Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gátolja a vírusok replikációját, azaz a szaporodását, egy új magyar találmány!

 Gátolja a vírusok replikációját, azaz a szaporodását, egy új magyar találmány!

 

Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az 62043-1/2020 iktatószám szerinti étrend-kiegészítőt nyilvántartásba vette az Immunorma étrend-kiegészítőt, 2020/10/28

A találmányon alapuló Immunorma nevű tabletta étrend-kiegészítő besorolású, ezért a magyar rendeletek alapján: Az „étrend-kiegészítő jelölése, megjelenítése, reklámozása során, tilos a terméknek betegséget megelőző, vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyenre utalni.”

Mivel nem gyógyszer, ezért a nők és férfiak is korlátozás nélkül bármilyen állapotban szedhetik. Előnye, hogy nem lehet placebonak mondani. A placebohatás akkor jön létre, amikor gyógyhatást várunk egy hatóanyag nélküli gyógyszertől. Ebben az esetben nem lehet gyógyhatást várni, a rendeletek alapján, így placebo sem lehet.

A találmány leírása szerint a sejtek transz-metilezési folyamataiba való beavatkozáson keresztül a sejtek vírusfertőzéssel szembeni ellenállóképessége fokozható. Ezt a találmányban például többek között argininnel érik el. Az arginin egy fehérjealkotó aminosav. Elősegíti például, hogy a felesleges nitrogén távozzon a szervezetünkből. Megtalálható a húsokban és a tejtermékekben is.

A készítmény sikere, hogy a kísérletekben a vírus szaporodás gátlást kis hígításban is biztosította és a legtöményebb dózis sem okozott mérgezést.

Az Immunorma étrend-kiegészítő összetétele azon alapul, hogy a sejteket érő stresszek, így például a vírusfertőzés esetén a sejtek vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képessége fokozható, megnövelhető.

A Nemzeti Népegészségügyi Központnak a készítmény tárgyában elvégzett bevizsgálás alapján, Dr. Müller Cecilia országos tisztifőorvos: „ a készítmény kecsegtető eredményekkel rendelkezik a SARS-CoV2 koronavírus szaporodás gátlása terén.”

Elérhető az  immunorma.com  webshopban.

Irodalom

/immunorma.com/

scitec.hu/arginin-l-arginin-hatasa-es-szedese-a5919

ogyei.gov.hu/etrend_kiegeszitok/