Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Észak-Amerikát veszélyeztető törésvonal

2015.08.16

 Jön az igazi? A New Yorker és a Fox is erre figyelmeztet

TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK

JÚLIUS 20, 2015KÖZZÉTETTE: THEA19,777

64


Mivel az Idők Jelein nem meglepő módon az idők jeleivel kapcsolatos hírek fontos szerepet kapnak, legtöbb olvasónk számára az sem meglepő, hogy a Jézus által is az idők jelei közé sorolt földrengésekről is írunk időnként. Az viszont elég ritka, hogy a fővonalas médiában nem csupán már megtörtént esetekről számoljanak be, hanem olyan előrejelzéseket is hosszan taglaljanak, amelyek a mi életünkben soha nem látott pusztító erejű földrengések érkezéséről szólnak.

Most ez történt, Susan Duclos pedig az alábbi rövid cikkben foglalta össze a lényeget.

Earthquake-Predictions-For-California-Oregon-Claim-A-Megaquake-Tsunami-

Forrás: allnewspipeline.com

Az alábbi (angol nyelvű) bejátszásban Shep Smith, a Fox riportere elmondja, hogy a tudósok szerint az Egyesült Államok „történelmének eddigi legnagyobb természeti katasztrófája” nemcsak hogy érkezik, de már egy ideje várat magára.

Az összeállítás a New Yorker magazin cikke alapján készült, ami leírja, hogy a FEMA, vagyis a Szövetségi Válságkezelési Ügynökség és a szakértők „a törésvonal teljes hosszát érintő kitörésre készülnek, amelynek erősségét a Richter-skála szerint 8,7 és 9,2 közöttire teszik, és amit egy cunami követ majd.

New Yorker a következőket írja:

 

„Mire a rengés abbamarad és a cunami visszavonul, a terület felismerhetetlen lesz. Kenneth Murphy, a FEMA X Régiónak, vagyis annak a divíziónak az igazgatója, amelyik Oregon, Washington, Idaho és Alaszka államokért felelős, a következőket mondta:

„Abból indulunk ki, hogy az 5-ös autópályától nyugatra minden elveszik.”

CascadiaAz Egyesült Államok észak-nyugati része, vagyis az egyes államokat összekötő 5-ös autópályától nyugatra fekvő régió, egy negyvenezer négyzetmérföldes területet ölel fel, ahol hozzávetőleg 7 millió ember él. Ide tartozik Seattle, Tacoma, Portland, Eugene, Salem (Oregon fővárosa) és Olympia (Washington fővárosa) is. A következő olyan kitörés, ami a törésvonal teljes hosszát felszakítja, Észak-Amerika történelmének legnagyobb természeti katasztrófáját fogja előidézni. Az 1906-os San Francisco-i földrengésben körülbelül 3000 ember veszítette életét. A Katrina hurrikánban kétezren, a Sandy hurrikánban pedig háromszázan haltak meg. A FEMA előrejelzése szerint a Cascadia szubdukciós zóna mentén várható földrengésben és az azt követő cunamiban 13 ezer ember halhat meg és további 27 ezer sebesültre számítanak. Az ügynökség úgy gondolja, hogy egy ilyen katasztrófa esetén egy millió otthontalanná váló ember elszállásolásáról kell majd gondoskodni és további 2,5 millió állampolgárnak kell majd élelmiszert és ivóvizet biztosítani.

„Ez kivételesen egy olyan eset, amikor azt remélem, hogy a tudomány téved és ez még vagy ezer évig nem történik meg,” mondja Murphy.”

Akinek ideje (és nyelvtudása) engedi, olvassa el az egész cikket, mert érdemes. A többieknek pedig íme, néhány további adat a FEMA-tól:

- A FEMA egy 100 000 négyzetmérföldes területen tervezi keresni az esetleg eltűnt személyeket a szárazföldön, a vízben pedig a part 153 mérföldes szakaszán. A cikkben említett sérülések és halálesetek számát egy olyan forgatókönyv alapján számolták ki, amely szerint a rengés február 6-án délelőtt 9 óra 41 perckor tör ki. Amennyiben nyáron érkezne, amikor a strandok zsúfolásig megtelnek, a számok elképzelhetetlenül súlyosabb veszteséget mutatnának.

- Azt természetesen senki sem tudja, hogy egy ilyen szerencsétlenség milyen anyagi veszteséggel járna. Katasztrófavédelmi és mentési tervében a FEMA minden számot feltüntet, a kiadásokról azonban egy szó sincs. Akármekkora lesz is ez a szám, aminek 75, vagy akár 100 százalékát az állampolgárok fogják megfizetni, ahogy ez minden katasztrófának nyilvánított helyzetben történt eddig, az amerikai észak-nyugat gazdasága össze fog omolni, részben az alapvető szolgáltatások megbénulása miatt. A vállalkozások leállnak és elköltöznek, sok lakossal egyetemben.

- A FEMA számításai szerint körülbelül 1 millió épület, ebből 3000 iskola, fog összedőlni vagy használhatatlanná válni a földrengésben. Emellett az autópályák fölött átívelő hidak fele, a Portland két folyója fölött húzódó összesen 17 hídból 15, a repülőterek és vasútvonalak kétharmada, a tűzoltóállomások egyharmada, a rendőrőrsök fele és a kórházak kétharmada is hasonló sorsa jutna.

A cikkhez szorosan kapcsolódik Steve Quayle július 17-i írása, amelyben a FEMA egyik felkészítő megbeszélésén nemrégiben részt vett ismerőse, aki egészen idáig „összeesküvés elméleteket gyártó bolondnak” tartotta Steve-et, beszámol néhány számára aggasztó értesülésről:

„Sokszor próbáltam megértetni vele, hogy mi történik, de ő bolondnak tartott, akinek túl sok ideje van ilyenekkel foglalkozni. Most viszont teljesen összeomlott a FEMA képzésen hallottak miatt.

A következőket tudta meg a FEMA csapattól:

– Hat hónapon belül lesz egy „esemény”.

– Az esemény valamilyen természeti katasztrófa lesz, például napkitörés.

– Az esemény komoly hatással lesz az amúgy is gyenge lábakon álló gazdaságra, így egy rendkívüli bankszünetet rendelnek el.

– Társadalmi zavargásokat és lázongásokat várnak a boltok kiürülése miatt, így a szükségállapot bevezetése is elképzelhető.

– Az esemény hatására az ország kormányzása is nehézkessé válik, így a FEMA a kormány folytonosságának biztosítását is átveszi.

– A támogatásért felelős munkatársaktól elvárják, hogy elegendő készpénzt tartsanak otthon vészhelyzet esetére, valamint legalább háromnapi élelmet és ivóvizet, a család minden tagja számára. Ez nem a katasztrófa átvészelésére szolgál, csupán addig kell, hogy kitartson, amíg a FEMA fel tudja állítani ideiglenes segélytáborait.”

A kérdés persze, hogy a fent említett „esemény” vajon ugyanaz-e, amiről a New Yorker is ír, és csupán a mentőalakulatok felkészülési gyakorlatához készített forgatókönyvre utal vagy pedig egy betervezett eseményre vonatkozik.

 idokjelei.hu/2015/07/