Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudomány

Cikkek

Ez a furcsa kinézetű torony 600%-al több elektromos energiát hoz létre, mint a hagyományos szélerőművek

2020.01.16

 Eltekintve az induláshoz szükséges kisebb tőkebefektetéstől, és a nagyobb hatékonyságtól, valamint a villamosenergia termeléstől, jó megoldásnak látszik a madarak (és a denevérek) egyre növekvő problémájára, melyeket a hagyományos szélerőművek nagy számban pusztítanak el (igen, ez is probléma).

 

KÜLÖNLEGES OROSZ AJÁNDÉK AZ AMERIKAI NAGYKÖVETSÉG RÉSZÉRE

2020.01.14

 Theremin professzort 1945 tavaszán Szverdlovszkból a Moszkvához közeli Kucsino saraskába vezényelték. Lavrentij Berija közvetlen utasítására a moszkvai Szpaszo-házban működő amerikai nagykövetségi rezidencia lehallgatását kellett megoldania. Nem használhatott hagyományos mikrofonokat és vezetékeket, mert az eszközt nem jelezhették a normál felderítő készülékek, hiszen akkor semmi értelme az egésznek. A titkosszolgálat vezetője még meg is fenyegette, hogy visszaszállítják Kolimára, ha nem tudja teljesíteni a feladatot.

 

Szabad energia működés közben - Marokkóban is megépítették a QEG készüléket

2020.01.12

 Ez a készülék ugyanazon szabadalom alapján készült és működik, mint ami a nyilvánosság számára is megjelent. Évek vizsgálatai és módosításai elérhetővé tették mások számára is, hogy megépítsék. Ez az új eszköz 1kW bemeneti teljesítményt igényel a mag rezonancia eléréséhez, majd ezután 10 kW teljesítményt állít elő, így a betáplálás lekapcsolható, majd egy inverter segítségével nincs többet szükség bemeneti teljesítményre.

 

Az 5g tönkreteheti az időjárásjelentéseket

2019.12.25

 A probléma abban áll, hogy a szupergyors adatátvitelt ígérő technológiához a 24 GHz-es frekvenciát használják. Ez pedig azért probléma, mert a légkörben levő vízpára molekulái ehhez nagyon közeli, 23,8 GHz-es frekvenciával rezegnek. Vagyis a meteorológiai műholdak ezt a frekvenciát pásztázzák, amikor azt mérik, hogy mennyi vízpára van a levegőben - amely adatból aztán következtetni lehet a várható csapadékra.

 

Egy elhagyatott kőfejtőnél fedezték fel a világ legöregebb 386 millió éves erdejének maradványait

2019.12.22

  A kutatók úgy vélik, hogy az erdőség, amely a mai New York államtól egészen Pennsylvanián túlra kiterjedhetett, nagyjából 386 millió éves, vagyis nagyjából 2-3 millió évvel előzi meg a világ eddig legidősebbnek vélt erdejét, amely az ugyancsak New York állambeli Gilboában van, körülbelül 40 kilométerre a cairoi helyszíntől.

 

Az 5G annyira zabálni fogja az energiát, mintha egy nagyvárossal bővülne az ország

2019.12.15

 Az óriási többlet energia nem a hálózati elemek, az átjátszótornyok és a bázisállomások, hanem az adatközpontok működéséhez kell majd. Ezekben a tanulmány szerint olyan mennyiségű hő keletkezhet, amit mindenképpen érdemes lenne felhasználni, például lakossági távfűtésre.

 

CSONTVELŐ-ÁTÜLTETÉS UTÁN ELTŰNT A FÉRFI SPERMÁJÁBÓL A SAJÁT DNS-E

2019.12.09

 Szerintem, a cikk állításával ellentétben nyilvánvalóan a gyermekének az idegen DNS-t adná át: „a lapnak nyilatkozó genetikai szakértők pedig kizárták, hogy Long esetleg a donor DNS-ét örökítse tovább a gyerekének. Szerintük ez még akkor sem lehetséges, ha a férfi spermája már kizárólag a német férfi genetikai információit tartalmazza."

 

A fizikusok azonosítottak egy fémet, amely vezeti az elektromosságot, de a hőt nem

2019.12.01

 A vanádium-dioxidnak az is egyedülálló képessége, hogy kb. 30 Celsius fokon átlátszóvá válik, de ezután az infravörös fényt 60 Celsius fok felett visszatükrözi, miközben átlátszó marad a látható fény számára.Tehát ez azt jelenti, hogy ablaküveg bevonatként is felhasználható, amely légkondicionálás nélkül csökkenti a hőmérsékletet.

"Ez az anyag felhasználható a hőmérséklet stabilizálására," - mondta Yang Fan.

 

Az ötödik természeti erő létezését bizonyíthatják tudósok/ Kommentem/

2019.11.27

 A mindenséget Isten szava tartja fent. Ebből az alapenergiából épül fel a teremtett Univerzum, ez tartja fent az anyagot és a szellemvilágot is. Isten szavának energiáját mutathatták ki a tudósok, amelyet a régiek éternek neveztek el. Ez nem részecske, megfogható anyag, hanem kölcsönhatás, erő, mint a mágnesesség, vagy a gravitáció.

 

A számsorokban az 1-es szám első helye 30% valószínűséggel 1-es, a 2-es szám csak 17%

2019.10.22

 Már 1881-ban megfigyelte egy Simon Newcomb nevű csillagász, hogy az egyetemi logaritmus táblázatok első szakasza, ahol az egyessel kezdődő számok vannak, jobban jobban kopnak, mint a többi. A tízes számrendszerű számokban a különböző számjegyek nem egyforma valószínűséggel jelennek meg, például egy szám első számjegye nagyjából harminc százalékos valószínűséggel az 1 lesz, ellenben arra, hogy kilenc legyen kevesebb, mint 5 százalék az esély.

 

Jön a falakon átlátó fényképezőgép

2019.10.07

 Akkor a reptereken ezzel a technológiával látnak át a ruhán. A mikrohullám tehát nem a fényhez, hanem a hagyományosan méteres-kilométeres hullámhosszú rádióhullámokhoz képest „mikro"). A fénynél sokkal nagyobb hullámhosszának köszönheti áthatolóképességét: ugyanúgy nem gond neki átmenni a falon, ahogy a rádióhullámok is simán közlekednek egyik szobából a másikba.

 

Könnyű magyar parasztszekér készítése

2019.10.04

 Alépítménye két önálló egységből áll, az egymásra erősen hasonlító „elejéből” és „hátuljából”. Mindkettő Y- elrendezésű szerkezet. Ezeket egyetlen középső rúd, a „nyújtó” kapcsolja össze. A nyújtóhoz a hátulja mereven, az eleje elfordíthatóan csatlakozik, ebből adódóan az eleje több elemből álló , bonyolultabb rendszer mint a hátulja. A szekér sajátos szerkezetének köszönhetően különböző feladatokra gyorsan át és visszaalakítható.

 

Tudósok felfedezték,hogy a víz minden információt elraktároz,amellyel érintkezésbe kerül!

2019.09.25

  
Emoto kísérlete bizonyította, hogy amennyiben bármilyen negatív tartalmú utasítást adnak a víznek, pl: csináld magad, hagyj békén, megöllek, akkor ez a kristályszerkezet azonnal szétesik. Abban a pillanatban azonban, amint pozitív információt sugároznak felé, mint pl. szeretlek, gyönyörű vagy, a hatszögletű kristályszerkezet azonnal létrejön. 

 

A Google létrehozta a világ legerősebb kvantumszámítógépét, a NASA "véletlenül nyilvánosságra hozta", a tanulmány eltűnt

2019.09.23

 A Google új kvantumszámítógépének állítólag csupán percekre van szüksége azon feladatok megoldásához, amelyekhez a világ legfejlettebb szuperszámítógépeinek több ezer év kellene. A média azt követően szerzett erről tudomást, miután a NASA "véletlenül" megosztotta a cég kutatását.

 

A matematika Mozartja majdnem bizonyította a 82 éve megoldatlan Collatz-sejtést

2019.09.13

 COLLATZ-SEJTÉS ÁLLÍTÁSA POFON EGYSZERŰ: FOGUNK EGY POZITÍV EGÉSZ SZÁMOT, HA PÁROS, ELOSZTJUK KETTŐVEL, HA PÁRATLAN, MEGSZOROZZUK HÁROMMAL ÉS HOZZÁADUNK EGYET. EZT A LÉPÉST SOKSZOR ISMÉTELJÜK, A LÉTREJÖVŐ SOROZAT PEDIG MINDEN ESETBEN 1-HEZ TART, TÖK MINDEGY, MILYEN SZÁMBÓL INDULUNK KI.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

TERMÉSZETESEBB LAKÓHELYEKKEL MEG LEHETNE MENTENI A MÉHEKET A TÖMEGES PUSZTULÁSTÓL

2019.09.12

 A mesterséges kaptároknak például, szemben a méhek természetes lakhelyéül szolgáló faodúkkal, túlságosan nagy a hővesztése. A problémát fokozza, hogy az ember kreálta kaptárakban a páratartalom is jóval alacsonyabb annál, mint amire a méheknek ideális esetben szükségük lenne. Ilyen körülmények között pedig a méhatka jóval nagyobb ütemben és mértékben képes elszaporodni. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Teherkonténerekből építenek apró lakásokat Barcelona belvárosában a rászorulóknak

2019.09.06

 Teherkonténerekből építenek 12 apró lakásból álló házat egy kőhajításnyira Barcelona központjától, a La Ramblától, írja a Guardian. Az Aprop névre keresztelt projektet (a szó katalánul közelit jelent, de egyben a helyi ideiglenes szállás rövidítése is) eleinte ellenezte a városvezetés, mondván a konténerekbe beköltöztetettek stigmatizálva érezhetnék magukat. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

A dinoszauruszok együtt éltek az emberrel a Földön? - 33500 éves Triceratops szarvat találtak a régészek, ami ezt bizonyítja

2019.09.01

 "A Paleochronology Csoportot 2003-ban szerveztem meg a fosszilis fa és dinoszaurusz csontok tekintetében meglévő űr kitöltése érdekében, mivel kíváncsi voltam a szén-14-es korukra. Ezért használtuk a szén-14-es kormeghatározást, hogy megoldjuk a rejtélyt, miért léteznek lágyrészek és dinoszaurusz ábrázolások világszerte. A modellünk előrejelzése szerint a dinoszaurusz csontokban jelentős mennyiségben található szén-14 izotóp, és valójában 22000 és 39000 éves tartományban mozog a koruk."

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Dr. Lenkei Gábor: Egészségünk titkai - Amit még soha nem mondtak el Önnek! - Teljes DVD

2019.09.01

 Dr Lenkey előadásából: Igyál sok vizet, lehetőleg alacsony ásványianyagtartalmú, lágy vizet. A csapvíz nem a legjobb. A fejfájások egyik kiváltó oka a sóhiány. A gyakori vizelés is eredhet a sóhiányból, nincsen ami visszatartsa a vizet. A székrekedés egyik kiváltó oka az alacsony víztartalmú szervezet.  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Tudomány | Hozzászólások: 0

Kisbolygó-becsapódás olvaszthatta fel a fagyott Földet 2,2 milliárd éve

2019.08.28

 Egy óriási kisbolygó-becsapódás nyomait azonosították geológusok Ausztrália nyugati részén. A 70 kilométer széles Yarrabubba ezzel máris a Föld második legrégebbi ismert kráterévé lépett elő, de a kutatók szerint a nyomok ennél is nagyobb földtörténeti jelentőségűek: 2,2 milliárd évvel ezelőtt az aszteroidával való ütközés melegíthette fel az akkor még jégtakaróval fedett Földet.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »