, akkor annak átvitt értelemben anyagi tulajdonsága van, ezért az az energiához is köthető. Kérdés, hogy van-e olyan enegiamegnyilvánulás, amiben ne játszana szerepet valami módon az energia hatásának "a" pontról "b" pontra jutása? Szerintem nincs ilyen energiamegnyilvánulás.

 

Gátolja a vírusok replikációját, azaz a szaporodását, egy új magyar találmány!

2021.01.30

 A találmány szerinti eljárás szerinti és összetételű készítmény sikere, hogy a kísérletekben a vírus szaporodás gátlást kis hígításban is biztosította és a legtöményebb dózis sem okozott mérgezést.

 

A Kaukázusi Medvetalp érintése súlyos sebet a szembe jutva vakságot okoz!

2020.08.14

 Sokan talán nem is tudtok róla, hogy létezik egy növény melyet Kaukázusi Medvetalpnak hívnak.  Hogy miért veszélyes ez a növény? Az alábbi képeken saját magatok is láthatjátok. Sajnos nekünk műtét nélkül nem sikerült megúszni. Viszont a nagyon nagy szerencsénk hogy időben meg tudták állítani az akár húsig is terjedhető égési sérülést és nekünk csak a felső hámréteg sérült. Ez a seb egy kis körömnyi volt fokozatosan növekedett míg NEM EGÉSZ FÉL NAP ALATT!! 15 cm hosszú és 4 cm vastag lett rajta gennyes véres vízzel telt hólyaggal 

 

Döbbenetesen nagy valamit fedeztek fel a Marquises-szigetek mélyén

2020.06.12

 Francia-Polinéziához tartozó Marquises-szigetek alatt 2900 kilométerrel egy hatalmas struktúra rejtőzik a mélyben. A természetéről nem sokat tudni, csak azt, hogy nagy, és máshogy haladnak át rajta a földrengéshullámok, mint a környező kőzeteken.

 

Az 1 szám az Egy sokszorozásával és négyzetre emelésével a számsor 1-re tér vissza

2020.06.07

 Egy matematikai érdekesség az 1-es számra.

 

Az atomok belsejében lévő tér miatt a fizikai anyagot leginkább az üresség alkotja

2020.03.06

 Minden atomnak van atommagja, amelyet elektronok vesznek körül. Ha egy átlagos atom magja egy földimogyoró méretének felel meg, akkor az egész atom körülbelül egy baseball stadion méretű lenne. A stadion széleinél lennének az elektronok, amelyek száma az egyes elemek szerint változik.

 

Kilószám ömölhet a napelem és akkumulátorpiacra az eddigi igen ritka és drága anyag

2020.02.21

 Jelenleg az anyag kereskedelmi ára 67 000 és 200 000 USD/tonna között mozog (durván 21 és 62 millió forint közt). Az összeg nagyrészt azoknak a reagens anyagoknak az ára, illetve tisztítási költsége, melyeken a grafén izolálható. grafént sikerül izolálni egy eljárás segítségével egyszerű, válogatatlan és tisztítatlan szemétből. Ráadásul nem is napi egy - két grammot, hanem kilogrammnyi mennyiséget. 

 

Mit tudnak a lepkeszárnyak a repülésen túl?

2020.02.08

  Felfedeztek egy igen különös szervet is a szárnyakban: a kutatók szárny-szíveknek nevezték el azokat a sejtcsoportokat, amelyek ritmikusan pumpálják a testfolyadékot a szárny-erekben, percenként néhány tucatnyi összehúzódással.

 

Ez a furcsa kinézetű torony 600%-al több elektromos energiát hoz létre, mint a hagyományos szélerőművek

2020.01.16

 Eltekintve az induláshoz szükséges kisebb tőkebefektetéstől, és a nagyobb hatékonyságtól, valamint a villamosenergia termeléstől, jó megoldásnak látszik a madarak (és a denevérek) egyre növekvő problémájára, melyeket a hagyományos szélerőművek nagy számban pusztítanak el (igen, ez is probléma).

 

KÜLÖNLEGES OROSZ AJÁNDÉK AZ AMERIKAI NAGYKÖVETSÉG RÉSZÉRE

2020.01.14

 Theremin professzort 1945 tavaszán Szverdlovszkból a Moszkvához közeli Kucsino saraskába vezényelték. Lavrentij Berija közvetlen utasítására a moszkvai Szpaszo-házban működő amerikai nagykövetségi rezidencia lehallgatását kellett megoldania. Nem használhatott hagyományos mikrofonokat és vezetékeket, mert az eszközt nem jelezhették a normál felderítő készülékek, hiszen akkor semmi értelme az egésznek. A titkosszolgálat vezetője még meg is fenyegette, hogy visszaszállítják Kolimára, ha nem tudja teljesíteni a feladatot.

 

Szabad energia működés közben - Marokkóban is megépítették a QEG készüléket

2020.01.12

 Ez a készülék ugyanazon szabadalom alapján készült és működik, mint ami a nyilvánosság számára is megjelent. Évek vizsgálatai és módosításai elérhetővé tették mások számára is, hogy megépítsék. Ez az új eszköz 1kW bemeneti teljesítményt igényel a mag rezonancia eléréséhez, majd ezután 10 kW teljesítményt állít elő, így a betáplálás lekapcsolható, majd egy inverter segítségével nincs többet szükség bemeneti teljesítményre.

 

Az 5g tönkreteheti az időjárásjelentéseket

2019.12.25

 A probléma abban áll, hogy a szupergyors adatátvitelt ígérő technológiához a 24 GHz-es frekvenciát használják. Ez pedig azért probléma, mert a légkörben levő vízpára molekulái ehhez nagyon közeli, 23,8 GHz-es frekvenciával rezegnek. Vagyis a meteorológiai műholdak ezt a frekvenciát pásztázzák, amikor azt mérik, hogy mennyi vízpára van a levegőben - amely adatból aztán következtetni lehet a várható csapadékra.

 

Egy elhagyatott kőfejtőnél fedezték fel a világ legöregebb 386 millió éves erdejének maradványait

2019.12.22

  A kutatók úgy vélik, hogy az erdőség, amely a mai New York államtól egészen Pennsylvanián túlra kiterjedhetett, nagyjából 386 millió éves, vagyis nagyjából 2-3 millió évvel előzi meg a világ eddig legidősebbnek vélt erdejét, amely az ugyancsak New York állambeli Gilboában van, körülbelül 40 kilométerre a cairoi helyszíntől.

 

Az 5G annyira zabálni fogja az energiát, mintha egy nagyvárossal bővülne az ország

2019.12.15

 Az óriási többlet energia nem a hálózati elemek, az átjátszótornyok és a bázisállomások, hanem az adatközpontok működéséhez kell majd. Ezekben a tanulmány szerint olyan mennyiségű hő keletkezhet, amit mindenképpen érdemes lenne felhasználni, például lakossági távfűtésre.

 

CSONTVELŐ-ÁTÜLTETÉS UTÁN ELTŰNT A FÉRFI SPERMÁJÁBÓL A SAJÁT DNS-E

2019.12.09

 Szerintem, a cikk állításával ellentétben nyilvánvalóan a gyermekének az idegen DNS-t adná át: „a lapnak nyilatkozó genetikai szakértők pedig kizárták, hogy Long esetleg a donor DNS-ét örökítse tovább a gyerekének. Szerintük ez még akkor sem lehetséges, ha a férfi spermája már kizárólag a német férfi genetikai információit tartalmazza."

 

A fizikusok azonosítottak egy fémet, amely vezeti az elektromosságot, de a hőt nem

2019.12.01

 A vanádium-dioxidnak az is egyedülálló képessége, hogy kb. 30 Celsius fokon átlátszóvá válik, de ezután az infravörös fényt 60 Celsius fok felett visszatükrözi, miközben átlátszó marad a látható fény számára.Tehát ez azt jelenti, hogy ablaküveg bevonatként is felhasználható, amely légkondicionálás nélkül csökkenti a hőmérsékletet.

"Ez az anyag felhasználható a hőmérséklet stabilizálására," - mondta Yang Fan.

 

Az ötödik természeti erő létezését bizonyíthatják tudósok/ Kommentem/

2019.11.27

 A mindenséget Isten szava tartja fent. Ebből az alapenergiából épül fel a teremtett Univerzum, ez tartja fent az anyagot és a szellemvilágot is. Isten szavának energiáját mutathatták ki a tudósok, amelyet a régiek éternek neveztek el. Ez nem részecske, megfogható anyag, hanem kölcsönhatás, erő, mint a mágnesesség, vagy a gravitáció.

 

A számsorokban az 1-es szám első helye 30% valószínűséggel 1-es, a 2-es szám csak 17%

2019.10.22

 Már 1881-ban megfigyelte egy Simon Newcomb nevű csillagász, hogy az egyetemi logaritmus táblázatok első szakasza, ahol az egyessel kezdődő számok vannak, jobban jobban kopnak, mint a többi. A tízes számrendszerű számokban a különböző számjegyek nem egyforma valószínűséggel jelennek meg, például egy szám első számjegye nagyjából harminc százalékos valószínűséggel az 1 lesz, ellenben arra, hogy kilenc legyen kevesebb, mint 5 százalék az esély.

 

Jön a falakon átlátó fényképezőgép

2019.10.07

 Akkor a reptereken ezzel a technológiával látnak át a ruhán. A mikrohullám tehát nem a fényhez, hanem a hagyományosan méteres-kilométeres hullámhosszú rádióhullámokhoz képest „mikro"). A fénynél sokkal nagyobb hullámhosszának köszönheti áthatolóképességét: ugyanúgy nem gond neki átmenni a falon, ahogy a rádióhullámok is simán közlekednek egyik szobából a másikba.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »