Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi látható a NASA ÁLTAL PUBLIKÁLT felvételen, ami nagyobb. mint a Föld?

2020.05.29

 

 

ÉRKEZÉS?
A NASA még 2006-ban állított pályára két olyan műholdat, amelyeknek elsődleges feladata a Nap részletes megfigyelése, vizsgálata volt. A STEREO B nevű berendezés sajnos 2014-ben elveszett, azóta sem tudunk a sorsáról semmi pontosat. A STEREO A viszont továbbra is adatokat továbbít és a legutóbb meglehetősen különös megfigyelést tett.

Idén, február 29-én a műhold olyan felvételt készített, amely okkal döbbenthette meg azokat, akik ezt a videót látták. Az alig négy másodperces videón jól látható a Vénusz, a Merkúr és a Föld. Aztán jobbról beúszik a képbe egy hatalmas tárgy, amely az említett bolygóknál is nagyobbnak tűnik és azóta sem sikerült beazonosítani.

Az objektum gömb alakú, azonban a szerkezete meglehetősen furcsa és nem tűnik természetesnek. Leginkább arra az „isteni szekérre” hasonlít, amiről Ezékiel próféta igen részletes beszámolót írt a Bibliában.

A NASA egyelőre semmilyen módon nem kommentálta az esetet, azonban egyesek nagyon igyekeznek, hogy mégis valamiféle elfogadható, racionális magyarázatot adjanak a történtekre. Így azt is felvetették, hogy az objektum valójában valamelyik bolygó tükröződése, vagy éppenséggel a kamera által produkált lencsetükröződés.

Ennek ellentmondani látszik a gömb alakú tárgy felettébb különös belső szerkezeti felépítése – ha valami tükröződik, akkor az a tükörkép bizonyosan nem torzul el annyira, hogy az eredeti tárgyon nem felfedezhető, szimmetrikus jellegű felépítést hozzon létre a véletlenszerű módon létrejött másolaton.

A videó nem kamu, ha a kedves olvasó a forrás linkjére kattint, akkor egyenesen a NASA oldalára jut, ahol állóképek formájában is megtekinthető a rendkívül különös objektum.

www.facebook.com/Hihetetlen.Magazin/videos/602730303934067/

 

stereo-ssc.nascom.nasa.gov/browse/2020/02/29/ahead/hi2/1024/20200229_120921_s4h2A.jpg

Forrás:   stereo-ssc.nascom.nasa.gov/…/h…/1024/thumbnail.shtml

 

www.popularmechanics.com/space/solar-system/a31927106/nasa-stereo-smudge-not-ufo/